Η θρασύδειλη επίθεση ενάντια στους ελεύθερους κοινωνικούς χώρους συνεχίζεται

Η θρασύδειλη επίθεση ενάντια στους ελεύθερους κοινωνικούς χώρους συνεχίζεται με την κρατική συμμορία να ξεσαλώνει σε ένα όργιο ωμής καταστολής.

Το ανακοίνωσαν και στα media ότι ο νόμος και η τάξη θα επιβληθούν. Αυτό που εννοούν φυσικά είναι ότι θα χρησιμοποιήσουν ό,τι μέσα τους είναι διαθέσιμα για να τρομοκρατήσουν, να απειλήσουν και να υποτάξουν οτιδήποτε είναι εχθρικό και επικίνδυνο για τα συμφέροντά τους. Φυσικά  αυτή η επιδίωξη εναντίον του αναρχικού και καταληψιακού κινήματος πέφτει στο κενό.

Ο στόχος τους όμως είναι μέσω του παραδειγματισμού κανείς να μην τολμά να σηκώσει κεφάλι στην χειμαζόμενη και σαστισμένη από την ορμή της επίθεσης κοινωνία. Όλες αυτές οι επιθέσεις είναι ακόμη μια ψηφίδα στο μωσαϊκό των δράσεων εναντίων των αντιστεκόμενων στο ολοκληρωτικού και φασιστικού τύπου καθεστώς, που μας έχει κάτσει στο σβέρκο χωρίς να τηρεί ούτε καν τα προσχήματα που μια αστικού τύπου δημοκρατία επικαλείται.

Μετά λοιπόν την εισβολή των μπάτσων στο Α.Π.Θ. και το Ε.Μ.Π στα μέσα του Αυγούστου, μετά τις εκκενώσεις των 3 καταλήψεων της Πάτρας (Παράρτημα, Μαραγκοπούλειο, αυτοδιαχειριζόμενο στέκι ΤΕΙ) και της κατάληψης της Βαλβείου στο Μεσολόγγι, το θέαμα της «ευταξίας και του νόμου» συνεχίζει το έργο του με επόμενο σταθμό τα Γιάννινα, εκκενώνοντας και την κατάληψη Αντιβίωση στις 29 Αυγούστου καθώς και την κατάληψη Ορφανοτροφείου στην Θεσσαλονίκη.

Εκμεταλλευόμενοι τους βραδείς ρυθμούς του καλοκαιριού επιχειρούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα γεγονότα εκ του ασφαλούς, στα κλεφτά, με στρατιές αστυνομικών δυνάμεων και με την επικουρική στήριξη διαφόρων κρατικών φορέων.

Κανένα κτίριο όμως από αυτά δεν έχει χαθεί οριστικά. Κανένας κοινωνικός χώρος δεν είναι μόνο τα ντουβάρια. Είναι πρωτίστως οι άνθρωποι και οι κοινωνικές και πολιτικές σχέσεις  που τους συνδέουν. Όσοι νομίζουν λοιπόν ότι μπορούν να επαναφέρουν το πρότερο καθεστώς εγκατάλειψης και φθοράς δεκαετιών αυτών των κτιρίων, για να παίξουν το προπαγανδιστικό χαρτί της «αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας» είναι βαθιά γελασμένοι. Είμαστε συσπειρωμένοι και αποφασισμένοι να απαντήσουμε όπως απαιτούν οι καιροί στις συνεχείς επιχειρήσεις των «νόμιμων και ηθικών» προπαγανδιστών που έχουν δημιουργήσει ασφυξία σε μια εν βρασμώ κοινωνία. Η αλαζονεία της εξουσίας είναι και αυτή που θα τη θάψει. Το ζήτημα είναι πώς θα καταφέρει η κοινωνία να μην καταπλακωθεί από τα συντρίμμια που θα φέρει αυτή η κατάρρευση.

Ο αρχιγκαιμπελίσκος Δένδιας και η κρατική και παρακρατική συμμορία του, καθώς και οι πρόθυμοι παρατρεχάμενοί τους, ένα πράγμα πρέπει να γνωρίζουν:

Οι μέρες ασυδοσίας τους είναι μετρημένες.

Όποιο χέρι σηκώνεται εναντίων των δομών κοινωνικής αντίστασης θα κόβεται.

*Κοινό κείμενο που μοιράστηκε στις 05/09/2013 στα πλαίσια του πανελλαδικού συντονισμού δράσεων με αφορμή τις εκκενώσεις των καταλήψεων