Αλληλεγγύη στον προφυλακισμένο Βαγγέλη Κ.

Τα ξημερώματα της Τρίτης 3 Απριλίου 2012 συλλαμβάνεται ο 41χρονος σύντροφος Βαγγέλης Κ., για απόπειρα εμπρησμού πολυτελούς αυτοκινήτου AUDI στο πρώην στρατόπεδο Παπαστάθη, απέναντι από τη Σ.χολή Μ.όνιμων Υ.παξιωματικών.

Οι διωκτικές αρχές, αφού έβγαλαν όλο το μίσοςτους επάνω του, με τον άγριο ξυλοδαρμότου, τον οδηγούν στην ασφάλεια Τρικάλων, όπου προσπαθούν να του φορτώσουν και τις υπόλοιπες εμπρηστικές επιθέσεις που είχαν σημειωθεί στην πόλη των Τρικάλων τον τελευταίο μήνα (ενάντια στα γραφεία της δημοτικής αστυνομίας, στο πάρκινγκ της αστυνομικής διεύθυνσης Τρικάλων, στο αυτοκίνητο του υποδιοικητή της Σ.Μ.Υ., και στο αυτοκίνητο του πρώην δημάρχου Τρικάλων και νυν πολιτευτή της ΝΔ).

Το κράτος με τις ένστολες συμμορίες του και ενόψει εκλογών, εκδικείται τον σύντροφο με την προφυλάκισή του την Παρασκευή 6 Απρίλη, ενώ έχει προηγηθεί ένα τριήμερο διαπόμπευσης και καταδίκης του από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης (ηλεκτρονικά και μη), τα οποία παίρνοντας την ενημέρωση των διωκτικών αρχών (οι οποίες στηρίχτηκαν στην ψευδομαρτυρίαγνωστού τοξικομανούς ρουφιάνου) έσπευσαν να θριαμβολογήσουν τη μεγάλη «επιτυχία», και να τον διασύρουν ως τον γκαζάκιατων Τρικάλων. Όλα αυτά σε μια προσπάθεια εκφοβισμού όλης της κοινωνίας. Μιας κοινωνίας που καταδικάστηκε από τους σημερινούς διαχειριστές της εξουσίας σε βίαιη φτωχοποίηση και πείναγια τα επόμενα 40 χρόνια. Μιας κοινωνίας υπόδουληςστις ορέξεις των ντόπιων και ξένων κρατιστών, των βουλευτών, των νομοθετών, των τραπεζών, των εφοπλιστών, των μεγαλοκαναλαρχών, κατασκευαστών και βιομηχάνων.

Η πολύχρονη ανεργία του Βαγγέλη Κ., η τοξικομανία που τον ταλαιπώρησε τα τελευταία χρόνια, η μεγάλη του προσπάθεια να αποτοξινωθείπαρακολουθώντας τους τελευταίους μήνες πρόγραμμα στον ΟΚΑΝΑ με χρήση υποκατάστατων ουσιών, και το γεγονός ότι ήταν άστεγος, όπλισαν τα χέρια του ενάντια στην ανέχεια.

Οι διωκτικές και δικαστικές αρχές ενόψει των εκλογών, σε μια προσπάθεια ανακοπής της κοινωνικής οργής, και παράλληλα εκφοβισμού της κοινωνίας, βγάζουν το μίσος τους ενάντια στον σύντροφο, όπως ακριβώς έχουν κάνει τα τελευταία 2 χρόνια σε χιλιάδες διαδηλωτές που αντιδρούν στην κρατική βαρβαρότητα και στις δεκάδες προφυλακίσεις αγωνιζόμενων ανθρώπων.

Επί 4 μέρες οι άθλιοι πραιτοριανοί του Χρυσοχοΐδη αρνήθηκαν να πάνε τον σύντροφο στο νοσοκομείο για την επούλωση των τραυμάτων από τον ξυλοδαρμό του, και για την «καταστολή» του στερητικού συνδρόμου λόγω της μη λήψης των υποκατάστατων ουσιών του ΟΚΑΝΑ.

Ο Βαγγέλης Κ. όμως δεν είναι μόνος. Είναι κομμάτι της κοινωνίας που αντιδρά ενάντια στην κρατική βαρβαρότητα. Είναι κομμάτι όλων εκείνων (σχεδόν 1800 άνθρωποι) που έστρεψαν τα όπλα της οργής ενάντια στον εαυτό τους και αυτοκτόνησαν λόγω του Μνημονίου. Είναι ένα με τους χιλιάδες εκείνους που πέρασαν τα όρια της «νόμιμης διαμαρτυρίας» και συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις καταστολής έξω από το κοινοβούλιο, ρισκάροντας την ελευθερίας τους για μια πραγματικά ελεύθερη ζωή. Είναι ένα με τα εκατομμύρια καταπιεσμένων που είδαν τη ζωή τους να γκρεμοτσακίζεται για χάρη της ευρωπαϊκής προοπτικής του ελληνικού κράτους και του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Είναι ένα με τους εκατοντάδες χιλιάδες καταπιεσμένους που θα μαυρίσουν σ’ αυτές τις εκλογές τους σύγχρονους δυνάστες με την αποχή τους.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΒΑΓΓΕΛΗ Κ.
ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΜΗΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Την ημέρα των εκλογών όλοι στους δρόμους, γιατί είναι η μόνη εγγύηση για την κοινωνική μας απελευθέρωση από την δίδυμη αδελφή της χούντας, την κοινοβουλευτική δημοκρατία.

Αναρχικοί/αναρχικές Τρικάλων