Blockupy Frankfurt

Απευθύνουμε κάλεσμα για συμμετοχή στις ευρωπαϊκές μέρες διαμαρτυρίας ενάντια στη δικτατορία λιτότητας της Τρόικας και της γερμανικής κυβέρνησης στις 16-19 Μάη στη Φρανκφούρτη του Μάιν στη Γερμανία.

Θέλουμε να φέρουμε την αντίσταση ενάντια στο καθεστώς κρίσης που ωθεί στην εξαθλίωση εκατομμύρια ανθρώπους σε πολλές χώρες της Ευρώπης, σ’ ένα από τα αφετηριακά του σημεία: Στην «καρδιά» του χρηματοοικονομικού κέντρου της Φρανκφούρτης, στην έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (Ε.Κ.Τ.) και πολλών ισχυρών γερμανικών τραπεζών και πολυεθνικών.

Στεκόμαστε ενάντιοι στην προσπάθεια ν’ αντιπαρατεθούν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και όσοι υποφέρουν από τις πολιτικές λιτότητας σε Γερμανία και Ελλάδα, σε Γαλλία και σε άλλες χώρες μέσα από εθνικιστικά συνθήματα. Αντί αυτών χαράζουμε ένα σημάδι αλληλεγγύης με όλους τους ανθρώπους και τα κινήματα που αμύνονται εδώ και μήνες σε όλη την Ευρώπη ενάντια στις επιθέσεις στο βιος τους και στο μέλλον τους.

Θα διαδηλώσουμε ενάντια στην πολιτική της Ε.Ε. και της Τρόικας, θα αποκλείσουμε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, θα καταλάβουμε τους δημόσιους χώρους του τραπεζικού κέντρου της Φρανκφούρτης. Είμαστε το κίνημα Blockupy!

Οι εξεγέρσεις στη Βόρεια Αφρική τον περασμένο χρόνο κλόνισαν και ανέτρεψαν δομές εξουσίας παγιωμένες για δεκαετίες. Αυτά τα σημάδια ρήξης εξαπλώθηκαν σ’ ολόκληρο τον κόσμο, ενέπνευσαν, έδωσαν κουράγιο. Στις Η.Π.Α. και στην Ε.Ε. οι σκηνές έγιναν σύμβολο διαμαρτυρίας. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στην Ισπανία κατέλαβαν κεντρικές πλατείες και απαίτησαν «αληθινή Δημοκρατία»! Στο Τελ Αβίβ ολόκληρες συνοικίες μετατράπηκαν σε κατασκηνώσεις∙ μεγάλες διαδηλώσεις οργανώθηκαν με επίκεντρο το αυξανόμενο κόστος ζωής. Στην Ελλάδα, τα προγράμματα λιτότητας και οι νεοφιλελεύθερες επιταγές έφεραν αναταραχή και μια σειρά από απεργίες. Από το κίνημα Occupy της Wall Street γεννήθηκε «από το τίποτα» μια παγκόσμια κίνηση ενάντια στην κατάρρευση δημοκρατικών και κοινωνικών κεκτημένων. Εκατοντάδες χιλιάδες κατέβηκαν στους δρόμους ενάντια στη λογοκρισία του ίντερνετ. Στη Φρανκφούρτη, έξω από τα κεντρικά της Ε.Κ.Τ., το κίνημα Occupy συνεχίζει να κάνει αισθητή την παρουσία του. Συλλογικότητες δράσης και διαμαρτυρίας σε πολλές χώρες της Ε.Ε. στρέφονται ενάντια στα μαζικά προγράμματα λιτότητας που εφαρμόζονται από τις κυβερνήσεις, ανεξαρτήτως πολιτικού στρατοπέδου. Οι μισθοί μειώνονται, τα συντάξιμα όρια ηλικίας αυξάνονται, θέσεις εργασίας στο Δημόσιο καταργούνται, κοινωνικές δομές κλείνουν. Σχεδόν σε όλες τις χώρες συρρικνώνονται οι τομείς της Υγείας και της Εκπαίδευσης. Από τα εκατομμύρια ευρώ των «μηχανισμών στήριξης» ούτε ένα cent δεν πηγαίνει στους λαούς, το μεγαλύτερο μέρος πηγαίνει πίσω στις τράπεζες.

Αυτή η δικτατορία της Τρόικας (Ε.Ε., Ε.Κ.Τ. και Δ.Ν.Τ.) που κυριαρχείται από τις κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Γερμανίας καταλύει στην πράξη τη δημοκρατία. Στην Ελλάδα και την Ιταλία έχουν σχηματιστεί κυβερνήσεις τεχνοκρατών χωρίς εκλογές, οι οποίες εφαρμόζουν πιστά τα προγράμματα λιτότητας που υπαγορεύουν τα κέντρα της Φρανκφούρτης και των Βρυξελλών.

Απέναντι στις δικές τους πολιτικές, εμείς προτάσσουμε την αλληλεγγύη μας! Θέλουμε να κάνουμε σαφές ότι δεν θα αφήσουμε άλλο να φορτώνονται την κρίση στις πλάτες τους εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, φοιτητές, πρόσφυγες και όσοι άλλοι υποφέρουν από τα μέτρα, ούτε εδώ ούτε πουθενά αλλού.

Οι μέρες διαμαρτυρίας στη Φρανκφούρτη συνδέονται άμεσα με την παγκόσμια μέρα δράσης στις 12 του Μάη, και με την επέτειο από την πρώτη συνέλευση στη Μαδρίτη. Συμπίπτουν και με τις δράσεις κατά της συνόδου των G8 στην Αμερική∙ ήδη, υπό τον φόβο των διαδηλώσεων, η σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στο Καμπ Ντέιβιντ στο Μέριλαντ, και όχι στο Σικάγο όπως είχε αποφασιστεί αρχικά.

Στις 17 Μάη θα καταλάβουμε πάρκα και κεντρικές πλατείες της πόλης για να δημιουργήσουμε χώρους συζητήσεων και ανταλλαγής εμπειριών. Στις 18 Μάη θα μπλοκάρουμε τη λειτουργία των τραπεζών στη Φρανκφούρτη για να δείξουμε έμπρακτα την οργή μας για τις πολιτικές της Τρόικας. Στις 19 Μάη θα συγκεντρωθούμε για μία μαζική πορεία για να δείξουμε την πλατιά βάση των διαμαρτυριών μας. Άνθρωποι από πολλές χώρες και περιοχές του κόσμου θα ταξιδέψουν στη Φρανκφούρτη για να πάρουν μέρος στις μέρες διαμαρτυρίας.

Τετάρτη 16/05 – ́Άφιξη – Δράσεις στην έδρα του Συμβουλίου της Ε.Κ.Τ.
Πέμπτη 17/05 – Κατάληψη πλατειών, συγκεντρώσεις, εκδηλώσεις
Παρασκευή 18/05 – Αποκλεισμός της Ε.Κ.Τ. και του τραπεζικού κέντρου
Σάββατο 19/05 – Μαζική πορεία

Blockupy Frankfurt