Μικρά μεγάλα εσωτερικά νέα #18

Αστυνομικοί μπορούν να παρανομούν και με τον νόμο

Στο νομοσχέδιο που κατέθεσε το υπ. Προστασίας του Πολίτη στη Βουλή στις αρχές Φλεβάρη, για την «παροχή υπηρεσιών ασφαλείας από ενόπλους φρουρούς σε εμπορικά πλοία και άλλες διατάξεις», περιλαμβάνεται το άρθρο 20 το οποίο έρχεται να καταργήσει τη διαδικασία του αυτοφώρου για τους αστυνομικούς, τους λιμενικούς και τους πυροσβέστες αν μηνυθούν για κάποια πράξη από πολίτες η οποία έχει γίνει εν ώρα υπηρεσίας. Η διάταξη αναφέρει επί λέξη: «Για τα αδικήματα που διώκονται κατ ‘ έγκληση, και φέρεται ότι διαπράχθηκαν από αστυνομικό, λιμενικό ή πυροσβεστικό υπάλληλο, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και εξαιτίας αυτών, δεν έχουν εφαρμογή οι διατάξεις των άρθρων 275, 409 – 413 και 417 – 429 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας».

Τη στιγμή που η καταστολή των διαδηλώσεων, η ποινικοποίηση του συνδικαλισμού, η ποινικοποίηση της διαμαρτυρίας, η ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο, ενώ ταυτόχρονα η βία και η αυθαιρεσία των αστυνομικών έχει φτάσει σε τρομακτικά επίπεδα, έρχεται το υπουργείο προστασίας της κυριαρχίας να καλύψει με την εν λόγω διάταξη την αυθαιρεσία των ένστολων αφού δεν θα ισχύει η νομοθεσία που ισχύει για τους υπόλοιπους πολίτες. Σύμφωνα με νομικούς αυτή η διάταξη αφορά την κατάργηση της αυτόφωρης διαδικασίας για αδικήματα για τα οποία μηνύονται οι ένστολοι και αφορούν πράξεις που τελέσθηκαν εν ώρα υπηρεσίας τους. Όπως υποστηρίζουν μπορεί να φέρει μέχρι και την παραγραφή αδικημάτων αφού στην Ελλάδα είναι γνωστές οι αργές διαδικασίες και η «ευαισθησία» των δικαστικών αρχών όταν αφορούν αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται αστυνομικοί και τα οποία συνήθως αφορούν εξύβριση, βία κ.ά.

[Κιλκίς] Αποβλήθηκαν 68 μαθητές επειδή συμμετείχαν σε διαδήλωση

Ο εκφασισμός του ελληνικού κράτους συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Στην πόλη του Κιλκίς η απόφαση του διευθυντή στο 2ο Γενικό Λύκειο, να αποβάλει 68 μαθητές στις 08/03, επειδή συμμετείχαν σε διαδήλωση κατά της λειτουργίας των μεταλλείων χρυσού της περιοχής, δείχνει την πολιτική καταστολής, ελέγχου και τιμωρίας σε όποιους αντιστέκονται στα καταστροφικά του σχέδια.

Τη στιγμή που η χώρα από άκρη σε άκρη μετατρέπεται σε μία τεράστια βιομηχανική ζώνη καταστρέφοντας το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων που κατοικούν σε αυτή, το ελληνικό κράτος, με τις ναζιστικού τύπου διώξεις εναντίον όσων αντιδρούν στον δηλητηριασμό της ζωής τους, δείχνει απροκάλυπτα ότι δεν το ενδιαφέρουν οι άνθρωποι αλλά η συνεχιζόμενη συσσώρευση πλούτου στα χρηματοκιβώτια των οικονομικών του αφεντικών, αποκαλύπτοντας ότι θεωρεί τη φύση εμπόδιο, και εν τέλει εχθρό στα σχέδιά του για περισσότερη ισχύ.

