[ΓΕΡΜΑΝΙΑ] Συλλογικό κείμενο θέσεων ενάντια στην καταστολή – Ενάντια στον §129/α

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

Verfassungsschutz (VS): Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος – ομοσπονδιακή υπηρεσία πληροφοριών της Γερμανίας.

Generalbundesanwaltschaft (GBA): Γενικός Εισαγγελέας του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου – Ανώτατος κρατικός εισαγγελέας της Γερμανίας, που εκπροσωπεί την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Landeskriminalamt (LKA): Γραφείο Κρατικής Εγκληματολογικής Αστυνομίας – Τοπική υπηρεσία επιβολής του νόμου σε κάθε ένα από τα 16 γερμανικά κρατίδια.

Bundeskriminalamt (BKA): Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εγκληματολογικής Αστυνομίας – Ομοσπονδιακή ανακριτική αστυνομική υπηρεσία της Γερμανίας, διεξάγει έρευνες σε υποθέσεις διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος, τρομοκρατίας και άλλες υποθέσεις που σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια.

SOKO Linx: Ειδική επιτροπή έρευνας του LKA Σαξονίας για τον “αριστερό εξτρεμισμό”, που ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2019. Δεν μπόρεσε να εξιχνιάσει καμία υπόθεση μέχρι τώρα και ως εκ τούτου δέχεται πιέσεις για να δικαιολογήσει την ύπαρξή της.

§129: παράγραφος του αντιτρομοκρατικού νόμου της Γερμανίας . Υποτιθέμενη “συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση”.

§129a: παράγραφος του αντιτρομοκρατικού νόμου της Γερμανίας. Η υποτιθέμενη “ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση” δικαιολογεί όλες τις μεθόδους έρευνας του κράτους. Εφαρμόστηκε τη δεκαετία του 1970 και έκτοτε χρησιμοποιείται παραδοσιακά εναντίον αντιεξουσιαστών και επαναστατών για την ποινικοποίηση των δραστηριοτήτων τους.

Αφετηρία αυτού του κειμένου είναι οι διάφορες σύνθετες έρευνες/διώξεις βάσει του §129(α) που έγιναν γνωστές στη Γερμανία το 2020, καθώς και οι κρατικές επιθέσεις σε αντιφασιστικές δομές – από το Αμβούργο μέχρι τη Στουτγάρδη, από τη Φρανκφούρτη μέχρι το Βερολίνο, τη Λειψία και τη Βαϊμάρη.

Σε αυτό το κείμενο δεν θέλουμε να αναπτύξουμε μια συνολική κοινωνική ανάλυση, αλλά να τοποθετήσουμε τις διώξεις σε ένα ευρύτερο πλαίσιο της τρέχουσας καταστολής. Οι κοινωνικές μας αναλύσεις και τα συμπεράσματα που προκύπτουν από αυτές είναι πολύ διαφορετικές, δεδομένης της ποικιλομορφίας των διαφόρων πολιτικών ρευμάτων από τα οποία προερχόμαστε, και συνεπώς εν μέρει αντιφατικές. Γράφουμε αυτό το κείμενο συλλογικά -παρά τις πολιτικές μας διαφορές- ως διωκόμενες/οι και ως δομές αλληλεγγύης των διαφορετικών υποθέσεων, ως ένα σινιάλο ενάντια στην καταστολή: Είναι οι ίδιοι μπάτσοι και νόμοι, με λίγα λόγια, το ίδιο κράτος που διώκει λίγους για να συντρίψει τις ιδέες των πολλών για έναν καλύτερο κόσμο!

Η καταστολή κατά των αριστερών και επαναστατικών κινημάτων δεν είναι κάτι καινούργιο και έχει μακρά ιστορία. Οι κατασταλτικοί μηχανισμοί στη Γερμανία σχηματίζουν ένα ενιαίο μέτωπο στον αγώνα εναντίον τους. Ιδιαίτερα η Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος (VS), ο Γενικός Εισαγγελέας (GBA) ή το Ομοσπονδιακό Γραφείο Εγκληματολογικής Αστυνομίας (BKA) ανήκουν στα κατασταλτικά όργανα του κράτους, τα οποία έχουν ως καθήκον να διατηρούν την υπάρχουσα τάξη και να διώκουν όλους εκείνους που θέλουν να οικοδομήσουν έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση. Υπερασπίζονται έτσι άμεσα τις επικρατούσες συνθήκες με όλα τα καταστροφικά τους αποτελέσματα.

