Έξω οι μαυραγορίτες από τις γειτονιές μας

Το καθεστώς δουλείας που καθιέρωσε το καπιταλιστικό σύστημα, μας έχει κάνει αναλώσιμα εργατικά υποκείμενα που ζουν για να δουλεύουν, με μόνη απολαβή να πραγματοποιήσουμε ένα καταναλωτικό μας όνειρο. Με την τωρινή παγκόσμια κρίση ωστόσο οι υποσχέσεις που άλλοτε προέβαλε το σύστημα για αυτήν την καταναλωτική ευδαιμονία ναυάγησαν.

Η νέα οικονομική πραγματικότητα πλέον μετά την επίθεση των πολιτικών και οικονομικών αφεντικών, στα πλαίσια της ακόμα πιο εντατικής αφαίμαξης του κοινωνικού πλούτου, οδηγεί ολοένα και περισσότερους συνανθρώπους μας στη φτώχεια και την εξαθλίωση, αφού πλέον ο μισθός δεν φτάνει ούτε για τα απολύτως αναγκαία για την επιβίωση.

Στις συνθήκες αυτές της οικονομικής και όχι μόνο επίθεσης, που κλιμακώνεται και διευρύνεται, στις γειτονιές της Αθήνας και άλλων πόλεων τον τελευταίο καιρό ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια στη θέση των κλειστών μαγαζιών στους εμπορικούς δρόμους ενεχυροδανειστήρια, οι σύγχρονοι μαυραγορίτες, που κάνουν…χρυσές δουλειές.

Απελπισμένοι συνάνθρωποί μας, που βλέπουν τα χρέη τους στις τράπεζες να μαζεύονται και να αυξάνονται, είναι τα θύματα των τοκογλύφων στα ενεχυροδανειστήρια. Θεωρώντας την φτώχεια και την εξαθλίωση ευκαιρία για να πλουτίσουν, οι σύγχρονοι μαυραγορίτες, νομιμοποιημένοι από το κράτος, διαφημίζουν την πραμάτεια τους με κάθε τρόπο.

Τεράστιες επιγραφές, ολοσέλιδες καταχωρίσεις σε εφημερίδες και περιοδικά, διαφημιστικά φυλλάδια στις πολυκατοικίες και στα αυτοκίνητα, αυτοκόλλητα παντού διαφημίζουν τους νέας κοπής «Σαράφηδες»… «Αγοράζω χρυσό, παλιά κοσμήματα, χρυσά δόντια, λίρες, ρολόγια, βέρες… όλα τοις μετρητοίς».Οι πολίτες στην μάχη τους για αξιοπρέπεια, «σκοτώνουν» όσο-όσο ό,τι πολύτιμο έχουν. Στην κατοχή οι μαυραγορίτες είχαν το αλεύρι και το λάδι. Τώρα απλά χρειάζεσαι μετρητά για το αλεύρι και το λάδι.

Τα κοράκια στήνουν το μεγάλο πάρτυ τους πάνω στην ανάγκη των αδύναμων συνανθρώπων μας, αφού στην αρχή «δάνειζαν» ενώ τώρα πιέζουν για να αγοράσουν απευθείας το οτιδήποτε σε εξευτελιστικές τιμές.

Μέσα σε όλο αυτό τον ορυμαγδό επιθέσεων του κράτους και του κεφαλαίου, επιθέσεων οικονομικών, πολιτικών και κοινωνικών, θα αντισταθούμε σε κάθε μορφής επίθεση και με κάθε τρόπο. Όσο εύκολα ξεφύτρωσαν τα μαγαζιά των τοκογλύφων στις γειτονιές μας, τόσο δυναμικά κι αποφασιστικά πρέπει να τα ξεριζώσει η κοινωνική αντίσταση και η αλληλεγγύη. Με αυτοοργανωμένες κοινότητες παντού σε κάθε γειτονιά θα αναχαιτίσουμε την επίθεση που δεχόμαστε. Η συλλογική δράση και η αλληλεγγύη μέσα από τις συνελεύσεις στις γειτονιές μας, είναι η απάντηση στον εκφασισμό και τη λεηλασία της ζωής μας από τους κάθε λογής τοκογλύφους.

Δεν θα κλειστούμε πάλι στα σπίτια μας, δεν θα αποδεχτούμε την πραγματικότητα εξαθλίωσης και σιωπής που η κρατική καταστολή θέλει να επιβάλει.

Θα πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, χωρίς καμία ανοχή, χωρίς καμία υποταγή, με όπλο μας την αυτοοργάνωση από τα κάτω, με δίκτυα αλληλεγγύης και βοήθειας μεταξύ μας.

Η λύση στα προβλήματά μας είμαστε εμείς οι ίδιοι.

Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Μπραχαμίου