Η Ελληνική δημοκρατία του πανοπτισμού

Το καθεστώς του «μεγάλου αδελφού» δεν μασά πια τα λόγια του και παραδέχεται στυγνά ότι παρακολουθεί τους πολίτες του ελληνικού κράτους. Σύμφωνα με αναφορές στα αστικά ΜΜΕ, μετά από διαταγή του «νέου» υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ., Μιχαλάκη Χρυσοχοϊδη (ή Χοιροβοσκίδη αν προτιμάτε), η ΕΥΠ και η αντι-τρομοκρατική υπηρεσία διατάχτηκαν (η μεν πρώτη με τα γνωστά «βαλιτσάκια»-κοριούς που διαθέτει) να παρακολουθούν τόσο τις τηλεφωνικές συνομιλίες αναρχικών και εξωκοινοβουλευτικών της αριστεράς, όσο και άτομα κατά τις μέρες που προηγήθηκαν της 25ης Μαρτίου, και κατά τη διάρκεια εκείνης της ημέρας. Δεν χρειάζονται πια χούντες. Η δημοκρατία είναι το ίδιο αποτελεσματική.

Η Ελληνική δημοκρατία του αστυνομικού

Λάδι βγήκαν οι μπάτσοι που βασάνισαν απάνθρωπα Αφγανούς μετανάστες. Στα «ψιλά» εφημερίδας διαβάζουμε: «Απαλλάχτηκαν λόγω αμφιβολιών από το Μεικτό Ορκωτό οι δύο αστυνομικοί του Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα για την υπόθεση βασανισμού Αφγανών προσφύγων τον Δεκέμβρη του 2004».

Για την ιστορία, οι μπάτσοι αναζητώντας έναν Αφγανό που είχε αποδράσει κατά την προσαγωγή του στο δικαστήριο, εξαπέλυσαν μαζί με ειδικούς φρουρούς ανθρωποκυνηγητό μπουκάροντας σε σπίτια όπου έμεναν Αφγανοί, τους οποίους ξυλοκοπούσαν και βασάνιζαν με σκοπό να αποσπάσουν πληροφορίες για τον συμπατριώτη τους που είχε δραπετεύσει. Εκτός απ’ αυτό, συνέλαβαν αρκετούς Αφγανούς, τους οδήγησαν στο κτήριο που στεγάζονται τα μπατσογούρουνα και τους βασάνισαν συστηματικά. Ο μέχρι σήμερα εν ενεργεία αστυνομικός Χρήστος Τρέλιας, και ο ειδικός φρουρός Βαγγέλης Καμπόσος, που έχει αποχωρήσει μετά την ολοκλήρωση της 5ετούς θητείας, ήταν οι μόνοι που παραπέμφθηκαν. Για το περιστατικό μάλιστα υπήρξε άμεση κινητοποίηση πλήθους οργανώσεων και συλλογικοτήτων, στο πλαίσιο της οποίας καταγράφηκαν οι παραβιάσεις, και διαπιστώθηκαν από εξειδικευμένο προσωπικό του Ιατρικού Κέντρου Αποκατάστασης Βασανιστηρίων τα καταγγελλόμενα βασανιστήρια, και η απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση που υπέστησαν τα θύματα, με αποτέλεσμα το θέμα να πάρει δημοσιότητα και να αναγκαστεί ένας εισαγγελέας να απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος των παραπάνω μπάτσων «για πράξεις βασανιστηρίων από αστυνομικούς που αυτοβούλως σφετερίστηκαν καθήκοντα ανάκρισης και εξέτασης αξιοποίνων πράξεων κατά συρροή και διακεκριμένης απρόκλητης σωματικής βλάβης κατά συρροή». Σε δύο περιπτώσεις, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δράστες οδήγησαν τα θύματά τους στο υπόγειο γκαράζ του Α.Τ. Αγ. Παντελεήμονα και τους υπέβαλαν ακόμα και σε φάλαγγα, όπως προέκυπτε από τις καταθέσεις των θυμάτων και όπως δέχθηκε και το παραπεμπτικό βούλευμα. Ήταν μάλιστα μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις παραπομπής αστυνομικών οργάνων με τη διάταξη του Ποινικού Κώδικα, που τιμωρεί ως κακούργημα τα βασανιστήρια και επισείει κάθειρξη δέκα ετών. Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο έριξε «στα μαλακά» τους βασανιστές, τους οποίους καταδίκασε με την πλημμεληματική διάταξη του άρθρου 137Α παρ. 3 για αδικήματα σωματικών κακώσεων και βλαβών, που συνιστούν προσβολή ανθρώπινης αξιοπρέπειας, σε βάρος δύο Αφγανών και για απρόκλητες σωματικές βλάβες σε βάρος άλλων πέντε. Η ποινή-χάδι που τους επιβλήθηκε στο πρωτόδικο δικαστήριο έδινε βέβαια μια πρόγευση για τη συνέχεια. Ωστόσο, η απαλλαγή λόγω αμφιβολιών κατά πλειοψηφία στο Εφετείο, και μάλιστα παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση, ήταν άλλο ένα δείγμα του ελληνικού κράτους που επιβεβαίωσε μέχρι κεραίας ότι η αστυνομική αλητεία παραμένει ατιμώρητη.

