[Αθήνα] Αναλυτική ενημέρωση από την συγκέντρωση στην υπόγεια διάβαση Παντείου για το πάρτυ του βιαστή Desmond Kind

Αναδημοσίευση από Athens Indymedia

Το βράδυ της Παρασκευής 08/04 γύρω στα 150 συντρόφια βρεθήκαμε στη διάβαση της Παντείου με σκοπό να ακυρώσουμε το πάρτυ του βιαστή Desmond Kind και των υπόλοιπων σκουπιδιών που τον στηρίζουν (Athens Rave culture). Η έντονη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων πριν προσεγγίσουμε το σημείο φυσικά και δεν αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα για την πραγματοποίηση της παρέμβασης. Όταν βρεθήκαμε σε οπτική επαφή με τη διάβαση οι μπάτσοι μάς εμπόδισαν να προχωρήσουμε, λειτουργώντας επί της ουσίας προστατευτικά για τον βιαστή και τους υποστηρικτές του.

Παραμείναμε στον χώρο φωνάζοντας αντιπατριαρχικά και αντιμπατσικά συνθήματα. Με την αποχώρηση των μπάτσων ύστερα από λίγο, σταθήκαμε με το πανό επί της Συγγρού, βάψαμε κάποια σημεία και μοιράσαμε λίγα κείμενα. Τα συνθήματα που είχαν γραφτεί στους τοίχους της διάβασης νωρίτερα μέσα στη μέρα ήταν εκεί (https://athens.indymedia.org/post/1618029/), και βεβαιωθήκαμε ότι το πάρτυ είχε ακυρωθεί, καθώς η διάβαση ήταν άδεια. Αποχωρήσαμε συντεταγμένα χωρίς πρόβλημα.

Ο κάθε κακοποιητής θα μάθει καλά ότι όσο και να κρύβεται, εμείς θα τον βρίσκουμε στο σπίτι, στη δουλειά του, ακόμα και πίσω από μπάτσους. Ως προς τη γελοία κάλυψη του βιαστή Desmond, ότι το πάρτυ του δεν έγινε επειδή ρουφιανεύτηκε στους μπάτσους, έχουμε να πούμε πως πολύ τυχερός στάθηκε που οι μπάτσοι είδαν το ανοιχτό κάλεσμά μας και κατέφθασαν για να προστατεύσουν το συγκεκριμένο κάθαρμα. Μια κίνηση που δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση καθώς γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το κράτος και οι μηχανισμοί του είναι σύμφυτα με τα πατριαρχικά συμπλέγματα και την αναπαραγωγή κάθε είδους επιβολής. Ή για να το πούμε πιο απλά, τα σκουπίδια προστατεύουν σκουπίδια!

Δεν πρόκειται να παραχωρήσουμε ούτε μια σπιθαμή σε ένα βιαστή για να εκμεταλλεύεται τα χρόνια κεκτημένα της αυτοοργάνωσης, στήνοντας «φασάρες» για προσωπικό κέρδος.

Επιλέξαμε και δημόσια να δηλώσουμε ότι δεν θα αφήνεται χώρος σε τέτοιους τύπους να βγάζουν φράγκα ανενόχλητοι εργαλειοποιώντας τα σώματα, τα προτάγματα και τις επιθυμίες μας για διασκέδαση. Και σίγουρα όχι σε βιαστές και συγκαλυπτές. Δημόσια για να μπορεί να πλαισιωθεί και να στηριχτεί από κάθε άτομο αλληλέγγυο που τάσσεται ενάντια σε αυτή την κουλτούρα, καταδεικνύοντας και τη θέση των μπάτσων και του συστήματος ως διαχειριστές και συγκαλυπτές, ακόμα και γνωρίζοντας ότι θα έρθουμε αντιμέτωπα με τις κατασταλτικές τακτικές τους.

Οι φωνές των επιζόντων, η αυτοοργάνωση και η επιμονή, η έμπρακτη φεμινιστική αλληλεγγύη και φροντίδα, αλλά και η αυθόρμητη δυναμική που δημιουργείται και συσπειρώνεται –όπως προχθές– μας δείχνουν τη συλλογική δύναμη του αγώνα μας και τους δρόμους που αυτή ανοίγει μπροστά μας.

Κακοποιητές πάρτε το χαμπάρι. Θα φοβάστε.

Προηγούμενες δράσεις: https://athens.indymedia.org/post/1617978/

Οι καταγγελίες: https://athens.indymedia.org/post/1616825/, https://athens.indymedia.org/post/1616887/

ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΠΑΡΤΥ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΣΤΟΥΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΤΕΣ ΜΟΝΟ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΚΛΩΤΣΙΑ

ΒΙΑΣΤΕΣ, ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΣ ΣΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΞΟΥΣΙΑ