Αεροδρόμιο Ελληνικού: Τον λόγο τώρα έχουν οι κάτοικοι

Έκλεισε πριν από λίγες μέρες ο διαγωνισμός για τις προσφορές ιδιωτικοποίησης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Μοναδική υποψήφιος η επιχείρηση βιτρίνα του Λάτση σε συνεργασία με Κινέζους και Άραβες. Οι μαριονέτες του ΤΑΙΠΕΔ και ο πρόεδρός του, Κωνσταντίνος Μανιατόπουλος , θα «αξιολογήσουν» το τεχνικό και οικονομικό μέρος της προσφοράς και μέσα σε δυο εβδομάδες θα υπογράψουν την παραχώρηση του τελευταίου μεγάλου αδόμητου χώρου της Αθήνας. Τα ΜΜΕ άρχισαν τις τυμπανοκρουσίες για την «ανάπτυξη» που θα φέρει το έργο και προετοιμάζουν την κοινή γνώμη για να φάει υπομονετικά και αδιαμαρτύρητα και αυτό το οικονομικό, περιβαλλοντολογικό και κυρίως κοινωνικό σκάνδαλο. 

Ο πολιτικός οικονομικός και δημοσιογραφικός συρφετός έχει αρχίσει να γιορτάζει τη μεγάλη συμφωνία, πιστεύοντας ότι και αυτό το κόλπο θα πάει καλά, λογαριάζουν όμως χωρίς τον απλό κόσμο που έχει βαρεθεί πια να τον εκμεταλλεύονται και να τον ξεφτιλίζουν.

Το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού μπορεί να γίνει δάσος, πάρκο πολιτιστικής και κοινωνικής δράσης, μπορεί αν θέλετε να γίνει αγρόκτημα για να θρέψει μέρος των 4.000.000 κατοίκων αυτού του τόπου που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Μπορεί να μείνει ακόμα και έτσι όπως είναι και να αναλάβει η ίδια η φύση τη διαμόρφωσή του. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα γίνει μια πόλη γκέτο 11.000 υπερπολυτελών κατοικιών, δεν θα κατασκευαστούν στον χώρο του ουρανοξύστες και καινούρια εμπορικά κέντρα που θα δουλεύουν άνθρωποι για 300 ευρώ, δεν θα γίνει καζίνο για να τζογάρουν οι αφελείς και να εκπορνεύονται στους γύρω δρόμους φτωχές και εκμεταλλευόμενες κοπέλες, δεν θα μετατραπεί η παραλία σε ιδιωτική πισίνα λίγων.

Οι πολιτικοί και οικονομικοί μαφιόζοι μίλησαν, καιρός είναι να μιλήσει τώρα και ο κόσμος.