Do It Yourself – Μουσική ενάντια στην εμπορευματικότητα

Η αυτοοργάνωση και η αντιεμπορευματική κουλτούρα είναι κομμάτι του αγώνα του ανθρώπου ενάντια σε κάθε μορφής καταπίεση, για την κοινωνική απελευθέρωση. Όποιες μπάντες της αντιεμπορευματικής D.I.Y σκηνής επιθυμούν να παρουσιάζουμε και να διανέμουμε τα άλμπουμ τους, είτε μέσω link ή και φυσικά από το distro της κατάληψης Ευαγγελισμού, μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας στο e-mail: apatris@espiv.net.

Vector Space «Στον Κύκλο του Μηδέν»

Οι Vector Space είναι ένα πειραματικό ντουέτο πουκαι δημιουργήθηκε στην Αθήνα το 2011. Η σύνθεση της μουσικής τους βασίζεται πάνω στα φυσικά όργανα του πιάνου και της κιθάρας, τα οποία συμπληρώνονται από λούπες και samples, δίνοντας ένα τελικό αποτέλεσμα που ξεκινά από το Dark Wave, το Post Punk και την Electronica, με ένα «άρωμα» Jazz σε αρκετά σημεία του άλμπουμ. Το «Στον κύκλο του μηδέν» είναι η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά, και κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2012. Στον δίσκο συμμετέχει με τις ρίμες του και ο Γιάννης από τα Μεθυσμένα Ξωτικά στο κομμάτι «Γκρίζο». Οι Vector Space κάνουν τις πρόβες τους στο αυτοοργανωμένο στούντιο της συλλογικότητας «(Υπό)κρουση» που βρίσκεται στο ελευθεριακό στέκι Πικροδάφνη. Από τον δίσκο δεν λείπουν και μερικές διασκευές-έκπληξη κλασσικών τραγουδιών όπως το “Not to touch the earth” των Doors, και το “Night and day” στο, «διαμεσολαβημένο» από τους Tuxedomoon, τραγούδι του Cole Porter, ενώ το “Satie” είναι remix του Gymnopedie No. 1 του Erik Satie. Το άλμπουμ μπορείτε να το κατεβάσετε ελεύθερα από το link: http://www.diymusic.org/music/diy/electronic/ston-kiklo-tou-miden.

Για επικοινωνία, στίχους και άλλες πληροφορίες σχετικά με τους Vector Space επισκεφτείτε το site τους: http://vectorspace.gr.

TUG “Demo tracks 2013”

«Προχωράω με κάθε ανάσα που μπορώ, να ξεκλέψω ενέργεια και κάποια μισάωρα ίσως, να μπορέσω όσο πιο άμεσα να ακούσετε κι άλλα upcoming demo versions από ένα cd που θέλω και οφείλω να τελειώσω το 2013».

 George Kant ή Tug– Γιώργος Κανταρτζόπουλος Απρίλης 2013

Μερικοί φίλοι του Tug έκαναν πράξη την επιθυμία και υπόσχεσή του, να ολοκληρώσουν και να κυκλοφορήσουν τα τελευταία του κομμάτια, τα οποία ο Γιώργος σκόπευε να κυκλοφορήσει μέσα στο 2013. Είναι ένα μικρό λουλούδι για τον κόσμο που τον αγάπησε και τον στήριξε, από το δάσος που άφησε πίσω του. Ο Γιώργος, γνωστός στον κόσμο των μπλόγκερς ως George Kant, και στη D.I.Y. κοινότητα ως Tug έφυγε από κοντά μας στις 7 Μάη του 2013, σε ηλικία 31 ετών χτυπημένος από τον καρκίνο. Tug, εκεί που είσαι πλέον, ελπίζουμε να χαμογελάς. Απλά θα θέλαμε να είσαι εδώ μαζί μας. Κατεβάστε τα δύο κομμάτια μαζί με το εξώφυλλο και τους στίχους τους από το link: http://www.diymusic.org/music/diy/alternative/tug-demo-tracks-2013/download.

Bad Trip “Bad Trip”

Νέος δίσκος από τους Θεσσαλονικιούς Bad Trip, μία από τις καλύτερες Post hardcore instrumental μπάντες της Ευρώπης, όχι μόνο στην αντιεμπορευματική σκηνή. Ο δίσκος αποτελείται από τρία κομμάτια ωδές στα κιθαριστικά riffs, τον εκλεπτυσμένο θόρυβο και τις ατμοσφαιρικές συνθέσεις, τα οποία θα έκαναν και εμπορικές μπάντες του είδους όπως οι Neurosis να «σκάσουν» από τη ζήλια.

Όπως κάθε κυκλοφορία των Bad Trip, έτσι και αυτή έχει κοπεί σε cd με ένα καταπληκτικό artwork και συσκευασία, ενώ τα παιδιά κυκλοφόρησαν τον δίσκο και σε περιορισμένα αντίτυπα 12” Βινυλίου. Τον δίσκο μπορείτε να τον κατεβάσετε ελεύθερα σε mp3 από το site τους: http://badtrip.bandcamp.com/.

Το cd κοστίζει 5 ευρώ, το Βινύλιο 7 ευρώ, ενώ η μπάντα έχει τυπώσει και t-shirts με το εξώφυλλο του δίσκου στην τιμή των 7 ευρώ.

Igitur