Επι του πιεστηρίου #47

Την Κυριακή 7 Μάρτη, εμφανίστηκαν δυάδες στην πλατεία Ν. Σμύρνης, και καταπιάστηκαν με το να διώχνουν τους κατοίκους. Στοχοποίησαν, μεταξύ άλλων, μία οικογένεια που βρισκόταν στο σημείο μαζί με τα παιδιά τους, παρά το γεγονός ότι έφεραν τα απαραίτητα -για το καθεστώς- δικαιολογητικά μετακίνησης. Οι μπάτσοι τούς τραμπούκισαν και τους απείλησαν με πρόστιμα. Ωστόσο, υπήρξαν άμεσα αντανακλαστικά από τον γύρω κόσμο, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για το αυτονόητο και ως απάντηση, ο ένας από αυτούς δέχτηκε άγριο ξυλοδαρμό από τους μπάτσους. Άμεσα, έπειτα, κάλεσαν ενισχύσεις και η πλατεία γέμισε με αστυνομικές δυνάμεις. Οι μαρτυρίες των κατοίκων, καθώς και το βιντεοληπτικό υλικό, αποδεικνύει το τι ακολούθησε: ξύλο, κυνηγητό στα στενά, προσαγωγές. Την ίδια μέρα κιόλας, πραγματοποιήθηκε μαζική πορεία για να καταδείξει το συμβάν, το οποίο μάλιστα πυροδότησε συγκεντρώσεις και πορείες σε πολλές γειτονιές λίγες μέρες αργότερα.

Την Τρίτη 9 Μάρτη, πραγματοποιήθηκε μία ακόμα μαζικότερη πορεία 10.000 άτομων που πλημμύρισε τους δρόμους της Νέας Σμύρνης, ενάντια στην αστυνομική αυθαιρεσία και την παρουσία των μπάτσων σε όλες τις γειτονιές. Είναι η μέρα που η συσσωρευμένη οργή ξεχύθηκε στους δρόμους και συγκρούστηκε. Η ίδια οργή έριξε τον Δελτά στην άσφαλτο.

Μόλις η συμμορία των Δέλτα μπόρεσε να κυκλοφορήσει ξανά, κυνήγησε όποιο άτομο βρήκε μόνο και τελικώς συνέλαβε κόσμο σωρηδόν. Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν μια 18χρονη κοπέλα, την οποία όχι μόνο ξυλοκόπησαν αλλά και κακοποιήσαν σεξουαλικά απειλώντας την μάλιστα με βιασμό. Για την επίθεση στο Δελτά έχουν προφυλακιστεί ήδη 3 άτομα, και άλλα έχουν κατηγορηθεί επιπλέον με βάση ατεκμηρίωτα στοιχεία, όπως τηλεφωνικές συνομιλίες που δεν έχουν γνωστοποιηθεί και δεν υπάρχουν στη δικογραφία, σχόλια στο facebook και ανυπόστατες μαρτυρίες. Τα περισσότερα από τα συλληφθέντα άτομα εκείνων των ημερών υπέστησαν ξυλοδαρμούς στη ΓΑΔΑ.

ΕΚΕΙ-ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΝΟΤΙΟ ΤΟΜΕΑ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΔΕΛΤΑ ΞΑΠΛΩΣΕ ΩΡΑΙΑ