Φυλακές #49

Σχετικά με την απόρριψη αδειών στον αναρχικό μέλος του Επαναστατικού Αγώνα Ν. Μαζιώτη

Η απόρριψη των αιτήσεων του Ν. Μαζιώτη για ολιγοήμερες άδειες είναι ακόμη μία άρνηση του καθεστώτος να εφαρμόσει τους ίδιους τους νόμους που έχουν κερδηθεί με αγώνα. Ο σύντροφος, καταδικασμένος για τη δράση της Επαναστατικής Οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας, δικαιούται άδειες με βάση το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο.

Παίρνοντας υπ’ όψιν όλες τις τροποποιήσεις του «σωφρονιστικού» κώδικα από τις προηγούμενες και την τρέχουσα  διακυβέρνηση, ο κρατούμενος έχει εκτίσει τον απαραίτητο χρόνο εγκλεισμού, ώστε να μπορεί να πάρει άδειες.

Αντιθέτως όμως, τα αρμόδια συμβούλια, δεν τις εγκρίνουν με ένα εσκεμμένα ασαφές επιχείρημα «τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων». Φυσικά, αυτή η ασάφεια προκύπτει από την ίδια τη στάση του συντρόφου, από την πρώτη περίοδο αιχμαλωσίας του το 2010, τη μετέπειτα φυγή του μετά το πέρας του 18μηνου, αλλά και την ίδια του τη στάση μέσα στις φυλακές και τις δικαστικές αίθουσες όλα αυτά τα χρόνια.

Ο σύντροφος όντας ένας αντάρτης πόλης, που έχει αναλάβει και υποστηρίξει όλες τις δράσεις του Επαναστατικού Αγώνα είναι ένας διαρκής κίνδυνος για την εξουσία. Έτσι, ως πολιτικός της αντίπαλος, και ας προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει αυτό στη δημοκρατία, είναι συνεχώς στο στόχαστρο, είναι σε καθεστώς εξαίρεσης σε μία προσπάθεια να καμφθεί.

Η εξουσία λοιπόν, που επικαλείται τόσο συχνά τη νομιμότητα και το ήθος, ας κοιτάξει στον καθρέφτη της για δολοφόνους, βιαστές, βασανιστές. Το κράτος είναι ο πραγματικός δολοφόνος, αφού έχοντας το νόμιμο μονοπώλιο στη βία τσακίζει όποιον/α αντιστέκεται, δολοφονεί εκατοντάδες μετανάστριες/ες στα σύνορα, εξαθλιώνει με τις πολιτικές χιλιάδες ανθρώπους.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της εξουσίας δεν είναι το οργανωμένο έγκλημα αλλά εμείς, οι επαναστάτες. Το μεγαλύτερο πρόβλημά τους είναι όσοι/όσες αγωνίζονται.

Ν. Μαζιώτης

Πηγή: athens.indymedia.org/post/1614917

Σχετικά με τη σύλληψη του αναρχικού φυγά Δ. Χατζηβασιλειάδη

Ο σύντροφος Δ. Χατζηβασιλειάδης συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, στις 9 Αυγούστου. Η σύλληψη του πραγματοποιήθηκε μετά από ληστεία τράπεζας στα Πεύκα Θεσσαλονίκης. Ο σύντροφος συλλαμβάνεται από μπάτσους που είχαν λάβει το «σήμα» για σύλληψη του «δράστη».

Ο σύντροφος, μόνος του δήλωσε την ταυτότητα του, και από κει και μετά ενεπλάκη η «αντιτρομοκρατική». Φυσικά, εν μέσω πυρκαγιών που κατακαίνε τα δάση, η είδηση έρχεται από τα πρόθυμα ΜΜΕ για να θολώσει το ήδη ομιχλώδες τοπίο. Βέβαια, παρουσιάζεται ως επιτυχία της «αντιτρομοκρατικής» προσπερνώντας τα πραγματικά γεγονότα.

Στη συνέχεια, ενώ κρατείται στη Θεσσαλονίκη και περνάει τις απαραίτητες διαδικασίες, απάγεται αρχικά για τα υπόγεια των φυλακών Κορυδαλλού (ειδική πτέρυγα) και απάγεται και δεύτερη φορά με τελικό προορισμό τις φυλακές Δομοκού, όπου παραμένει μέχρι και σήμερα.

