Λασίθι: Ρατσιστική επίθεση μαθητών σε μετανάστες

Το βράδυ της Τετάρτης 26/12, δεκαπέντε νεαρά άτομα, ανάμεσά τους και μαθητές, επιτέθηκαν σε σπίτι που μένουν μετανάστες εργάτες από το Πακιστάν στην περιοχή των Γυμνασίων στον Ξηρόκαμπο στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου.

Τα φασιστάκια έβγαλαν έξω από το σπίτι έναν μετανάστη εργάτη 32 ετών και τον κακοποίησαν άσχημα. Ενώ ορισμένοι τον είχαν ακινητοποιήσει, οι υπόλοιποι άρχισαν να τον χτυπούν σε όλο του το σώμα σε σημείο να χάσει τις αισθήσεις του. Παράλληλα, με μια μεγάλη πέτρα τον χτύπησαν στο κεφάλι, προκαλώντας του ένα μεγάλο τραύμα. Η τοπική κοινωνία ξέρει πολύ καλά πως η επίθεση έγινε από μαθητές σχολείων της περιοχής, που καθοδηγούνται από μεγαλύτερα σε ηλικία φασιστάκια. Ο μετανάστης που χτυπήθηκε κατέληξε στο νοσοκομείο και οι γιατροί λόγω των τραυμάτων μίλησαν ξεκάθαρα για δολοφονική επίθεση. Με αφορμή το περιστατικό η ΕΛΜΕ Λασιθίου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Με φρίκη και αποτροπιασμό ενημερωθήκαμε για τη ρατσιστική επίθεση σε μετανάστη πακιστανικής υπηκοότητας έξω από το σχολικό συγκρότημα στον Ξηρόκαμπο Αγ. Νικολάου. Το χειρότερο είναι ότι αρκετοί από τους συμμετέχοντες στην επίθεση είναι μαθητές των σχολείων της περιοχής, τους οποίους αναγνώρισε ο παθών. Αξιοσημείωτες είναι και οι παρατηρήσεις των ιατρών του νοσοκομείου, ότι τα τραύματα καταδεικνύουν δολοφονική επίθεση. Τέτοιες επιθέσεις δεν έχουν… γίνει πρώτη φορά στην περιοχή και προκαλούν έντονη ανησυχία.  Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λασιθίου καταδικάζει ομόφωνα και απερίφραστα τέτοιες ενέργειες βίας και μισαλλοδοξίας. Το μόνο που καταφέρνουν είναι, αντί να δείξουν ποιος είναι το πραγματικό αίτιο της κρίσης που βιώνουμε, να αποπροσανατολίσουν και να καλύψουν τους υπευθύνους της κρίσης. Επίσης δημιουργούν ρήγματα στις τοπικές κοινωνίες, εξυπηρετώντας με τον καλύτερο τρόπο το κοινό έγκλημα και τους πραγματικά ωφελημένους από την κρίση. Είναι γεγονός ότι τέτοιες “ομάδες” έχουν σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιηθεί για να κλείσουν στόματα και να αποτρέψουν εργαζομένους να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, καλύπτοντας εργοδότες που αρνούνται να τους πληρώσουν».