Μικρά μεγάλα εσωτερικά νέα #28

Από το τσεκούρι στη γραβάτα, μία χούντα δρόμος.

Δεν θα μπορούσε ξεχάσει το χουντικό παρελθόν του ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος, πριν τεθεί υπό τη σκεπή του Μεγάρου Μαξίμου και αναδειχθεί σε εκ των «δελφίνων» του Αντ. Σαμαρά, κατ΄ εντολή του δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλου είχε τοποθετηθεί επικεφαλής της νεολαίας ΕΠΕΝ, την εποχή δηλαδή κατά την οποία τα ηνία της είχαν ανατεθεί στον νυν πρόεδρο του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκο.

Σε προεκλογική ομιλία του στον Ασπρόπυργο Αττικής στις 18/1 ο (τσεκουράτος) Βορίδης, προκειμένου να προσελκύσει τους ακροδεξιούς ψηφοφόρους, κάλεσε σε αγώνα για υπερασπιστούν ό,τι υπερασπίστηκαν οι παππούδες τους με τα όπλα, δηλαδή τον εγχώριο εθνικόφρων φασισμό. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Το νόημα της αντιπαράθεσης την επόμενη Κυριακή, το νόημα των εκλογών, δεν θέλω να ξεγελιέστε, δεν διαλέγετε ούτε ένα κόμμα, ούτε διαλέγετε ένα οικονομικό πρόγραμμα. Η επόμενη Κυριακή είναι μια τεράστια ιδεολογική σύγκρουση. Είναι η σύγκρουση ανάμεσα σε δύο κόσμους. Είναι η σύγκρουση ανάμεσα στον κόσμο της ελευθερίας και της πατρίδας, ανάμεσα στις αξίες της Πατρίδας, της Θρησκείας και της Οικογένειας που εκπροσωπούμε εμείς και στον ισοπεδωτισμό που εκπροσωπεί η Αριστερά. Δεν θα νικήσει η αριστερά την επόμενη Κυριακή» υποστήριξε θυμίζοντας τα κηρύγματα του Γεωργαλά επι εποχής Παπαδόπουλου. Φαίνεται ότι το πλυντήριο της “Δημοκρατίας” δεν καθάρισε και τόσο καλά τους λεκέδες του φασισμού από τον και κουμπάρο του Λεπέν.

Τα “καθαρά χέρια” των ναζί πουλάνε χαλασμένες τροφές

Υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής στον Έβρο και εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης συνελήφθη από λιμενικούς να μεταφέρει παράνομα 1,36 τόνους οστράκων, που προορίζονταν να διατεθούν στην αγορά, παρόλο που ήταν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση.
Ο Χ. Κ. ηγετικό στέλεχος της ακροδεξιάς οργάνωσης στη Θράκη, που είχε κατέλθει ως υποψήφιος περιφερειάρχης στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 και διεκδικούσε την είσοδό του στη Βουλή στις εκλογές της 25/1, εντοπίστηκε από άντρες του Γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης να κινείται στην παλιά εθνική οδό Αλεξανδρούπολης – Μέστης, στο ύψος του οικισμού Κόμαρος, οδηγώντας ένας ΙΧ με ρυμουλκούμενο τρέιλερ, στο οποίο ήταν φορτωμένοι δεκάδες σάκοι με μεγάλη ποσότητα οστράκων.
Κατά τον έλεγχο βρέθηκαν 77 σάκοι με όστρακα συνολικού βάρους 1.361 κιλών (61 σάκοι «αχιβάδα» βάρους 1.049 κιλών, 14 σάκοι «τελλίνα» βάρους 280 κιλών και 2 σάκοι «κυδώνι» βάρους 32 κιλών).
Τα όστρακα εξετάστηκαν από υπαλλήλους του Τμήματος Κτηνιατρικής Έβρου και κρίθηκαν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση. Επίσης, δεν διέθεταν τα έγγραφα που αποδείκνυαν την προέλευσή τους, δεν διέθεταν σήμανση, ενώ μεταφέρονταν με ακατάλληλο όχημα (μη τήρηση ψυκτικής αλυσίδας και κανόνων υγιεινής).

Είσαι εναντίον των εκλογών; Συλλαμβάνεσαι !

