Ανακοίνωση Κατάληψης 111 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Στις 17 Μαρτίου προχωρήσαμε στην κατάληψη κτιρίου στην οδό Εγνατία 111. Το κτίριο αποτελεί κρατική περιουσία, η οποία παρέμενε ανεκμετάλλευτη τα τελευταία 37 χρόνια. Δεν σκοπεύουμε να γίνουμε δούλοι του κρατικού μηχανισμού ούτε και να αναγνωρίσουμε ιδιοκτησιακές αρχές, γι’αυτό το λόγο προβήκαμε στην ενέργεια αυτή. Στην εποχή του σύγχρονου ολοκληρωτισμού και της κυριαρχίας του καπιταλισμού έχουμε την ανάγκη να αντιταχθούμε με όλα τα μέσα σε αυτό το μοντέλο καταπίεσης και ανελευθερίας.

Μέσω της κατάληψης έχουμε την ευκαιρία να δράσουμε συλλογικά και αντι-ιεραρχικά, δημιουργώντας έναν πυρήνα αυτο-οργάνωσης, προτάσσοντας έτσι την αυτοδιαχείριση, την αυτοδιεύθυνση, την αυτομόρφωση και την ελευθερία. Δεν πρόκειται για μια στεγαστική κατάληψη, αλλά για ένα χώρο που θα αποτελέσει εστία αντιπληροφόρησης και δομή αντίστασης στο κέντρο της πόλης.

Εν έτη 2015, που οι συνειδήσεις είναι ωνητές και το άτομο τείνει να συμβιβάζεται άκριτα, εμείς επιλέγουμε να αντισταθούμε σε κάθε κρατικό θεσμό και να μαχόμαστε κάθε μορφή εξουσίας. Ενώ, λοιπόν, ο κοινωνικός κομφορμισμός είναι στο ζενίθ του, εμείς διαλέγουμε ένα διαφορετικό τρόπο δράσης, κάνοντας πολύμορφους αγώνες, αποτινάσσοντας την αδράνεια. Όσο υπάρχουν εξουσιαστές και εξουσιαζόμενοι, θα βρισκόμαστε σε μια αέναη πάλη με το θεσμό που τους γεννά. Όσο υπάρχει το δίπολο παραγωγής-κατανάλωσης τόσο εμείς θα επιδιώκουμε την ολική καταστροφή του κεφαλαίου. Απώτερος σκοπός μας είναι η δημιουργία της ιδεατής αναρχικής κοινωνίας που θα βασίζεται στην αλληλεγγύη, την αυτο-οργάνωση και την ελευθερία.

Όλα μας ανήκουν, γιατί όλα είναι κλεμμένα
Κατάληψη σε βίλες και εγκαταλελειμμένα
Να δώσουμε ζωή στα άδεια κτίρια

Συνέλευση αναρχικών Κατάληψης 111