Επί του πιεστηρίου #19

Εδώ και αρκετό καιρό η ομορφιά του άλλου έχει μεταβληθεί σε μακελειό, και η απόλαυση σε κανιβαλισμό. Ο στόχος είναι ο έλεγχος, η εξόντωση του διαφορετικού, η ηγεμονία, το χρήμα. Ο τόπος που καθιστά δυνατή αυτήν την κολασμένη μεταμόρφωση είναι η δαιδαλώδης μορφή των θεμελίων του καπιταλισμού: Ένα σύστημα κρυμμένο στον λαβύρινθο της άρχουσας τάξης, το οποίο αφαιρεί από τους ανθρώπους όχι μόνο τις περιουσίες τους, όχι μόνο τις ζωές τους, αλλά την ίδια την ουσία τους, δηλητηριάζοντάς τους με μίσος όχι εναντίον του καταπιεστή τους άλλα εναντίον του ταξικά κατώτερού τους, του ίδιου του διπλανού τους.

Ανέκαθεν μέσα στην ψυχή κάθε ανθρώπου διεξάγεται μια ανελέητη μάχη μεταξύ δύο λύκων. Ο ένας λύκος είναι η καταπίεση, η εκμετάλλευση, η μοχθηρία, η μνησικακία, η ζήλια, η αυτολύπηση, η δουλικότητα, η προδοσία, το μίσος, το ψέμα, η ψεύτικη υπερηφάνεια, η υπεροψία, ο εγωισμός, ο ρατσισμός, ο φασισμός, η εξουσία. Ο άλλος λύκος είναι η ελευθερία, η ειρήνη, η αγάπη, η ελπίδα, η ισότητα, ο σεβασμός, η αλληλεγγύη, η αλληλοβοήθεια, η φιλία, η συντροφικότητα, η καλή θέληση, η αλήθεια, η κατανόηση, ο αυτοπροσδιορισμός, ο αγώνας.

Αυτή η μάχη μαίνεται μέσα μας από τότε που συλλαβίσαμε τις πρώτες μας λέξεις, και σωστά τώρα εδώ θα με ρωτήσεις: «και ποιος λύκος θα νικήσει;»

Σου απαντώ: Ο λύκος που εσύ τρέφεις.

Firewater