Αλληλεγγύη σε όλους όσους διώκονται για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα

Στις 5 Οκτώβρη αρχίζει η δίκη στην ειδική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.

Δεν ξεχνάμε τον αναρχικό σύντροφο μέλος του Ε. Α., Λάμπρο Φούντα, που αγωνίστηκε μέχρι τέλους για την επαναστατική προοπτική και την καθολική απελευθέρωση. Πυροβολήθηκε πισώπλατα από τους ένστολους δολοφόνους σε ένοπλη συμπλοκή στις 10 Μάρτη του 2010 στη Δάφνη.

Δεν υποχωρούμε στην πολύπλευρη ιδεολογική πίεση που ασκεί το καθεστώς για την απαξίωση και τον εξοστρακισμό της ένοπλης δράσης και της κοινωνικής αντιβίας συνολικά. Ο ρόλος του κρατικού μονοπώλιου της βίας είναι να περιφρουρεί την υπόγεια βία των καθημερινών εξαναγκασμών, και να διασφαλίζει την άρχουσα τάξη και τα προνόμιά της. Οι μορφές της αντίστασης, της αυτοάμυνας, της αντεπίθεσης των καταπιεσμένων υπήρξαν και θα είναι πάντα γέννημα των αναγκών, των δυνατοτήτων και της επιλογής των ίδιων. Η οργάνωση του Επαναστατικού Αγώνα με τις δυναμικές της ενέργειες και τον κριτικό της λόγο έχει τη δική της σημαντική συμβολή στις παρακαταθήκες και το παρόν των αγώνων. Είμαστε αλληλέγγυοι στα μέλη του Ε. Α. Κώστα Γουρνά, Νίκο Μαζιώτη και Πόλα Ρούπα οι οποίοι κρατούνται προφυλακισμένοι.

Δεν υποκύπτουμε στον γενικευμένο ποινικό εκβιασμό κατά της ριζοσπαστικής πολιτικής δράσης. Η διεύρυνση της κατασταλτικής λειτουργίας παρακολουθεί την όξυνση της ταξικής σύγκρουσης και αποτυπώνεται με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο στη μεθοδολογία των «αντιτρομοκρατικών» επιχειρήσεων. Σκοπός τους δεν είναι μόνο η εξουδετέρωση των οργανώσεων που μπορεί να δρουν στην παρανομία. Αλλά και ο εκφοβισμός και η αδρανοποίηση συνολικά στο εσωτερικό των ριζοσπαστικών χώρων, ή και ακόμα παραπέρα εντός των διάχυτων ζυμώσεων της κοινωνικής αμφισβήτησης. Είμαστε αλληλέγγυοι στους αναρχικούς Χριστόφορο Κορτέση, Σαράντο Νικητόπουλο και Βαγγέλη Σταθόπουλο, που έχουν στοχοποιηθεί εξαιτίας των φιλικών και συντροφικών τους σχέσεων, και της πολύχρονης δραστηριοποίησής τους σε αντιεξουσιαστικά εγχειρήματα και πρωτοβουλίες. Στη Μαρί Μπεραχά που έχει στοχοποιηθεί για το γεγονός πως είναι η σύντροφος του αγωνιστή Κ. Γουρνά. Και στον Κώστα Κάτσενο του οποίου το όνομα επίσης εμπλέκουν στο κατηγορητήριο οι κατασταλτικοί μηχανισμοί.

Η συζήτηση για την αλληλεγγύη είναι συζήτηση για τον ίδιο τον αγώνα. Η καπιταλιστική κρίση θα συνεχίσει να βαθαίνει, και η ταξική σύγκρουση θα συνεχίσει να οξύνεται. Κάθε αυταπάτη και κάθε εφησυχασμός θα συντριβούν μέσα στην αυξανόμενη φτώχεια, την κατάθλιψη και τη νέα ωμότητα της εργασιακής λεηλασίας, κάτω από τη μπότα της διαρκώς πιο κυνικής και σιδερόφραχτης κρατικής εξουσίας, και μπροστά στην εκκολαπτόμενη κτηνωδία του ρατσισμού και της φασιστικοποίησης. Μοναδική μας προοπτική αυτή των δρόμων. Εκεί που βιώνονται γεγονότα ρήξης και σύγκρουσης με το καθεστώς, εκεί που δοκιμάζονται ο αυτοκαθορισμός και η αυτοοργάνωση των αναγκών και των επιθυμιών, εκεί που σφυρηλατούνται η ταξική συνείδηση και η αλληλεγγύη. Εκεί που ανοίγονται τα περάσματα για την προλεταριακή έφοδο στον ουρανό…

σύντροφοι