Οι φορείς της κρατικής καταστολής, ωστόσο, δεν δρουν μεμονωμένα και για τον εαυτό τους, αλλά είναι ενεργά υπεύθυνοι για τη διασφάλιση της κυριαρχίας που προκύπτει από τις κοινωνικές και καπιταλιστικές σχέσεις εξουσίας. Για την κατανόηση των σημερινών, απτών κατασταλτικών χτυπημάτων, πρέπει λοιπόν να εξετάσουμε την συνεχιζόμενη αθλιότητα των συνθηκών:

Οι αντιδραστικές και μισανθρωπικές θέσεις έχουν γίνει πιο αποδεκτές κοινωνικά. Οι ναζί που οπλίζονται όλο και περισσότερο [1], μαζί με τους καθημερινούς ρατσιστές, έχουν βρει άμεση κοινοβουλευτική έκφραση στο AfD (το μεγαλύτερο ακροδεξιό κόμμα). Έτσι, ενώ οι αντιδραστικοί στο δρόμο ονειρεύονται ένα πραξικόπημα και συγκεντρώνουν όπλα για την προετοιμασία του, οι δεξιοί οργανώνονται και στο εσωτερικό των αρχών [2].

Η καταστολή κατά των αριστερών και των αντιεξουσιαστών/ριων είναι πάντα ένα μέσο για τη διατήρηση της υπάρχουσας τάξης. Οι χειραφετητικές ιδέες που απορρίπτουν την εκμετάλλευση και την καταπίεση είναι επομένως πάντα στόχος κρατικών επιθέσεων. Αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές στο πλαίσιο μεγάλων κινητοποιήσεων όπως οι διαδηλώσεις κατά της G20. Ειδικά πριν και μετά τη σύνοδο κορυφής της G20 το 2017, πολλοί νόμοι αυστηροποιήθηκαν και οι αστυνομικές εξουσίες σε ομοσπονδιακό και πολιτειακό επίπεδο επεκτάθηκαν. Σε πολλά μέρη, η προπαγάνδα οδήγησε την κοινή γνώμη να συνταχθεί ενάντια στον “κίνδυνο από τα αριστερά”. Επιπλέον, οι αρχές ισχυρίζονται ότι αυξήθηκε η προθυμία από πλευράς κινήματος για χρήση βίας κατά ανθρώπων, καθώς και ότι αυξήθηκε η δυνατότητα κινηματικής οργάνωσης και κινητοποίησης. Όλα αυτά ερμηνεύονται ως απειλή για την υπάρχουσα τάξη πραγμάτων.

Οι διάφοροι φορείς του κρατικού μηχανισμού ενεργούν σύμφωνα με τις προτεραιότητες και τα καθήκοντά τους. Στο πλαίσιο αυτό, είναι σαφές ότι οι διάφορες αρχές έχουν ενίοτε ιδιαίτερες προτεραιότητες. Από τη μία πλευρά, η υπηρεσία πληροφοριών (VS) έχει ως καθήκον, εκτός από την παρακολούθηση και την κατασκοπεία, την πρόβλεψη ενεργειών που συνιστούν απειλή για το κράτος. Τα τελευταία χρόνια, για παράδειγμα, επικαλείται μια “αριστερή τρομοκρατία [3] “και “προειδοποιεί” για την κλιμάκωση της από “αριστερούς εξτρεμιστές”, η οποία φτάνει μέχρι το σημείο της δημιουργίας “τρομοκρατικών δομών” [4]. Η χρήση του όρου τρομοκρατία εξυπηρετεί έτσι τη θεωρία των δύο άκρων του κράτους, προκειμένου αυτό να διατηρήσει το μονοπώλιο της βίας. Αντίστοιχες αναλύσεις πραγματοποιούνται και από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εγκληματολογικών Ερευνών (BKA). Από αυτό το δίκτυο, το BKA και οι εισαγγελίες έχουν το καθήκον της δίωξης. Τελικά, οι υποθέσεις που εκδικάζονται εναντίον αριστερών και επαναστατών χρησιμεύουν στις αρχές ως αποδεικτικά στοιχεία για τις αναλύσεις τους, οπότε μπορεί κανείς να μιλήσει για μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, το χειραφετητικό κίνημα κατακλύζεται από σημαντικές και ογκώδεις ανακριτικές διαδικασίες βάσει του άρθρου 129 ή του άρθρου 129α. Στόχος τους είναι να αποδυναμώσουν το κίνημα κατασκοπεύοντας το, εκφοβίζοντάς το, διασπώντας το και μακροπρόθεσμα να εμποδίσουν τη συλλογική αυτοάμυνα του κινήματος σε μια κατάσταση κοινωνικής κρίσης.

