‘Εκκληση για βοήθεια από Βόρεια Εύβοια

Ένα σύντομο μήνυμα που λάβαμε σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση στο μέτωπο της φωτιάς στην Βόρεια Εύβοια. Έκκληση για διάδοση της αλήθειας για την κατασταση εκεί και την ανάγκη για πάροχή πυροσβεστικών δυνάμεων και μέσων.

Το μέγεθος της καταστροφής ορατό από την Σκιάθο

Έκτη ημέρα στην Βόρεια Εύβοια και η καταστροφή συνεχίζει με ορμή. Πλέον είμαστε εντελώς παρατημένοι, δεν υπάρχει κανένα εναέριο μέσο που να επιχειρεί να αναχαιτίσει τα μέτωπα, απλά μας αφήνουν να καούμε. Πρώτα εκκενώνουν τα χωριά μας και μετά τα αφήνουν να καούν «με ασφάλεια» και χωρίς νεκρούς. Σύμφωνα με το Flight Radar υπάρχει σε όλη την Εύβοια μόνο ένα ελικόπτερο. Προχθές μας είχαν στείλει ένα ελικόπτερο που σύμφωνα με μαρτυρίες έκανε κύκλους με την δεξαμενή άδεια για να νομίζει ο κόσμος ότι γίνεται κάποια προσπάθεια. Ένα τεράστιο μέτωπο καίει τα πάντα προς το Βορρά κι ένα άλλο κινείται προς την Κεντρική Εύβοια. Στα βόρεια έχουν εκκενωθεί όλα τα χωριά εκτός από αυτά που είναι βόρεια της Ιστιαίας και οι άνεμοι σπρώχνουν τη φωτιά προς της ελάχιστες μη καμένες περιοχές. Η σιγή που υπάρχει είναι εκκωφαντική, εμείς καταστρεφόμαστε κι ελάχιστα ασχολούνται. Απλά περιμένουν τη φωτιά να φτάσει στις  παραλίες και να σβήσει χωρίς να κάνουν σχεδόν τίποτα. Το μισό νησί έχει καταστραφεί ολοσχερώς και θα χρειαστεί πολλές δεκαετίες για να ανακάμψει, η φωτιά στο πέρασμά της δεν δείχνει έλεος σε τίποτα.
Κάνουμε έκκληση να διαδοθεί η ενημέρωση για την υπάρχουσα κατάσταση για να διασωθεί ότι μπορεί να διασωθεί με την παροχή περισσότερων χερσαίων και εναέριων μέσων.