[Νεμέα] Οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής τρομοκρατούν τον πληθυσμό

Το ότι οι φασίστες έχουν βγει και προσηλυτίζουν κόσμο στην επαρχεία είναι γνωστό. Εκεί που η συμμορία των χρυσαυγιτών ήταν γνωστή μονάχα στον κόσμο του κινήματος, τώρα είναι γνωστή σε κάθε χωριό της επαρχίας.

Στην Νεμέα προσφάτως όμως τους γνώρισαν από την «καλή».

Η ναζιστική συμμορία κάνει πογκρόμ σε καταστήματα, σπίτια και αμπελουργούς, και απειλεί όσους έχουν στη δούλεψη τους μετανάστες!

Μάλιστα για όσους δεν συμμορφώνονται με τις απειλές τον εθνικιστών ναζιστών, και δεν διώχνουν το αλλοεθνές προσωπικό, έχουν εμφανιστεί κρούσματα να τους κρεμάνε μαύρες κορδέλες στα μαγαζιά τους, ενώ μόλις πριν λίγες μέρες έσπασαν και το κατάστημα ενός που δεν συμμορφώθηκε «στας προσταγάς» των φασιστών.

Μετανάστες έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να βοηθήσουν ζευγάρι ηλικιωμένων

Σκοτώθηκαν γιατί δεν αδιαφόρησαν. Το τραγικό δυστύχημα, την Παρασκευή το μεσημέρι 6 Απρίλη, στο Κρυονέρι, με απολογισμό τέσσερις νεκρούς, ένα ζευγάρι ηλικιωμένων και δύο μετανάστες (υπήκοους Πακιστάν) που παρασύρθηκαν από διερχόμενη αμαξοστοιχία, αναδεικνύει μέσα από την τραγικότητά του το μεγαλείο της ανθρώπινης αυτοθυσίας, που δεν γνωρίζει χρώμα, φυλή και καταγωγή. Οι μετανάστες έσπευσαν να βοηθήσουν τους παγιδευμένους επιβάτες στο Ι.Χ. και το πλήρωσαν με τη ζωή τους.

Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι ηλικιωμένοι επεχείρησε να περάσει τις γραμμές του τρένου από σημείο που δεν υπήρχε διάβαση, με αποτέλεσμα οι τροχοί του να κολλήσουν στη σιδηροτροχιά.

Τρεις πακιστανοί, οι οποίοι βρίσκονταν κοντά στο σημείο, αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί, έτρεξαν να βοηθήσουν, προσπαθώντας να σπρώξουν το όχημα χωρίς, όμως, αποτέλεσμα.

Επικράτησε πανικός και αντί να απομακρυνθούν όλοι, οι άτυχοι μετανάστες ενέτειναν τις προσπάθειές τους να ξεκολλήσουν το αυτοκίνητο, ενώ και οι επιβάτες του παρέμειναν μέσα. Η σύγκρουση ήταν αναπόφευκτη.

Νεκροί είναι οι δύο επιβαίνοντες του αυτοκινήτου και δύο από τους μετανάστες. Ο τρίτος νοσηλεύεται τραυματισμένος.