Το κράτος καθιστά σαφές ότι μόνο η πολιτική συμπεριφορά που υποστηρίζει το κράτος και ενσωματώνεται είναι ανεκτή και κοινωνικά αποδεκτή. Ο χαρακτήρας της κατασταλτικής προσέγγισης ενσαρκώνεται από τον Ομοσπονδιακό Γενικό Εισαγγελέα (GBA) [5] ως ρητά πολιτικό παράγοντα. Για να βρεθεί κανείς στο στόχαστρο του, αρκεί να σκέφτεται και να ενεργεί με έναν πολιτικά αντιστασιακό τρόπο. Μεταξύ άλλων, το κατασκεύασμα των υποτιθέμενων, ιδιαίτερα επικίνδυνων ηγετικών φιγούρων επιχειρεί να δημιουργήσει διαίρεση και αποσυγκρότηση στο εσωτερικό του χειραφετητικού κινήματος. Πάνω απ’ όλα, η δαιμονοποίηση της δράσης μας από τα ΜΜΕ μέσω της δημιουργίας “εικόνων τρόμου”, και η αναπαραγωγή αυτού από τμήματα της κοινωνίας -αλλά και από το κίνημα- οδηγεί στον αποπροσανατολισμό μας από την αναγκαιότητα της αντίστασης μας. Έτσι προκύπτει η αποπολιτικοποίηση της δράσης μας η οποία και αποτελεί την πραγματική πολιτική επίθεση εναντίον μας, πέρα από τις φυλακίσεις και τις δικαστικές διαδικασίες. Είναι μια επίθεση στις αξίες μας.

ΠΟΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ;

Είναι σημαντικό οι διαδικασίες και το “πώς θα συνεχίσουμε” να μην διεξάγονται εν κρυπτώ. Στη βάση απτών υποθέσεων καταστολής και διώξεων, είναι δυνατόν να κάνουμε το περιεχόμενό μας κατανοητό σε ένα ευρύτερο κοινό και να επιστήσουμε την προσοχή στις υποκριτικές πολιτικές των κυβερνώντων. Δεν υπάρχει αντικειμενική δίωξη. Το δήθεν ουδέτερο “κέντρο” και το κράτος δείχνουν τον πραγματικό τους χαρακτήρα: έχουμε να κάνουμε με πολιτική, ιδεολογική καταστολή που έχει σαφή στόχο. Έτσι, πιστεύουμε ότι καμπάνιες όπως η Wir sind alle Linx, αλλά και το δίκτυο ενημέρωσης και συνοδείας αλληλεγγύης της δίκης Soli Antifa Ost [6] αποτελούν σημαντικά κομμάτια μιας στρατηγικής που αντιμετωπίζει επιθετικά την καταστολή και στοχεύει σε μια ευρύτερη απήχηση. Επιπλέον, είναι φυσικά σημαντική η οργάνωση δράσεων, διαδηλώσεων, συγκεντρώσεων και η υποστήριξη με οικονομική μορφή. Πιστεύουμε ότι πρόκειται για μια ανοιχτή συζήτηση στην οποία πρέπει να συμμετέχει ολόκληρο το κίνημα και να αναληφθεί κοινή ευθύνη.