Στις 20/1, το απόγευμα στις γειτονιές του Βύρωνα και του Παγκρατίου στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε μαζική αντιεκλογική παρέμβαση από αναρχικούς-αναρχικές των γειτονιών, με αφισοκόλληση και μοίρασμα κειμένου.
Η παρέμβαση πέρασε έξω από προεκλογικά κέντρα που βρίσκονται στις γειτονιές, καθώς και από το προεκλογικό κέντρο της Νέας Δημοκρατίας στο Παγκράτι όπου δεν έγινε το παραμικρό. Απ΄ ότι φαίνεται από ανακοίνωση της ΝΔ για υποτιθέμενες φθορές στο εκλογικό της κέντρο, ο αντιεκλογικός λόγος ενόχλησε πολύ, περισσότερο από τον αντιπολιτευτικό. Αρκετά μέτρα παρακάτω, στην πλατεία Δεληολάνη κατασταλτικές δυνάμεις επιτέθηκαν στην παρέμβαση.
Περίπου 15 μηχανές ΔΕΛΤΑ, 8 ΔΙΑΣ, ΖΗΤΑ, περιπολικά και πλήθος ασφαλιτών μετά από βίαιη επίθεση προσήγαγαν 8 συντρόφους και συντρόφισσες που μετήχθησαν στη ΓΑΔΑ. Εκεί πραγματοποιήθηκε “αναγνώριση” από δύο κομματόσκυλα – παρούσες στο προεκλογικό κέντρο την ώρα της παρέμβασης.
Μετά από “αναγνώριση” από τις 8 προσαγωγές οι 3 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Ο ένας σύντροφος κατηγορείται για διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίσταση και απόπειρα απλής σωματικής βλάβης.Και οι τρείς κατηγορούνται για εξύβριση και απειλή.Ενώ οι άλλοι δυο έχουν επίθεση κατά πολιτικού κόμματος και απόπειρα διακεκριμένων φθορών. Το να διακινείς πολιτικό λόγο εναντίον της ανάθεσης και των εκλογών στη “Δημοκρατία” τους, είναι…δημοκρατικά παράνομο.

Αστυνομικοί, ΜΑΤ και ΥΜΕΤ ψήφισαν ξανά Χρυσή Αυγή.

Δεν ξέρουμε αν εξακολουθούν και υπάρχουν αφελείς που πιστεύουν ότι επειδή ένα κεντροαριστερό κόμμα πήρε την εξουσία στη χώρα, οι μπάτσοι της θα άλλαζαν τις ιδεολογικές τους καταβολές, εμείς πάντως δεν είμαστε καθόλου αφελείς: Σε ακόμα μία εκλογική αναμέτρηση η Χρυσή Αυγή κατάφερε να εξασφαλίσει αυξημένα ποσοστά ψηφοφόρων από τις γραμμές των αστυνομικών, αφού παρά τη μεγαλύτερη από άλλες χρονιές διασπορά των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. στα εκλογικά τμήματα, σχηματίζεται εικόνα.
Όπως αναφέρουν τα περισσότερα αστικά μ.μ.ε. ενδεικτικά είναι τα αποτελέσματα στα εκλογικά τμήματα του 27ου Εκλογικού Διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων, στην περιοχή των Αμπελοκήπων, όπου ψήφισαν αστυνομικοί που υπηρετούν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών. Στο 801 Ε.Τ. η Χ.Α. έλαβε φέτος ποσοστό 15,04% έναντι 6,31% τον Ιούνιο του 2012. Στο 802 Ε.Τ. ποσοστό 14,37% έναντι 4,47%. Στο 803 13,03% έναντι 7,67%, στο 805 12,67% έναντι 6,57%.
Υψηλά ποσοστά κατέγραψε η Χρυσή Αυγή και σε εκλογικά τμήματα του Δήμου Καισαριανής, όπου ψήφισαν άνδρες των ΜΑΤ και των ΥΜΕΤ. Για παράδειγμα, στο 1.685 εκλογικό τμήμα του Δήμου Καισαριανής, όπου ψήφισαν αστυνομικοί η Χρυσή Αυγή, η Χ.Α. έλαβε 9,05% (από 3,96% το 2012). Στο 1.686 Ε.Τ. η Χ.Α. έλαβε 9,22% από 4%. Στο 1.673 9,2% από 5,95%.
θα συνεχίσουμε να το λέμε: Μπάτσοι και ναζί, το ίδιο μαγαζί.