[Χανιά][Update] Επιχειρήσεις τρομοκράτησης αγωνιστών

Το αστυνομικό κράτος είναι εδώ. Υπό την καθοδήγηση της ακροδεξιάς κυβέρνησης της Ν.Δ , η αυταρχικότητα επεκτείνεται σε κάθε πτυχή της ζωής. Σήμερα το πρωί πριν τη δημόσια καλεσμένη πορεία για την υποστήριξη των αιτημάτων του απεργού πείνας και δίψας Δ.Κουφοντίνα, η ασφάλεια Χανίων μπούκαρε χωρίς καν εισαγγελικό ένταλμα σε 2 σπίτια αγωνιστών/τριών του τοπικού κινήματος και σε ένα τρίτο σπίτι του οποίου ο κάτοικος απλά βγήκε να δει τι συμβαίνει. Η ταχύτητα με την οποία αντέδρασαν οι αρχές στη συγκεκριμένη περίπτωση, έχοντας μοναδικό στοιχείο τις υποψίες των μπάτσων “πως κάτι θα βρουν”, χωρίς καν εντάλματα για κάποια συγκεκριμένη κατηγορία, έρχεται σε αντίθεση με την πολυήμερη (σχεδόν 20 μέρες) καθυστέρησή τους να εκδώσουν ένταλμα σύλληψης στον Λιγνάδη. Κομβικό αποτελεί το γεγονός πως η πλειοψηφία των συλληφθέντων είναι φοιτήτριες/ες κάτι το οποίο δείχνει τη στόχευση της καταστολής στο ζωντανότερο κομμάτι του κινήματος που πανελλαδικά διαδηλώνει κατά χιλιάδες τον τελευταίο καιρό.
Η ασφάλεια Χανίων δείχνει να αναβαθμίζει την καταστολή απέναντι στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες. Παλαιότερα εκτός από προσαγωγές και συλλήψεις σε πορείες, μήνυε στο σωρό με ραβασάκια στο σπίτι γνωστό κόσμο του κινήματος (βιομηχανία διώξεων). Προσφάτως προχώρησε σε τηλεφωνικά πρόστιμα ύστερα από πορείες που έγιναν στις 6 και 10 δεκέμβρη και πλέον μπουκάρει και σε σπίτια.

Συγκέντρωση 27/2 στης 18:00 στην Πλατεία Δημτοικής Αγοράς

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ Δ.ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ, ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ, ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΘΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

[Update]


Σήμερα το πρωί 27.2 οι δυνάμεις ασφαλείας των Χανίων έστησαν μια πρωτοφανή επιχείρηση τρομοκράτησης και σκευωρίας. Λίγη ώρα πριν την προγραμματισμένη πορεία αλληλέγγυης στην απεργία πείνας του Δ.Κουφοντίνα, αστυνομικές δυνάμεις βρεθήκαν κάτω από τα σπίτια ένας μέλους του αναρχό-κομμουνιστικού κινήματος και ενός μελος του συλλόγου φοιτητών του πολυτεχνείου κρήτης με την πρόθεση να τους προσαγάγουν με την κατηγορία της φθοράς ξένης περιουσίας. Φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να εισβάλουν στα σπίτια τους και να τα ερευνήσουν. Ταυτόχρονα προσαγάγουν και 5 φοιτητές με την ίδια αφορμή.Είναι προφανές πως λόγω των δυναμικών φοιτητικών κινητοποιήσεων αλλά και του φόβου για το κίνημα αλληλεγγύης για τον Δ.Κουφοντίνα, προσπαθούν να ποινικοποίησουν τον πολιτικό αγώνα και να τρομοκρατήσουν το τοπικό κίνημα. Εμείς από τη μεριά μας δεν θα κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω και διεκδικούμε την άμεση απελευθέρωσή των αγωνιστών. 13:48