Είναι κεντρικό να κρατηθούμε ενωμένοι και να οικοδομήσουμε μια διαθεματική αλληλεγγύη! Το κράτος και τα όργανά του επιτίθενται σε πολλά και διαφορετικά σημεία, χωρίς να κάνουν δογματικές πολιτικές διακρίσεις, επειδή τους απασχολεί ο πόλεμος ενάντια στους αριστερούς και τους αντιεξουσιαστές γενικότερα. Αυτό που μας ενώνει (πέρα από τις διαφορές μας) είναι η απόρριψη των υφιστάμενων συνθηκών και η προοπτική υπέρβασης αυτών ακριβώς των συνθηκών. Η αλληλεγγύη μεταξύ μας απορρίπτει τις κατηγορίες της “ενοχής” και της “αθωότητας”. Ταυτόχρονα, αντιτίθεται στην κρατική τακτική της διαίρεσης, μέσω της οποίας τα χειραφετητικά κινήματα είτε ενσωματώνονται και προσαρμόζονται είτε διώκονται. Για εμάς είναι σαφές ότι δεν μπορεί να υπάρξει συμφιλίωση με τις υπάρχουσες συνθήκες.

Οι αγώνες μας δεν ορίζονται στις κατηγορίες των μπάτσων και των δικαστηρίων, αλλά έχουν την έκφρασή τους στον καθημερινό αγώνα για την ανατροπή των υπαρχουσών συνθηκών. Οδηγούμε τους διαφορετικούς αγώνες μας για έναν κόσμο χωρίς σεξισμό, ρατσισμό, εκμετάλλευση και καταπίεση – για μια αλληλέγγυα κοινωνία πέρα από τον καπιταλισμό!

Πέρα από αυτό το κείμενο των ομάδων αλληλεγγύης είναι σημαντικό να διευρυνθεί η αμοιβαία αναφορά και η συνοχή μας στο μέλλον και να γίνει πράξη το οτι:

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ!

Υπογράφουν το κείμενο:

ΑΜΒΟΥΡΓΟ:

Στο Αμβούργο διεξάγεται δίκη βάσει του §129α εναντίον ορισμένων φερόμενων ως μελών της Roter Aufbau, και δίκη κατά §129 εναντίον της ομάδας και όλων όσοι κατά κάποιο τρόπο τους υπολογίζουν ως μέλη. Αυτό κορυφώθηκε στις 31.08.20 με ένα κατασταλτικό χτύπημα μεγάλης κλίμακας εναντίον 22 υπόπτων με 28 εφόδους σε σπίτια και μια εκστρατεία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Είχαν προηγηθεί πολύμηνες έρευνες από διαφορετικές αρχές. Διάφοροι κρατικοί φορείς ζητούν την απαγόρευση της, επειδή, μεταξύ άλλων, η Roter Aufbau λέγεται ότι παρείχε την υποδομή για τις μαχητικές διαμαρτυρίες της G20. Από τότε, υπήρξαν περαιτέρω κατ’ οίκον επιδρομές, συνεργασίες/κατασκοπεία και προσπάθειες εκφοβισμού, όπως επισκέψεις σε χώρους εργασίας, σπίτια, κ.λπ.

Περισσότερες πληροφορίες: www.roter-aufbau.de

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ:

Μετά από επίθεση στο τμήμα του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου στη Λειψία την 1η Ιανουαρίου 2019, ξεκινούν έρευνες βάσει του άρθρου 129α. Ακολουθεί έφοδος σε σπίτι στη Φρανκφούρτη 1,5 χρόνο αργότερα.

Περισσότερες πληροφορίες: www.129a.info

ΛΕΙΨΙΑ (Antifa Ost):

Τον Δεκέμβριο του 2019, πέντε αντιφασίστες συλλαμβάνονται στα περίχωρα του Eisenach. Κατηγορούνται ότι επιτέθηκαν σε βίαιους νεοναζί της ομάδας πολεμικών τεχνών Knockout 51 γύρω από τον Leon Ringl. Όταν η υπόθεση υπέπεσε στην αντίληψη της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας και της ειδικής επιτροπής SOKO Linx του LKA της Σαξονίας, ανέλαβαν την έρευνα. Για τη SOKO Linx, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να εξιχνιάσει καμία από τις υποθέσεις ενάντια στους μητροπολιτικούς αγώνες του αυτόνομου κινήματος, για τις οποίες ιδρύθηκε, η υπόθεση είναι ακριβώς αυτό που περίμενε. Μπορεί τώρα επιτέλους να είναι σε θέση να παραδώσει αποτελέσματα, αν και θεματικά διαφορετικά τοποθετημένα. Έτσι, μαζί με την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία, κατασκευάζουν μια εγκληματική οργάνωση, ανακηρύσσουν τη Lina ως αρχηγό, την προφυλακίζουν και προσπαθούν να κατηγορήσουν την κατηγορούμενη για μια σειρά από υποθέσεις μαχητικού αντιφασισμού που έλαβαν χώρα τα τελευταία χρόνια, ιδίως εκείνες στις οποίες φέρεται να εμπλέκεται μια γυναίκα. Σε έξι από αυτές τις υποθέσεις, εξαιτίας της κατηγορίας σύμφωνα με το άρθρο 129 και άλλων μικρότερων αδικημάτων, τέσσερα άτομα δικάζονται αυτή τη στιγμή στο Ανώτατο Περιφερειακό Δικαστήριο της Δρέσδης. Περαιτέρω ύποπτοι εξακολουθούν να ερευνώνται από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και τις Γενικές Εισαγγελίες της Δρέσδης και της Gera.

