Για την επιχειρούμενη φορολόγηση των αγροτεμαχίων

Το υπό ψήφιση φορολογικό νομοσχέδιο, πέρα από την αντισυνταγματικότητά του, που καταπατά (για μια ακόμη φορά) την ισότητα των πολιτών στην κατανομή των φορολογικών βαρών, σχεδιάζει και την τελική επίθεση κατά της ιδιοκτησίας.

Οι ιδεολογικοί απόγονοι αυτών που επί δεκαετίες τρομοκρατούσαν τον λαό με το «θα έρθουν οι κομμουνιστές και θα σας πάρουν τα σπίτια και τα χωράφια», σήμερα, μεθοδεύουν να μας τα πάρουν οι ίδιοι για να τα χαρίσουν στους τοκογλύφους δανειστές, στο χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο.

Ενώ, πουθενά παγκοσμίως δεν φορολογούνται τα μέσα παραγωγής, σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο φορολογείται η αγροτική-κτηνοτροφική γη (το μέσο παραγωγής), και μάλιστα με διαφορετικούς συντελεστές ανάλογα με την προνομιακή της θέση, ως να είναι οικόπεδο. Φορολογείται δηλαδή με μεγαλύτερο συντελεστή το χωράφι που βρίσκεται κοντά στην θάλασσα ή με πρόσοψη σε επαρχιακό δρόμο! Επίσης φορολογούνται με μεγαλύτερο συντελεστή οι μικρές καλλιέργειες από όσο οι μεγάλες.

A. Είναι προφανές, το πού στοχεύει το νομοσχέδιο, και αλίμονο αν ψηφισθεί και εφαρμοσθεί.

Στοχεύει στην υφαρπαγή της γης:

  • Τούτο θα γίνει σιωπηρώς μέσω κατασχέσεων από την εφορία και μάλιστα με στιγματισμό των παραγωγών ως φοροφυγάδων! Καθώς οι παραγωγοί και οι κτηνοτρόφοι, δεδομένων και των αστάθμητων παραγόντων που επηρεάζουν την παραγωγή (καιρικές συνθήκες, ασθένειες ζώων ή φυτών, κ.α.), κάποια στιγμή δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν τον βαρύ φόρο-ενοίκιο για τη γη που τους ανήκει.
  • Θα γίνει και επειδή οι αγρότες θα εξαναγκασθούν να πουλήσουν τη γη τους για ένα ξεροκόμματο, προκειμένου να γλυτώσουν τις συνέπειες από τη μη πληρωμή των φόρων.

Ακόμη πιο τραγική θα είναι η κατάσταση για αυτούς, που η γη τους υφαρπάζεται από το κράτος, μέσω της γνωστής «τεχνικής» των δασικών χαρακτηρισμών, για να δοθεί βορά στις εταιρείες βΑΠΕ. Θα κληθούν να πληρώσουν δυσβάστακτο φόρο για την περιουσία τους, που ενώ την έχουν δηλώσει στο Ε9, δεν θα την ελέγχουν πια και ούτε θα διαθέτουν τα πολλά επιπλέον χρήματα που απαιτούνται για τη δικαστική διεκδίκησή της.

Χαρακτηριστική τέτοια περίπτωση είναι το Αποπηγάδι Χανίων, όπου 2.700 στρέμματα πατρογονικών περιουσιών χαρακτηρίστηκαν δασικές, έπειτα από αιτήσεις εταιρειών βΑΠΕ (θυγατρικών της Γαλλικής EDF) εν αγνοία των κατοίκων-ιδιοκτητών.

Και αυτοί που θα βρεθούν στη δύσκολη θέση των συναγωνιστών από το Αποπηγάδι, δεν θα είναι και λίγοι, αν αναλογιστούμε τις εκτάσεις που χρειάζονται για να υλοποιηθούν τα 6.500 MW έργα βΑΠΕ, που έχουν ήδη αδειοδοτηθεί ή αιτούνται να αδειοδοτηθούν από τη ΡΑΕ, για την Κρήτη.

Β .Το νομοσχέδιο αυτό, αν ψηφισθεί, θα αποτελέσει καίριο πλήγμα στην πρωτογενή παραγωγή, σε μια στιγμή που ειδικά λόγω κρίσης εξαρτάται από αυτήν η επιβίωση του πληθυσμού.

Η πρωτογενής παραγωγή θα συρρικνωθεί ακόμα περισσότερο. Πού θα πάνε, τι θα γίνουν οι ανέστιοι, πλέον, πρώην αγρότες;

Η ελληνική ύπαιθρος θα αλλάξει σύντομα και πολύ φοβούμαστε ότι οι παρυφές των πόλεων θα γεμίσουν παραγκουπόλεις και ανθρώπους που θα ζουν με το άγχος του ξεσπιτωμού, κατά τις επιταγές των εκάστοτε «επενδυτικών» σχεδίων.

Ο αγώνας των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας, θα πρέπει να καταστεί πάνδημος, γιατί η συρρίκνωση και η καταστροφή της πρωτογενούς παραγωγής, απειλεί πρωτίστως τη ζωή μας.

Λαός χωρίς δυνατότητα παραγωγής της τροφής του, είναι λαός υποδουλωμένος.

Παγκρήτιο δίκτυο αγώνα
κατά των βιομηχανικών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας
padyagobape@gmail.com
 

https://sites.google.com/site/pagkritiodyktioagonakatavape

http://www.facebook.com/pagkritiodyktioagonakatavape