Γιάννενα: Αθώοι οι κατηγορούμενοι αντιφασίστες

Ως γνωστόν, εν όψει των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής επιδιώκουν να βγουν απ’ το καβούκι τους σε ολόκληρη τη χώρα και να προπαγανδίσουν τις ιδέες του μίσους σε γαλανόλευκο περιτύλιγμα. Έτσι και στα Γιάννενα, πόλη στην οποία η διαρκής αντιφασιστική δράση έχει περιορίσει τη μέχρι σήμερα εμφάνιση των φασιστών μόνο υπό πυκνή σκιά και κατά τη διάρκεια της νύχτας, τα γνωστά σε όλους πρόσωπα που προσπαθούν να σχηματίσουν εδώ και χρόνια ένα νεοναζιστικό πυρήνα, καταφεύγουν στη χρήση της αγαπημένης τους μεθόδου, όταν τα μαχαίρια τους αποκρούονται: το ρουφιανιλίκι, τη συκοφαντία και… τη μήνυση.

Δύο σύντροφοι, λοιπόν, προσάγονται τη Δευτέρα 14 του Απρίλη για εξακρίβωση στοιχείων στο Α.Τ. Ιωαννίνων, κι ενώ η διαδικασία έχει τελειώσει και οι σύντροφοι ετοιμάζονται να αποχωρήσουν, το γνωστό φασιστοειδές και, όπως διαπιστώθηκε από την προηγούμενη συνάντηση του με γνωστές αντιφασίστριες της πόλης, οπότε και του αφαιρέθηκαν πτυσσόμενο κλομπ και ασύρματος με τις συχνότητες των ΔΙΑΣ, συνεργάτης της αστυνομίας Χ.Τ, εμφανίζεται και καταδεικνύει ψευδώς τους συντρόφους ως υπαίτιους για προσωπική του υπόθεση, υποβάλλοντας μάλιστα και μήνυση για απειλή και εξύβριση. Οι σύντροφοι αντιφασίστες πέρασαν τη βραδιά τους στα κρατητήρια του Α.Τ. και η δίκη ορίστηκε για την Πέμπτη 17 Απρίλη.

Στα δικαστήρια, και αφού μαχητικοί αντιφασίστες περιποιήθηκαν δεόντως τέσσερις νεοναζί που θεώρησαν την πόλη ασφαλή για τα μούτρα τους, συγκεντρώθηκαν περισσότεροι/ες από 70 αλληλέγγυοι αντιφασίστες/στριες, όπως και 15 φοβισμένα φασιστοειδή, που προστατεύθηκαν με κάθε τρόπο απ’ τα ΜΑΤ, ως συνήθως. Οι σύντροφοι αθωώθηκαν λόγω αμφιβολιών αφού πρώτα η εισαγγελία υπέδειξε την ενοχή τους για «αποφυγή φαινομένων αυτοδικίας». Το σύνθημα που δονούσε την ατμόσφαιρα των δικαστηρίων κατά τη λήξη της δίκης-φαρσοκωμωδίας που προσπάθησαν να στήσουν οι πρώην κυπατζήδες και αστυνομικοί υποψήφιοι της Χ.Α στην πόλη ήταν το εξής: «Φασίστες κουφάλες ακούστε το καλά, στη λίμνη θα σας ρίξουμε του Αλή Πασά».

xristov