Περισσότερες πληροφορίες: www.soli-antifa-ost.org

ΒΕΡΟΛΙΝΟ:

Από τις αρχές του 2019, η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία διεξάγει έρευνα κατά πολλών αντιεξουσιαστών από το Βερολίνο για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Η κύρια κατηγορία για συμμετοχή στην προετοιμασία των ταραχών στο Elbchaussee κατά τη διάρκεια της G20 στο Αμβούργο και την προσπάθεια σύνδεσης τους με παρελθοντικές διώξεις και έρευνες που έχουν ήδη κλείσει.

Περισσότερες πληροφορίες: de.indymedia.org/node/104881 / kontrapolis.info/823/ / kontrapolis.info/586/ / kontrapolis.info/1905/ / kontrapolis.info/4984/

ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ:

Μια αντιπαράθεση με ναζιστές της δεξιάς επιτροπής εργαζομένων “Zentrum Automobil” στο περιθώριο μιας διαδήλωσης Antivax (αρνητές του Covid-19 και συνωμοσιολόγοι) είναι το έναυσμα για ένα κύμα καταστολής στη Βάδη-Βυρτεμβέργη. Συνολικά 11 διαμερίσματα ερευνώνται και οι αντιφασίστες Jo και Dy φυλακίζονται. Τον Σεπτέμβριο του 2021 οι Jo και Dy μετά από μια δίκη στηριγμένη κυρίως σε ενδείξεις, καταδικάζονται σε 4,5 και 5,5 χρόνια φυλάκισης αντίστοιχα. Η έφεση εναντίον της απόφασης καθώς και οι περαιτέρω διώξεις εναντίον των άλλων εμπλεκομένων εκκρεμούν.

Περισσότερες πληροφορίες: www.notwendig.org

[1] Τα σημαντικότερα παραδείγματα:

Gruppe S: Το 2020, συνελήφθησαν 12 άτομα, όλοι γερμανοί πολίτες, οι περισσότεροι από τους οποίους άνηκαν σε άλλες ακροδεξιές ομάδες, οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους οπλισμό (Καλάσνικοφ, Ούζι, χειροβομβίδες) και σύμφωνα με τις αρχές σκόπευαν να οργανώσουν επιθέσεις εναντίων μεταναστών και πολιτικών. Ένας από τους κατηγορούμενους είναι αστυνομικός και ήταν υπεύθυνος για το μεγαλύτερο κομμάτι της προμήθειας οπλισμού. www.bbc.com/news/world-europe-56716712 (αγγλικά)

Το 2020, ο ακροδεξιός Tobias Rathjen επιτέθηκε με όπλο σε 2 καφετέριες/σίσα-μπάρ στην πόλη Hanau, όπου δολοφόνησε 9 άτομα, 5 μετανάστες και 4 γερμανούς 2ης γενιάς μετανάστες. Στη συνέχεια επέστρεψε σπίτι του, δολοφόνησε τη μητέρα του και αυτοκτόνησε. ctc.usma.edu/hanau-terrorist-attack-race-hate-conspiracy-theories-fueling-global-far-right-violence/ (αγγλικά)

Το 2019, στην εβραϊκή γιορτή Yom Kippur, ο νεοναζί Stephan Balliet επιτέθηκε πυροβολώντας στη συναγωγή της πόλης Halle. Αφού δεν κατάφερε να μπει στη συναγωγή, δολοφόνησε μια περαστικό και στη συνέχεια επιτέθηκε σε ένα γειτονικό τούρκικο εστιατόριο όπου και δολοφόνησε έναν πελάτη.

