Μικρά μεγάλα εσωτερικά νέα #17

[Καβάλα ‒09/12] Προσαγωγές και ξύλο σε αντιφασιστική πορεία

Σκληρή επίθεση από την αστυνομία δέχτηκε στις 09/12 η αντιφασιστική πορεία στην Καβάλα στην πλατεία Καπνεργάτη. Να υπενθυμίσουμε ότι την πορεία καλούσαν οι «Πολίτες ενάντια στην φτώχεια και τον φασισμό στην Καβάλα», οι οποίοι στην ανακοίνωσή τους τόνιζαν την ανάγκη «απέναντι στις συνθήκες φτωχοποίησης (…) να οικοδομήσουμε το μέτωπο που θα βάλει ξανά στο τραπέζι το όραμα για μία κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση από άνθρωπο σε άνθρωπο, το ζήτημα της ελευθερίας και της αλληλεγγύης». Οι μπάτσοι χτύπησαν μια κοπέλα άσχημα με γκλομπ στο κεφάλι, η οποία λιποθύμησε, και προσήγαγαν δύο άτομα.

[Πάτρα ‒ 20/12] Σοβαρός τραυματισμός νέου μετανάστη μετά από καταδίωξη μπάτσων (από κείμενο της αναρχικής ομάδας Πάτρας «Δυσήνιος ίππος»)

Το πρωί της Τρίτης 20 Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης σε άτυπο κατάλυμα Αφγανών προσφύγων στην περιοχή του Ρίου, ένα 16χρονο παιδί τραυματίστηκε πολύ σοβαρά, και νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των φίλων του, πάνω στον πανικό που επικράτησε έπεσε στο κενό με το κεφάλι από μεγάλο ύψος, και οι αστυνομικοί ενώ είδαν το περιστατικό τον εγκατέλειψαν αβοήθητο.

Ύστερα από συνεννόηση με αρκετούς αλληλέγγυους, πραγματοποιήθηκε πορεία το πρωί της Παρασκευής 22 Δεκέμβρη, από το χώρο της Πειραϊκής-Πατραϊκής προς το κέντρο της Πάτρας, η οποία διέσχισε και γειτονιές της πόλης. Συνολικά συμμετείχαν 400 περίπου άτομα, στην πλειοψηφία τους μετανάστες.

Η αλληλεγγύη στους μετανάστες είναι ένα ζήτημα διαχρονικό, το οποίο στις μέρες μας, όπου η ρητορεία περί εθνικής ενότητας κατακλύζει την καθημερινότητά μας, πρέπει να αναδειχθεί σε διαρκή πολιτική επιλογή όσων αντιστέκονται στη θεσμική συστράτευση των ντόπιων και διεθνών πολιτικοοικονομικών αφεντικών.

Κατάργηση των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας ζητά η Ντ. Μπακογιάννη

Το συγκεκριμένο ζήτημα κυριάρχησε στη συζήτηση επίκαιρης επερώτησης των ανεξάρτητων βουλευτών που ανήκουν στη Δημοκρατική Συμμαχία (ΔΗ.ΣΥ.) για την εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας, καθώς τόσο η πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ., Ντόρα Μπακογιάννη, όσο και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Ν.Δ., Νίκος Δένδιας, και του ΛΑ.Ο.Σ., Θανάσης Πλεύρης, ζήτησαν να αναληφθεί πρωτοβουλία ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα, πριν το κέντρο της Αθήνας καταστεί απροσπέλαστο για τους πολίτες και τους επαγγελματίες.(!!)

Η Μπακογιάννη μάς δουλεύει ψιλό γαζί, και αυτό γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι την οικονομία δεν την κατέστρεψαν οι καταλήψεις και οι διαδηλώσεις των γδαρμένων οικονομικά συνανθρώπων μας, αλλά οι πολιτικές που η ίδια και το σινάφι της προωθούν και υπηρετούν τόσα χρόνια.

Προσήγαγαν εθελοντές που μοίραζαν φαγητό σε άστεγους! (από ανακοίνωση του «Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης»)

Το απόγευμα της Τετάρτης 18 Ιανουαρίου, τα όργανα «Προστασίας του Πολίτη» προσήγαγαν για εξακρίβωση στα Εξάρχεια εθελοντές του «Δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης» που μοίραζαν φαγητό στους άστεγους! Τους πήγαν στο Α.Τ. Καλλιδρομίου. Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μεταξύ άλλων αναφέρει: «Όπως είναι φυσικό, για άλλη μια φορά η αστυνομία δείχνει ότι ουδέποτε είναι στην υπηρεσία του πολίτη. Τους ενημερώνουμε λοιπόν ότι αυτοί ας συνεχίσουν να κάνουν την “δουλειά” τους, και εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μας υπαγορεύει η συνείδησή μας. Η αλληλεγγύη είναι ο δικός μας πολιτισμός, η ελευθερία και η κοινωνική απελευθέρωση ο απώτερος στόχος. Να το καταλάβουν καλά ότι στη δικιά μας την κοινωνία θα είναι άνεργοι, διότι δεν θα υπάρχουν οι λόγοι και οι αιτίες της ύπαρξής τους».

Εκκένωση κατάληψης άστεγων μετά από μήνυση του δημάρχου Αθηνών Γ. Καμίνη

Η αθλιότητα της Δημοτικής Αρχής Γ. Καμίνη δεν έχει τέλος, με τη μήνυση κατά 15 αλληλέγγυων και αστέγων, και την επίθεση των ΜΑΤ για να εκκενωθεί το κλειστό καφενείο του Πνευματικού Κέντρου, στο οποίο μπήκαν στις 01/02 διεκδικώντας, εκτός από μια ανθρώπινη αντιμετώπιση για όλους τους αστέγους, και τη στοιχειώδη προφύλαξη από το πολύ κρύο. Αυτό στις μέρες που το ίδιο σινάφι γιόρταζε την επέτειο από την περσινή καταδίκη σε θάνατο αστέγων που η ίδια «Δημοτική Αρχή» και το σκυλολόι των δημοτόμπατσων αφαίρεσαν χαρτόκουτες, κουβέρτες, και νάιλον που χρησιμοποιούσαν άστεγοι, την προηγούμενη μέρα που η ΕΜΥ προειδοποιούσε για σφοδρό παγετό.

Την ίδια στιγμή άνθρωποι εξακολουθούν να πεθαίνουν από το κρύο στην Ελλάδα του 2012. Νεκρός βρέθηκε στις 01/02 ένας 74χρονος στον Σκόπελο της Λέσβου, μέσα στο σπίτι του. Προσπαθούσε να κρατηθεί ζεστός με μια κουβέρτα, καθώς δεν είχε χρήματα για θέρμανση, χάρη στην εθνοσωτήρια πολιτική των τραπεζοτσολιάδων. Ένας ακόμη άνθρωπος πέθανε από το κρύο την ίδια μέρα στον Πλαταμώνα Χαλκιδικής.