Από τα «παιδιά» του πολυτεχνείου 1973 στα «παιδιά» της πλατείας 2011

Τόσα χρόνια μάς κυβερνά η γενιά του πολυτεχνείου, και τώρα που έπεσαν οι μάσκες ήρθε η γενιά της πλατείας. Ας αναρωτηθεί κανείς για τους λεγόμενους «πολίτες κατά του χρέους» και όλα τα αντιμνημονιακά «κινήματα». Επιβεβαιώνεται ο αναρχικός χώρος για ακόμη μια φορά όταν έλεγε στους συγκεντρωμένους πολίτες στις πλατείες το καλοκαίρι ότι δεν είναι μόνο να φύγει το μνημόνιο και μετά όλα καλά, αλλά να φύγει το κράτος και το κεφάλαιο, μόνο έτσι θα απελευθερωθεί η κοινωνία. Δυστυχώς ο κόσμος τότε δεν ήξερε και μάσησε το παραμύθι των αριστερών κομμάτων και των πρωτοβουλιών (βλέπε πολίτες κατά του χρέους, ΣΥΡΙΖΑ, Σπίθα, Ανταρσύα, ΕΠΑΜ, κ.λπ. ) οτι «θα σας βοηθήσουμε και με το χαράτσι και θα τους διώξουμε», και άλλες τέτοιες παραπλανητικές ιδέες. Μιας και ως στόχο από τη στιγμή που δημιουργήθηκαν τα αντιμνημονιακά κινήματα, ήταν να γίνουν κόμμα που επιθυμεί να μπει στη βουλή με σκοπό να αναλάβει την εξουσία στις επόμενες εκλογές. Πλέον αυτό βεβαιώνεται από την τελευταία ανακοίνωσή τους στη βασιλική του άγιου μάρκου στο Ηράκλειο το σαββατοκύριακο 03-04/03 που αναφέρουν:

«Σκοπός των διοργανωτών της εκδήλωσης ήταν μέσα από τη συζήτηση, τις παρεμβάσεις, αλλά και την καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης, να δημιουργηθεί ένα ανεξάρτητο πολιτικό πρόπλασμα, το οποίο θα μπορέσει να διεκδικήσει σταδιακά την εξουσία, μέσα από την εκλογική διαδικασία. Όπως υποστηρίζουν οι “πολίτες κατά του χρέους”, ο μόνος τρόπος για να ανατραπεί το Μνημόνιο είναι οι αντιμνημονιακές δυνάμεις να εισέλθουν στην εξουσία, μέσα από τους νόμιμους και δημοκρατικούς τρόπους ανάληψης της».

Αν οι εκλογές άλλαζαν τις ζωές θα ήταν παράνομες, εδώ θα πρέπει να καταγγελθεί και επίσημα η μεγαλομανία των αντιμνημονιακών για τη συγκέντρωση ψήφων, και την παρεμπόδιση της οργής του κόσμου, οργανώνοντας πανηγυράκια ενάντια στο μνημόνιο, καθώς και τις απαραίτητες «κοινωνικές εκρήξεις» μικρής έντασης για τη λαϊκή εκτόνωση. Η κοινωνία θα πρέπει να καταλάβει πλέον ότι με οποιοδήποτε κόμμα στην εξουσία (και δεν κατάλαβε τόσα χρόνια τι έπαθε) τα ίδια θα συμβούν διότι η λογική του κυβερνώντα δεν αλλάζει. Εδώ θα πρέπει ο αναρχικός, αντιεξουσιαστικός, ελευθεριακός χώρος να οργανώσει τις δομές του και να βγει προς τον κόσμο μαζικά και να παρέμβει, διότι είναι ο μόνος καθαρός και χωρίς κανένα πολιτικό συμφέρον χώρος, και η τελευταία ελπίδα αν θέλουμε να αλλάξει κάτι.

Εσείς που ακούτε, βλέπετε, μιλάτε, βγάλτε επιτελούς τα κόμματα, παλιά και νέα από τη σκέψη σας. Ζήστε ελεύθερα σκεπτόμενοι και χωρίς αντιπροσώπευση τη ζωή σας. Είμαστε όλοι άνθρωποι και όχι Έλληνες, είμαστε όλοι καταπιεσμένοι και πρέπει να ενωθούμε συλλογικά για την ανατροπή του κράτους και του κεφαλαίου, δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Μανούσος
Ηράκλειο Κρήτης 05/03/2012

*Αναδημοσίευση από το μηνιαίο άρθρο αναγνωστών του portal candia alternativa http://candiaalternativa.info/