www.bbc.com/news/world-europe-49997779 (αγγλικά)

Δολοφονία του χριστιανοδημοκράτη πολιτικού Walter Lübcke το 2019, για την οποία καταδικάστηκε ο Stephan Ernst, νεοναζί με σχέσεις με την νεοναζιστική οργάνωση Combat-18, το νεοναζιστικό κόμμα NPD και το ακροδεξιό AfD. www.faz.net/aktuell/politik/inland/auftakt-untersuchungsausschuss-zum-luebcke-mord-17273050.html (γερμανικά)

[2] Τα σημαντικότερα παραδείγματα:

Δίκτυο Hannibal/Kreuz: δίκτυο εντός του γερμανικού στρατού/αστυνομίας. Σύμφωνα με τις αρχές δημιουργήθηκε για να διαλύσει την όποια αριστερή αντιπολίτευση σε περίπτωση ανατροπής του τωρινού πολιτεύματος. Με αυτό το σκοπό το δίκτυο είχε στην κατοχή του “λίστες εχθρών”, δεκάδες χιλιάδες πυρομαχικά, όπλα, όπως και εκατοντάδες σάκους διακομιδής πτωμάτων και οξείδιο του ασβεστίου, που χρησιμοποιείται για την απολύμανση μαζικών τάφων. Οι έρευνες έλαβαν χώρα το 2017/18 αλλά δεν δημοσιοποιήθηκαν ως το 2019. revoltmag.org/articles/das-hannibal-netzwerk-eine-faschistische-geheimarmee/ (γερμανικά)

NSU 2.0: Νεοναζιστική ομάδα που έχει στείλει απειλητικά φαξ σε 2 μετανάστριες και μία αριστερή πολιτικό στη Φρανκφούρτη. Μετά από έρευνα αποδείχθηκε ότι τα στοιχεία των 3 γυναικών διέρρευσαν στους νεοναζί μέσω της αστυνομίας. Το όνομα της ομάδας παραπέμπει ευθέως στην NSU (National Socialist Underground), νεοναζιστική ομάδα υπεύθυνη για 9 δολοφονίες μεταναστών και βομβιστικές επιθέσεις από το 1999 έως το 2007. www.fr.de/politik/nsu-20-frankfurt-polizei-drohmail-beuth-innenminister-baydar-basay-yildiz-wissler-anwaeltin-linke-90119387.html

Uniter: ένωση/σύλλογος μελών των γερμανικών σωμάτων ασφαλείας. Επισήμως έκανε εκπαίδευση σε όπλα στα μέλη της και εκπαίδευση ξένων σωμάτων ασφαλείας. Θεωρείται κομμάτι του ακροδεξιού δικτύου Hannibal/Kreuz de.wikipedia.org/wiki/Uniter (γερμανικά)

Franco Albrecht: υπολοχαγός του γερμανικού στρατού. Μέλος του δικτύου Hannibal/Kreuz. Το 2016 πλαστογράφησε έγγραφα και αναγνωρίστηκε ως σύριος πρόσφυγας, από το ομοσπονδιακό γραφείο μετανάστευσης και προσφύγων. Οι αρχές τον κατηγορούν ότι θα χρησιμοποιούσε την πλαστή αυτή ταυτότητα για να κάνει επιθέσεις και να κατηγορηθούν για αυτές πρόσφυγες. www.telegraph.co.uk/news/2019/11/23/german-soldier-posed-syrian-refugee-face-new-terror-trial (αγγλικά)

[3] Ετήσια αναφορά/δελτίο τύπου της VS (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος) 2019 https://verfassungsschutzberichte.de/pdfs/vsbericht-2019.pdf (γερμανικά)

[4] www.focus.de/politik/sicherheitsreport/nach-taetlichem-angriff-auf-mitarbeiterin-links-terror-in-leipzig-immobilien-firma_id_11313001.html ︎(γερμανικά)

[5] en.wikipedia.org/wiki/Public_Prosecutor_General_(Germany) ︎(αγγλικά)

[6] https://www.soli-antifa-ost.org/we-are-all-antifa-solidaritaetserklaerung-mit-den-verfolgten-genossinnen-in-ostdeutschland-und-ueberall/ (ελληνικά)

Αναδημοσίευση από: athens.indymedia.org/post/1618135