Do It Yourself ‒ Μουσική ενάντια στην εμπορευματικότητα #16

Η αυτοοργάνωση και η αντιεμπορευματική κουλτούρα είναι κομμάτι του αγώνα του ανθρώπου, ενάντια σε κάθε μορφής καταπίεση, για την κοινωνική απελευθέρωση. Όποιες μπάντες της αντιεμπορευματικής D.I.Y. σκηνής επιθυμούν να παρουσιάζουμε και να διανέμουμε τα άλμπουμ τους είτε μέσω link ή και φυσικά από το distro της κατάληψης Ευαγγελισμού, επικοινωνήστε μαζί μας στο e-mail: apatris@espiv.net

Συλλογή «Ράδιο Κατάληψη 93,7» (2011)

Συλλογή του ανεξάρτητου, αυτοοργανωμένου, απελευθερωμένου ραδιοφωνικού σταθμού της Πάτρας «Ράδιο Κατάληψη 93,7». Τα συγκροτήματα που εμπλέκονται στο cd ανήκουν στην αυτοοργανωμένη μουσική σκηνή και έχουν στηρίξει με την παρουσία τους εκδηλώσεις του Ράδιο Κατάληψη. Μουσικά η συλλογή περιέχει από Hip-hop έως electronica και Hardcore punk σχήματα.

Tracklist

 1. Spot
 2. Dj Zerus ‒ Σώπα μη μιλάς
 3. Ασπ & Συνήθης Ύποπτος ‒ Κάτω τα ξερά σας από τους μετανάστες
 4. Ένζυμο ‒ Ασπρο 1
 5. Spot
 6. Molotov & Hiphopαθής ‒ Σάπια κοινωνία
 7. Sevax ‒ Cania
 8. Λάθρος Joe, Υπό Την Επήρεια Του Μηδέν ‒ Σκάμε στο γλέντι
 9. One Alpha ‒ Loving this prison
 10. Spot
 11. Muerte De La Pega ‒ Somehow
 12. Αντίστροφη Μέτρηση ‒ Στις μέρες μας
 13. Errorist ‒ Errorist
 14. Straitjacket Fit ‒ Vampires
 15. Spot

Κατεβάστε δωρεάν τη συλλογή από το link
http://www.megaupload.com/?d=FUZEDZYL

Ράδιο Κατάληψη: http://radiokatalipsi.espiv.net/

Μεθυσμένα Ξωτικά ‒ «Θεριεύοντας» (2011)

Τα «Μεθυσμένα Ξωτικά» ξεκίνησαν στο Μπραχάμι στην Αθήνα το 1998 από μια παρέα φίλων που μεγάλωσε στην ίδια γειτονιά. Μουσικά κινούνται κάπου ανάμεσα στο μελωδικό Punk της δυτικής ακτής των ΗΠΑ με αρκετά περάσματα στη Hardcore σκηνή με έναν M.C. στα φωνητικά τους, ο οποίος ραπάρει στα αντίστοιχα κομμάτια εκτός του τραγουδιστή τους. Έχουν κυκλοφορήσει ένα άλμπουμ το 2007, ενώ έχουν συμμετοχές σε διάφορες συλλογές από το 2002. Ο νέος τους δίσκους «Θεριεύοντας» κυκλοφόρησε πριν μερικούς μήνες. Τον δίσκο μπορείτε να τον βρείτε σε cd στο distro της κατάληψης Ευαγγελισμού (Θεοτοκοπούλου 18 Ηράκλειο) στην τιμή των 5 ευρώ.

Κατεβάστε τον δίσκο δωρεάν από το link http://www.megaupload.com/?d=YO639LCE

Επικοινωνία: http://www.methismenaxotika.gr/

Παραβάτες ‒ «Στη χώρα των ρουφιάνων» (2003)

Οι παραβάτες πρέπει να ήταν (αν όχι το πρώτο) ένα από τα πρώτα hip-hop σχήματα που ενσωμάτωσαν τόσο έντονα τον αντιεξουσιαστικό στίχο στο hip-hop, με τον ανάλογο δυναμικό ήχο μέσα από στιβαρά beats, και σίγουρα το πρώτο ανάλογο σχήμα της αντιεμπορευματικής D.I.Y. σκηνής. Ορμώμενοι από την κατάληψη της Βίλα Αμαλίας κυκλοφόρησαν το 2003 τον μοναδικό τους δίσκο «Παραβάτες στη χώρα των ρουφιάνων». Ένας δίσκος ορόσημο στη συγκεκριμένη σκηνή, με καθαρά προσωπικό ύφος χωρίς το συνθηματολογικό ύφος στους στοίχους-ρίμες νεώτερων σχημάτων που κατά τη γνώμη μου πρέπει να βρίσκεται σε κάθε σπίτι. Το cd έχει εξαντληθεί εδώ και αρκετά χρόνια (ενώ και η μπάντα έχει διαλυθεί), μπορείτε όμως να το κατεβάσετε δωρεάν από το link http://www.mediafire.com/?b692r2echztyg26

Staightjacket Fit ‒ «Lies» (2010)

Ό,τι και να γράψει κανείς για τους Straightjacket Fit είναι λίγο. Τους θεωρώ μία από τις καλύτερες μπάντες που έχουν βγει στην Ελλάδα όχι μόνο στη D.I.Y. Σκηνή, αλλά γενικότερα με εντελώς προσωπικό ύφος τόσο στις συνθέσεις, όσο και στα φωνητικά. Η μπάντα είναι από την Πάτρα και παίζει ένα post hardcore με fusion και experimental στοιχεία να είναι πανταχού παρόντα στις συνθέσεις τους. Έχουν κυκλοφορήσει δύο άλμπουμς, το «#0» το 2006 και το «lies» το 2010, που παρουσιάζουμε. Άψογες μελωδίες, δυνατά ντραμς που δεν επαναλαμβάνονται σε κανένα σημείο, φωνητικά που άλλοτε μοιάζουν πιο θεατρικά μιας μπρεχτικής παράστασης δρόμου, και άλλοτε σε κλείνουν στη γωνία και σε πολιορκούν με μίσος και μελωδία που μοιάζει με τέχνη. Σε όλα αυτά κολλήστε ένα μπάσο που δαιμονίζει χωρίς να είναι φαφλατάδικο ούτε για ένα δευτερόλεπτο, και χορεύει διαολεμένα με μια κιθάρα που χρωματίζει εντελώς πρωτότυπα κάθε σημείο του cd, παίζοντας όταν χρειάζεται ρυθμικά και δένοντας τα πάντα. Οι Straightjacket Fit παραμένουν ένα σκαλί πιο πάνω από τον μέσο όρο του μουσικού τοπίου εν Ελλάδι, παραμένουν ένα σκαλί πιο πάνω στην ιδιαιτερότητα που θα έλεγα ότι λείπει ιδιαίτερα από την μουσική μας παιδεία, και κάνουν εμφανή τη δημιουργικότητά τους ακόμα και στο artwork, το οποίο είναι και αυτό δικό τους. Αυτό το διάστημα η μπάντα ηχογραφεί το τρίτο της άλμπουμ. Τόσο το Lies όσο και το #0 μπορείτε να τα βρείτε σε cd στο distro της κατάληψης Ευαγγελισμού στην τιμή των 4 ευρώ έκαστο. Μπορείτε να τα κατεβάσετε επίσης δωρεάν από τα λινκ:

Lies: http://www.mediafire.com/?emt0nhmneih

#0 : http://www.mediafire.com/?vmtzzz5gy2j

Igitur