Ελεύθερο κάμπινγκ παντού

Γιατί επιλέγουμε το ελεύθερο κάμπινγκ;

Επειδή είναι πιο ωραίο να ξυπνάς με τους ήχους των κυμάτων, το κελάρυσμα του ποταμού, το θρόισμα των φύλλων, το τιτίβισμα των πουλιών, από ότι με το ξυπνητήρι, την κίνηση και τους θορύβους της πόλης.

Επειδή προτιμούμε τα βράδια να καθόμαστε παρέα και να γελάμε κάτω από τα αστέρια με το φως μιας φωτιάς, από το να στριμωχνόμαστε σε πανάκριβα αποπνικτικά άθλια δωμάτια, και να διασκεδάζουμε σε in καλοκαιρινά bar και club σαν άψυχες μάζες με φωτογραφικά ψεύτικα χαμόγελα.

Επειδή μας αρέσει να νιώθουμε τη γη στα γυμνά μας πόδια, και όχι να τη βλέπουμε στην τηλεόραση μέσω ταξιδιωτικών ντοκιμαντέρ από το δωμάτιο ενός ξενοδοχείου η το σαλόνι του σπιτιού μας.

Επειδή θέλουμε να ζούμε πιο ελεύθερα και ανθρωπινά μέσα σε έναν κόσμο γεμάτο από το ψέμα του «φαίνεσθαι» που τρέφει ένα σύστημα κατανάλωσης, life style, και της πανάκριβης «υποχρεωτικής χαράς» των διακοπών.

Για αυτούς και άλλους τόσους λόγους επιλέγουμε το ελεύθερο κάμπινγκ σε κάθε νησί, κάθε βουνό, κάθε παραλία, με σεβασμό στη φύση και στους διπλανούς μας, και χωρίς να αφήνουμε τις βλαπτικές συνήθειες που μας έχουν επιβάλει να τις μεταφέρει ο άνεμος μαζί με τα σκουπίδια μας.

Καλό καλοκαίρι, και μην ξεχνάτε όχι πλαστικά, φασίστες και σκουπίδια σε θάλασσες, βουνά και ακτές.

Όμιλος κατασκηνωτών «το δροσερό αλμυρίκι»