Κείμενο των 2 συλληφθέντων στο πάρκο Γεωργιάδη στις 24/03

Το απόγευμα της 24/03/2012 κατευθυνόμασταν στο πάρκο Γεωργιάδη για καφέ. Ξαφνικά, αρχικά ένας άνδρας με πολιτικά, με τη συνδρομή άλλων τριών, χωρίς να μας δηλώσουν την ιδιότητά τους, ακινητοποιούν βίαια τον έναν μας. Παρά τις διαμαρτυρίες των περαστικών τον βάζουν με το ζόρι σε ένα αυτοκίνητο, και μετά από λίγο 6 άνδρες της ΔΙΑΣ, εισβάλλοντας στην καφετέρια του πάρκου, παίρνουν και τον δεύτερο ενώ έπινε καθήμενος πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό.

Ενδεικτικό της συμπεριφοράς τους ήταν οι βρισιές και οι χαρακτηρισμοί («μαλακισμένο», «μουνάρα», «αδερφάρα», «θα σε γαμήσω», «σας ξέρουμε έναν-έναν», «καίτε την Αθήνα», κ.λπ.), γεγονός που αποδίδει τη χροιά της παράτυπης βίαιης προσαγωγής. Μέσα στο τμήμα δεν έλειψαν οι «ψιλές» και τα κλωτσομπούνια, και ενώ ο ένας μάς φόραγε ακόμα χειροπέδες. Ακολούθησαν οι κλασικές κατηγορίες (αντίσταση, απείθεια, εξύβριση, διέγερση πλήθους) συν οπλοκατοχή στον ένα για ένα μικρό σουγιαδάκι-μπρελόκ. Συνέχεια με αποτυπώματα – φωτογραφίες – κρατητήριο.

Παράλληλα υπήρξε αυθόρμητη συγκέντρωση αλληλεγγύης 60 ανθρώπων έξω από τη Γ.Α.Δ.Η. η οποία αντιμετωπίστηκε εχθρικά από τις διμοιρίες που κατέφθασαν άρον άρον.

Στο κρατητήριο εμείς πάλι καλά ήμασταν 8 σε κελί για 7, ενώ στα διπλανά στοιβάζονταν 10-15 ακόμα και για μήνες. Το πρωί περάσαμε εισαγγελέα και βγήκαμε με μια δίκη να ακολουθεί.

Αυτή η μικρή ιστορία δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό. Συμβαίνει δυστυχώς καθημερινά. Δεν συγκρίνεται με τις ψυχοφθόρες καταστάσεις εκατοντάδων άλλων συνανθρώπων μας που μπλέκουν με την εξουσία και τους μηχανισμούς της. Η καταγραφή της γίνεται για αρχειακούς λόγους, και για να δείξει σε αυτούς που ακόμα είναι ανυποψίαστοι πώς λειτουργούν οι θεσμοί. Το να πηγαίνει κανείς βόλτα στο πάρκο και να καταλήγει δαρμένος στα κρατητήρια με 4 πλημμελήματα πρέπει να σταματήσει.

Επιπρόσθετα, το όλο σκηνικό εντάσσεται στο γενικότερο κλίμα τρομοκρατίας που θέλησαν να επιβάλουν οι από πάνω εν όψει των λαϊκών διαμαρτυριών λόγω της εθνικής γιορτής. Η επίθεση αυτών που υποβιβάζουν τις ζωές μας και οδηγούν τον λαό σε εξαθλίωση με τα μέτρα τους είναι γενικευμένη. Πανελλαδικά σημειώθηκαν 299 προσαγωγές και 40 συλλήψεις.

Εν κατακλείδι:

Αντίσταση στην εκμετάλλευση

Απείθεια στην αδικία

Εξύβριση σε αυτούς που μας καταστρέφουν τις ζωές

Διέγερση του κόσμου προς οργάνωση της αξιοπρέπειάς του

Μόνη μας οπλοκατοχή η αλληλεγγύη.

Αλληλεγγύη σε όλους τους διωκόμενους αγωνιστές, από τα Χανιά όπου αστυνομία μαζί με νεοναζί έπιασαν 62 ανθρώπους, μέχρι τους 26 της Βέροιας. Αλληλεγγύη στους φυλακισμένους στα μπουντρούμια και κρατητήρια της δημοκρατίας.

Ενάντια στον φόβο. Στην καταστολή δεν μασάμε. Να οργανώσουμε την αδιαλλαξία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Οι δυο συλληφθέντες της 24/03/2012
Ηράκλειο Κρήτης, 27/03/2012