Μια ενημέρωση για τα γεγονότα του Σαββάτου 12/4 στο ΑΠΘ

Το βράδυ του Σαββάτου 12/4, με αφορμή την επίθεση ομάδας ατόμων σε διμοιρία ΜΑΤ στο Τούρκικο Προξενείο, μπάτσοι κάθε είδους προσεγγίζουν τα πανεπιστήμια με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν κάποιες συγκρούσεις με ρίψη χημικών και κρότου λάμψης στην είσοδο του ΑΠΘ.

Την ίδια ώρα πραγματοποιείται συναυλία στο στέκι στο Βιολογικό όπου παρευρίσκονται περίπου 800 άτομα. ΜΑΤ και πλήθος ασφαλιτών αρχίζουν να εισβάλουν από διάφορες εισόδους του πανεπιστημίου, πλαισιώνοντας και περικυκλώνοντας τον κόσμο στην ευρύτερη περιοχή από το Αστεροσκοπείο ως το Νοσοκομείο Γεννηματά. Ακολουθεί κυνηγητό, προσαγωγές και 2 συλλήψεις εντός και εκτός των πανεπιστημίων. Αφού διαλύουν τον περισσότερο κόσμο περιμετρικά του Βιολογικού, οι μπάτσοι περικυκλώνουν το στέκι κάνοντας μια τελευταία επίθεση και φτάνοντας μέχρι την είσοδο με άγριες διαθέσεις. Εκείνη την στιγμή μέσα στο στέκι ήμασταν γύρω στα 100 άτομα τα οποία επιλέξαμε να παραμείνουμε και να υπερασπιστούμε τον χώρο. Σταδιακά οι μπάτσοι αποχώρησαν από τα πανεπιστήμια και τελικά στις 6 το πρωί κλείσαμε το στέκι και φύγαμε ομαδικά.

Ήταν μια από τις πιο «μεγαλειώδεις» επιχειρήσεις μπάτσων στο ΑΠΘ τα τελευταία χρόνια. Η επίθεση αυτή αποτελεί μέρος της γενικότερης καταστολής, και πιο συγκεκριμένα μια προσπάθεια τρομοκράτησης και εκφοβισμού των καταλήψεων, των αυτό-οργανωμένων χώρων και του κόσμου που τα στηρίζει.

Εμείς θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε συνειδητά τις δομές και τους χώρους που δραστηριοποιούμαστε και θα το φωνάζουμε μέχρι να ματώσουν τα αυτιά σας!

Biologica,
13/04/2014