Στις φυλακές Δομοκού έχει ήδη αρχίσει να εκτίει την ποινή που του επιβλήθηκε ερήμην, σχετικά με τη ληστεία στον ΟΠΑΠ Χολαργού και την Επαναστατική Οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα. Για τον σύντροφο εκκρεμεί το δικαστήριο που σχετίζεται με τη ληστεία της Θεσσαλονίκης.

Με την προλεταριακή εξέγερση στην καρδιά, την αναρχία στο νου, τον ελευθεριακό κομμουνισμό στην πράξη και την οικουμενική σοσιαλιστική αυτοδιεύθυνση στο πρόγραμμα, επιβεβαιώνω την παρουσία μου όπου κυοφορείται ένας νέος κόσμος ελεύθερος.

Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης

Πηγή: athens.indymedia.org/post/1613901

Σχετικά με το αίτημα για «δίκαιη» δίκη των 11 Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών

Στις 19 Μάρτη 2020 συλλαμβάνονται με θεαματική είσοδο σε μονοκατοικία στα Σεπόλια και στα Εξάρχεια Τούρκοι και Κούρδοι αγωνιστές. Στην επιχείρηση συμμετέχει η αντιτρομοκρατική και η ΕΥΠ. Έτσι, οι 11 συλληφθέντες/συλληφθείσες φυλακίζονται και εν τέλει καταδικάζονται από τα ελληνικά δικαστήρια σε μία πολιτική δίκη.

Τα ευρήματα και ειδικά η δραστηριοποίηση των συλληφθέντων δεν δικαιολογούν τις ποινές που επιβλήθηκαν. Είναι και αυτή η δικαστική απόφαση, κύρια πολιτική με σκοπό να μην διαταράξει τις σχέσεις μεταξύ των κρατών.

Είναι μία απόφαση που επιχειρεί να εκφοβίσει και να τρομοκρατήσει το κίνημα, όχι μόνο εδώ, αλλά και στη γειτονική χώρα, την Τουρκία, που σύντροφοι και συντρόφισσες μάχονται τις δυνάμεις του τούρκικου κράτους.

Οι αλληλέγγυοι/ες σύντροφοι και συντρόφισσες εκτός των τειχών κάνουν εδώ και καιρό διαμαρτυρία για να δικαστούν δίκαια οι συντρόφισσες και οι σύντροφοί τους. Είναι ένα αίτημα δίκαιο, όπως όλη η αγωνιστική πορεία των συντρόφων από την Τουρκία και το Κουρδιστάν.

Οι πληροφορίες προέρχονται από το περιοδικό Ο αγώνας (oagonas.blogspot.com)

Σύλληψη και προφυλάκιση του συντρόφου Χ. Μ.

Στις 13/10 απήχθη έξω από το σπίτι του, μπροστά στα μάτια της συντρόφου και του παιδιού του, ο σύντροφός Χ.Μ. Η κρατική ασφάλεια, μέσω ενός ανώνυμου τηλεφωνήματος το οποίο έδινε πληροφορίες για μια ληστεία που είχε γίνει το 2018, και κατονόμασε τον Χ. ως φυσικό αυτουργό, προσάγει τον σύντροφο με σκοπό τη βίαιη λήψη γενετικού υλικού. Οι εργαστηριακές εξετάσεις τους βγάζουν πως μίγμα DNA ταυτίζεται με μίγμα σε γεμιστήρα η οποία είχε βρεθεί κοντά στο σημείο της ληστείας.

Ήταν γνωστή τακτική της αντιτρομοκρατικής να θέτει σε ομηρία συντρόφους μέσω ανωνύμων τηλεφωνημάτων και μιγμάτων DNA χωρίς κανένα άλλο στοιχείο, και αυτή την τακτική αποφάσισε να οικειοποιηθεί και η κρατική ασφάλεια. Μετά από μια πολύωρη ανακριτική διαδικασία ο εισαγγελέας αποφασίζει την προφυλάκιση. Το ότι ο σύντροφός έχει οικογένεια, μόνιμη εργασία και κατοικία μάλλον δεν έδωσαν τα εχέγγυα ότι δεν είναι ύποπτος φυγής, σε αντίθεση με τους δολοφόνους μπάτσους του 18χρονου Νίκου Σαμπάνη που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία, και αφήνονται όλοι ελεύθεροι. Άλλη μια δίκη σκευωρία πάει να στηθεί στην πλάτη του συντρόφου μας με μοναδικό στοιχείο το DNA, με ανώνυμα τηλεφωνήματα μέσα από το τηλεφωνικό κέντρο της ΓΑΔΑ.

Κάτω τα χέρια από τους συντρόφους μας
Κάτω τα χέρια από τις ζωές μας