Ανακοίνωση Αντίφα Ηρακλείου

Την Παρασκευή 2 Μαρτίου κατά τις 15:00 το μεσημέρι, ομάδα συντρόφων επιτέθηκε σε συγκεντρωμένους χρυσαυγίτες στη βιομηχανική περιοχή του Ηρακλείου μετά από σχετικές πληροφορίες. Η παρουσία τους στην πόλη μας ήταν γνωστή από τις αρχές της εβδομάδας. Οι φασίστες βρισκόντουσαν στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΡΗΤΗ TV λόγω της ομιλίας εκεί του επικεφαλής της Χ.Α. Κρήτης. Μετά από μικροσυμπλοκή οι ναζί έτρεξαν να κρυφτούν σε συστεγαζόμενο με τον τηλ. σταθμό εστιατόριο, από όπου στη συνέχεια παρακολουθούσαν την πόρτα του καταστήματος να σπάζεται στην προσπάθεια των συντρόφων να εισβάλουν μέσα, καθώς επίσης και την καταστροφή ενός δικής τους ιδιοκτησίας αυτοκινήτου. Η αντίδραση των χιτλερικών περιορίστηκε σε απειλές εκ του ασφαλούς, ενώ ταυτόχρονα έβαζαν πράγματα πίσω από την πόρτα και τηλεφωνούσαν στους μπάτσους.

Η εμφάνιση των χρυσαυγιτών στις εγκαταστάσεις του ΚΡΗΤΗ TV έρχεται να προστεθεί στην προκλητική παρουσία τους στη Βιάννο πριν περίπου δύο εβδομάδες, όπου τα μέλη του νόμιμου όπως λένε κόμματος επιτέθηκαν και απείλησαν με όπλο μετανάστη.

Μετά και από αυτό το γεγονός ξεκαθαρίζουμε:

Προς τους φασίστες:

Η δημόσια ή μη παρουσία σας στο Ηράκλειο, όπως καταλάβατε και τον Ιούνιο και τώρα, δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή. Σε οποιαδήποτε απόπειρα να εμφανιστείτε στην πόλη θα λαμβάνετε την ανάλογη απάντηση.

Προς τα ΜΜΕ γενικά, και τον ΚΡΗΤΗ TV ειδικά:

Το να δίνεις βήμα στους απόγονους του Χίτλερ, και να τους αναγνωρίζεις έτσι ως άλλη μια, έστω ακραία, αλλά ηθικά νόμιμη πολιτική αντίληψη σημαίνει ότι αυτομάτως πριμοδοτείς τον φασισμό. Ο καθένας πλέον αναλαμβάνει τις ευθύνες των πράξεων του.

Προς την κοινωνία του Ηρακλείου:

Επειδή στην εποχή που ζούμε θα ανθίσουν όλα τα λουλούδια, και επειδή κάποια από αυτά κρύβουν δηλητηριώδη αγκάθια, η εκδίωξη των έστω και μεμονωμένων φασιστών από σχολεία, γήπεδα και γειτονιές είναι υπόθεση όλων όσων δεν συμμερίζονται τα οράματα του Χίτλερ για την ανθρωπότητα.

Αυτοί που ευθύνονται για το ότι ο Πόλεμος με τον φασισμό είναι τόσο μακροχρόνιος είναι αυτοί που κατά καιρούς του πρόσφεραν Ειρήνη.

Αντιφασίστες Ηρακλείου