Αποδελτίωση ειδήσεων από τις ελληνικές φυλακές

Δικαστήριο αναρχικών αιχμαλώτων – Δ. Βαλαβάνη, Γ. Μιχαηλίδης, Κ. Αθανασοπούλου

Την Πέμπτη 10 Ιουνίου στις 09:00 π.μ., στα δικαστήρια της οδού Λουκάρεως, συνεχίζεται η δίκη των συντροφισσών Αθανασοπούλου Κωνσταντίνα, Βαλαβάνη Δήμητρα και του συντρόφου Μιχαηλίδη Γιάννη, μετά τη διακοπή που είχε πάρει στις 31 Μαΐου.
https://athens.indymedia.org/post/1612984/

Ηράκλειο: Κρατούμενος βρέθηκε νεκρός στο αστυνομικό μέγαρο (01/06)
36χρονος κρατούμενος που φέρεται να είχε απασχολήσει στο παρελθόν για κλοπές και ναρκωτικά βρέθηκε απαγχονισμένος στο χώρο προσωρινής κράτησης όπου και (φέρεται) να κατάφερε να κόψει την κουβέρτα και να κρεμαστεί με αυτή, δίνοντας τέλος στη ζωή του.

Επιστροφή του Δημήτρη Κουφοντίνα στον Δομοκό
Στις φυλακές Δομοκού μεταφέρθηκε στις 09/04 ο Δημήτρης Κουφοντίνας, 27 μέρες από την στιγμή που σταμάτησε την απεργία πείνας.

https://athens.indymedia.org/post/1611885/

Φυλακές Αγ. Στεφάνου, Πάτρα
Από τα 20 κρούσματα covid-19 στα τέλη Φλεβάρη μεταξύ των κρατουμένων της Γ’ πτέρυγας των φυλακών, φτάσαμε μέσα σ’ έναν μήνα να είναι παραπάνω από 120 κρούσματα, 6 κρατούμενοι να βρίσκονται νοσηλευόμενοι στο νοσοκομείο με έναν διασωληνωμένο, καθώς και έναν άνθρωπο να έχει πεθάνει.

https://athens.indymedia.org/post/1611723/

Κείμενο της Δ. Βαλαβάνη για τη δίκη της στις 1 Απρίλη με τις κατηγορίες της εξύβρισης και της αντίστασης κατά των μπάτσων της αντιτρομοκρατικής. Οι μπάτσοι κατέθεσαν μήνυση μετά τα βασανιστήρια που κάναν στη συντρόφισσα, ώστε να της αποσπάσουν γενετικό υλικό. https://athens.indymedia.org/post/1611573/

Δικαστήριο της Ε.Ο. Επαναστατική Αυτοάμυνα, με κατηγορούμενους τους συντρόφους Β. Σταθόπουλο, Δ. Χατζηβασιλειάδη και τον Δ. Μπάκα
Ο Β. Σταθόπουλος καταδικάστηκε σε 19 χρόνια κάθειρξη (κατά συγχώνευση) και παραμένει έγκλειστος, καθώς δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα η έφεσή του. Καταδικάστηκε για «ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση», «διακεκριμένη οπλοκατοχή», «κλοπή» κ.λπ. Ο Δ. Χατζηβασιλειάδης, καταδικάστηκε σε 16 χρόνια κάθειρξη (κατά συγχώνευση) για «συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης», «οπλοκατοχή», «κλοπή» κ.λπ. Τέλος, ο Δ. Μπάκας καταδικάστηκε σε 10 χρόνια, αλλά με την έφεσή του να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Καταδικάστηκε και αυτός για «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση». https://athens.indymedia.org/post/1612979/

2η απόρριψη του αιτήματος του Ν. Μαζιώτη για χορήγηση ολιγοήμερης άδειας
Η αιτιολογία την πρώτη φορά είχε το χαρακτήρα «προφητείας», καθώς εκτιμάται «ότι υπάρχει κίνδυνος τελέσεως, κατά τη διάρκεια της αιτούμενης άδειας, νέων εγκλημάτων, ενώ συντρέχουν λόγοι που δικαιολογούν τη προσδοκία ότι υπάρχει κίνδυνος φυγής και κακής χρήσης της αιτούμενης άδειάς του».

Τερματισμός απεργίας πείνας πολιτικών κρατουμένων στις χιλιανές φυλακές
Οι αναρχικοί και ανατρεπτικοί κρατούμενοι τερματίζουν την απεργία πείνας μετά από σημαντικές προόδους, τη Δευτέρα 10/05, στην 50η μέρα της απεργίας πείνας, που ξεκίνησε στις 22/03 από τους Monica Caballero, Marcelo Villarroel, Francisco Solar, Juan Flores, Joaquin Garcia, Pablo Bahamontes, Juan Aliste Vega (οι οποίοι λόγω της κατάστασης της υγείας τους δεν μπορούσαν να συνεχίσουν) κι έτσι αποφάσισαν να αποσύρουν το μέτρο, έχοντας προχωρήσει στην επίτευξη των στόχων που ορίστηκαν συλλογικά.