Οι «Χρυσές» χορηγίες του Μπόμπολα και της «Ελληνικός Χρυσός»

Η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» φαίνεται να έχει θέσει για σκοπό της να θεωρηθεί ευεργέτρια πολλών αποδεκτών. Μετά την απόπειρά της να επηρεάσει δημοσιογράφους υπέρ της, την χορηγία στην ελληνική αστυνομία, τις διάφορες χορηγίες και διαφημίσεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και έντυπα της Θεσσαλονίκης και τις πρόσφατες «μεγάλες» δωρεές της προς τον Δήμο Αριστοδήμου, τώρα έβαλε στο μάτι και τα αθλητικά σωματεία. Ο Μπόμπολας βέβαια, δεν είναι απλώς ένας από τους πλείστους επιχειρηματίες που εμπλέκονται στην «μπίζνα» του αθλητισμού για τα οικονομικά κέρδη. Από εκεί προσπαθεί να αντλήσει κυρίως κάτι άλλο: την εύνοια, και τελικά την αποδοχή του ίδιου και της επιχείρησής του από διάφορες μερίδες κόσμου της Θεσσαλονίκης, με στόχο προφανώς την πραγματοποίηση της εξόρυξης χρυσού που χρόνια επιδιώκεται.

Πατώντας κυρίως πάνω στα οικονομικά προβλήματα των αθλητικών σωματείων, ο Μπόμπολας μέσα από τις χορηγίες προσπαθεί, τάχα ευεργετώντας, να εξαγοράσει τις «συνειδήσεις» των οπαδών των τοπικών ομάδων, οι οποίοι δείχνουν μαχητική και έντονη παρουσία στην πόλη. Αυτό που θέλει να πετύχει  με αλλά λόγια είναι  να φτιάξει έναν «οπαδικό στρατό», παίρνοντας με το μέρος του τα οπαδικά κινήματα, και συνάμα εξασφαλίζοντας την σιωπή τους ή την υποστήριξή τους επί του θέματος της εξόρυξης χρυσού από τις Σκουριές. Ακόμα πιο προκλητικό είναι αυτό που συμβαίνει στα παιδικά ποδοσφαιρικά τμήματα του Απόλλωνα Καλαμαριάς, που τα μικρά παιδιά φορούν φανέλα με την χορηγία της εταιρίας, ως φορείς ασυνείδητης προπαγάνδας και διαφήμισης!

Το παιχνίδι αυτό είναι καλά στημένο και θα έφερνε (αν ήταν πετυχημένο) μια μεγάλη νίκη για την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός», τουλάχιστον σχετικά με την παρέμβασή της στην περιοχή των Σκουριών, μιας και θα είχε την ανοχή δραστήριων και δυναμικών κομματιών της πόλης.

Όμως από ότι φαίνεται ο «κύριος» Μπόμπολας λογάριασε χωρίς τον ξενοδόχο. Παρόλο που σε καιρούς κρίσης τα ποσά φαίνονται δελεαστικά για το κάθε σωματείο (2,5 εκ. ευρώ ετησίως για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και όχι μόνο) σύσσωμη η οπαδική κοινότητα αρνήθηκε τις χορηγίες και γενικά τις οποιεσδήποτε συζητήσεις των σωματείων με την «Ελληνικός Χρυσός». Συγκεκριμένα σύνδεσμοι οπαδών του ΠΑΟΚ, ΑΡΗ, ΗΡΑΚΛΗ και του ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ μέσα από ανακοινώσεις, πανό και δράσεις (κάλυψη του χορηγού στις φανέλες και μικρή διακοπή του αγώνα βόλεϊ από οπαδούς του ΠΑΟΚ κ.α.) έδειξαν στην τεράστια αυτή εταιρεία ότι είναι ανεπιθύμητη η χρηματική της «γενναιοδωρία», όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά και γενικά σε κάθε δραστηριότητα στην πόλη, και πως υποστηρίζουν σθεναρά τον αγώνα των κατοίκων της Ιερισσού και της ευρύτερης Χαλκιδικής ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.

Ρέμπελος και ανεμόσκαλα