Η Χρυσή Αυγή και οι εξ αριστερών θεωρίες συνωμοσίας

Τις τελευταίες μέρες μετά τις συλλήψεις της ηγεσίας της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, είδαν το φως της δημοσιότητας κυρίως στα κοινωνικά δίκτυα αλλά και σε ιστότοπους, διάφορες θεωρίες συνωμοσιολογίας προερχόμενες από αριστερούς σχολιαστές σχετικά με το γιατί το κράτος αποφάσισε «ξαφνικά» να χτυπήσει της Χρυσή Αυγή. Σε αρκετές από αυτές αναπτύχθηκαν ακόμη και αμιγώς ακροδεξιά «επιχειρήματα», όπως ότι πίσω από τις συλλήψεις κρύβεται ο… παγκόσμιος Εβραϊκός Σιωνιστικός δάκτυλος, και ότι οι συλλήψεις ήταν αποτέλεσμα δικής του πίεσης ώστε η Ελλάδα να απολέσει ακόμη και την εθνική της κυριαρχία.(!) Ακόμη, σύμφωνα με κάποιους άλλους (πάλι Αριστερούς) η μερική (γιατί όντως μερική είναι) δίωξη της Χ.Α. οφείλεται:

  1. στο ότι στις δημοσκοπήσεις του Σεπτεμβρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν μία μονάδα μπροστά από τη Νέα Δημοκρατία, και η Χρυσή Αυγή μάζευε τα απολωλότα δεξιά πρόβατα στο δικό της μαντρί
  2. στο οτι οι Ευρωπαίοι προειδοποιούσαν και απαιτούσαν από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα και να αντιμετωπίσει τους ναζιστές
  3. στο οτι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι απείλησαν να ακυρωθεί η ελληνική προεδρία της Ε.Ε.

Σε όλα αυτά τα σχόλια και τις «σπουδαίες» αναλύσεις δεν υπάρχει ούτε μια γραμμή, ούτε μια αναφορά, ούτε μία λέξη συμπάθειας ή αναγνώρισης στους ανθρώπους που εδώ και τόσα χρόνια, ρίσκαραν με ούλο το κόστος και τη ζωή τους ορθώνοντας τα κορμιά τους, (και συνεχίζουν να το κάνουν) ως τείχος αντίστασης και αγώνα στον ναζισμό, στους τόπους εργασίας, στα σχολεία, στα γήπεδα, στους δρόμους και στις γειτονιές…

Αντί κάποιου άλλου σχολιασμού παραθέτω αυτούσια την απάντηση μιας καλής συντρόφισσας και φίλης προς όλους αυτούς, όπως δημοσιεύτηκε σε ένα «κοινωνικό δίκτυο»:

Όσοι αριστεροί αποδίδουν την εξάρθρωση της ΧΑ σε ευρωπαϊκή, αμερικάνικη, σιωνιστική παρέμβαση. Σε όσους αποδίδουν την εξάρθρωσή της σε πιρουέτα της κυβέρνησης ή σε σχέδιό της να κυνηγήσει την αριστερά. Σε όσους μουρμουράνε εδώ και μέρες, ένα έχω να πω:

Απαξιώνετε και ντροπιάζετε τον αγώνα χιλιάδων αντιφασιστών σ΄αυτό τον τόπο, αγνοώντας τη δική τους δύναμη και συνεισφορά στον αγώνα αυτό. Αγνοείτε προκλητικά τους αντιφασίστες του δρόμου, τους αντιφασίστες της γειτονιάς, τους αντιφασίστες δάσκαλους που κυνηγιούνται δύο χρόνια τώρα, αυτούς που εκτέθηκαν και εκτίθενται κάθε μέρα, στον τόπο της δουλειάς τους, στο μέρος που ζουν.

Στην ουσία, με τις συνωμοσιολογίες σας, κρίνετε ως άχρηστο τον όποιο αγώνα έδωσαν και δίνουν άνθρωποι, όχι μόνο εδώ αλλά και στο εξωτερικό. Αχρηστεύετε τη συνεισφορά των ξένων ΜΜΕ στην ναζιστοκρατία, τις καταγγελίες ξένων τουριστών που δάρθηκαν απ’ την αστυνομία ή τους ναζίδες. Ακόμα και σ’ αυτό το ταπεινό διαδίκτυο έχουν δοθεί μάχες. Κάποιοι θαρρετά μίλησαν αντιφασιστικά, στοχοποιήθηκαν, κινδύνεψαν.

Τέλος, ντροπιάζετε με τις θεωρίες σας τους ανθρώπους που το αίμα τους χύθηκε απ’ τους ναζί στην Ελλάδα, σαν να λέτε ότι έπεσε τζάμπα σε έναν βόθρο.

Η άποψη ότι όλα είναι προδιαγεγραμμένα από αλλού είναι ίδιον ανθρώπων χειραγωγημένων, δειλών, γελοίων. Τη ζωή την αλλάζουμε κάθε μέρα. Με τις λέξεις, τις κραυγές μας και τις πράξεις μας. Έστω κι αν φαίνονται με την πρώτη ματιά μάταιες. Τίποτα δεν είναι μάταιο. Και τίποτε δεν είναι στημένο αν δεν θέλουμε να το αποδεχτούμε. Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν.

Όχι κλάματα, όχι θεωρίες, όχι μιζέρια αλλά Λόγος και Πράξη.

Ευάγριος Αληθινός