Μικρά μεγάλα εσωτερικά νέα #19

Απεργοσπασία στην Ελληνική Χαλυβουργία με κάλεσμα σε βοήθεια στη «Χρυσή Αυγή»

Ανοιχτό κάλεσμα στο φασιστικό μόρφωμα της «Χρυσής Αυγής» να βοηθήσει για να σπάσει η απεργία των χαλυβουργών απηύθυνε στις 15/05 γνωστός πλέον απεργοσπάστης, μέσα από τη ραδιοφωνική συχνότητα του ΣΚΑΪ. Συνομιλώντας με τους Α. Πορτοσάλτε και Μπ. Παπαδημητρίου αναφέρθηκε στη «Χρυσή Αυγή» λέγοντας: «Θα ζητήσουμε τη βοήθειά τους. Στο φινάλε θα τους ψηφίσουμε άμα είναι να μας βοηθήσουν». Θα ζητήσει δηλαδή να σπάσουν την απεργία, να τσακίσουν τους απεργούς εργάτες. Και αυτό το κάλεσμα δεν είναι καθόλου τυχαίο.

Η «Χρυσή Αυγή» από την πρώτη στιγμή τάχθηκε κατά της απεργίας. Είναι αυτή που παρενέβη για να τρομοκρατήσει τους εργάτες. Ο «πυρήνας» της στη Μαγνησία έλεγε τον Γενάρη του 2012:
 «Μην τολμήσετε να απεργήσετε. Κάντε ό,τι σας ζητάει ο εργοδότης. Αλλιώς θα χάσετε τη δουλειά σας. Η πρόταση της Ελληνικής Χαλυβουργίας προς τους εργαζόμενους (σ.σ. για απολύσεις και περικοπές των μισθών) ήταν λογική υπό τις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά».

Όποιος δεν αποδέχεται την πρόταση της εργοδοσίας είναι «αδιάλλακτος» όπως «το συνδικάτο του Ασπρόπυργου», που με τη στάση του στέκεται ενάντια στο ζητούμενο, το οποίο «είναι να μην κλείσουν τα εργοστάσια και να μην βρεθεί ο κόσμος στον δρόμο». Και ας κλείνουν τα εργοστάσια οι ιδιοκτήτες τους, είτε αλλάζοντας τομέα επενδύσεων είτε μεταφέροντάς τα έξω από την Ελλάδα όπου υπάρχει ακόμη πιο στυγνή εκμετάλλευση με μισθούς-ψίχουλα. Τέτοιες εργασιακές συνθήκες μεσαίωνα θέλει η «Χρυσή Αυγή», για να αυξάνουν τα κέρδη.

Αν συνεχιστεί η απεργία «θα έχουμε επανάληψη της ιστορίας της Πιρέλι», η οποία έκλεισε τάχα λόγω της αντίδρασης των συνδικάτων, και ας έκλεισε γιατί μετέφερε αλλού την παραγωγή της αναδιοργανώνοντάς την διεθνώς.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που ο απεργοσπάστης απευθύνθηκε σε αυτούς που στηρίζουν τα αφεντικά του, που θέτουν στόχο «τον συμβιβασμό των διαφόρων συμφερόντων προς όφελος των εργοδοτών και εργαζομένων». Δηλαδή, ταξική συνεργασία! Κεφάλαιο και εργάτες, εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενοι μπορούν τάχα να τα βρουν!

Η… «εργατική» δράση των γκεσταπιτών όμως δεν σταματά εδώ. Λίγες μέρες πριν το παραπάνω συμβάν, μέλη της ναζιστικής συμμορίας  απείλησαν ιδιοκτήτη εργοστασίου με κάψιμο, ζητώντας του να απολύσει τους Πακιστανούς εργάτες που δούλευαν σε αυτό. Κάποιοι που δήλωσαν Χρυσαυγίτες ήρθαν σ’ επαφή με πολύ γνωστό επιχειρηματία, (του οποίου η εταιρεία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο) και απείλησαν να κάψουν το εργοστάσιό του αν δεν διώξει τους ξένους εργάτες.

Συγκεκριμένα πριν μερικές ημέρες είπαν  ότι πρέπει μέχρι τις 31 Μαΐου να διώξει τους ξένους εργάτες από το εργοστάσιό του στη Βάρη που φτιάχνει αρτοσκευάσματα. Στη θέση τους να προσλάβει Έλληνες. Εάν «δεν συμμορφωθεί με τις υποδείξεις», του είπαν ότι θα δει το εργοστάσιό του να γίνεται παρανάλωμα του πυρός. Τα «τάγματα εφόδου» της Χρυσής Αυγής έρχονται πολύ πιο γρήγορα απ’ όσο πιστεύουμε. Όσοι αρνούνται να το καταλάβουν αυτό, ίσως αναγκαστούν να το συνειδητοποιήσουν βίαια, όταν κάποια στιγμή, ξημερώματα, τους χτυπήσουν την πόρτα, και δεν θα είναι ο γαλατάς αλλά ο μελανοχίτων «Καιάδας».

Αστυνομικό πογκρόμ κατά μεταναστών στη Μανωλάδα

Δεν έχει τέλος η εκμετάλλευση των μεταναστών εργατών στη Μανωλάδα, με τους παραγωγούς να ξυλοκοπούν τους εργάτες που έχουν προχωρήσει σε απεργία, διεκδικώντας αύξηση στα ημερομίσθιά τους.

Οι παραγωγοί βρήκαν την υποστήριξη και της τοπικής αστυνομικής διεύθυνσης, που κατά τη διάρκεια επεισοδίων έλαβε σαφή θέση υπέρ των παραγωγών. Στις 16/05 προχώρησε σε πογκρόμ στην ευρύτερη περιοχή, συλλαμβάνοντας δεκάδες μετανάστες χωρίς χαρτιά. Νωρίς το πρωί, σημειώθηκαν  εκτεταμένα επεισόδια στην περιοχή της Μανωλάδας μεταξύ μεταναστών εργατών, που απεργούσαν για τρίτη ημέρα, και παραγωγών φράουλας. Κατόπιν παρέμβασης της Αστυνομίας συνελήφθησαν τουλάχιστον 10 άτομα, κυρίως μετανάστες.

Στο μεταξύ αργά το βράδυ της Τρίτης 15/05 υπήρξαν συμπλοκές μεταξύ εκπροσώπων του ΠΑΜΕ και των παραγωγών φράουλας, όταν οι πρώτοι επισκέφθηκαν τον χώρο των καλλιεργειών, και διαμαρτυρήθηκαν για τις συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών εργατών.

Η νεολαία της Ν.Δ. «δολοφόνησε» για δεύτερη φόρα τον Δ. Χριστούλα

Παρ’ ότι η Ν.Δ. πήγε στις εκλογές σφιχταγκαλιασμένη με τη Χρυσή Αυγή και τις ιδέες της, οι «γαλάζιοι» νεολαίοι και οι οπαδοί της Δεξιάς ξέχασαν βασικές αρχές της αρχαίας Ελλάδας, της οποίας ισχυρίζονται ότι είναι κατευθείαν απόγονοι, όπως το «κήδος» και τον σεβασμό για τον νεκρό. Δεν σεβάστηκαν ούτε τον νεκρό. Ο λόγος για τον Δ. Χριστούλα, τον συνταξιούχο που στις 4 Απριλίου του 2012 αυτοκτόνησε στην πλατεία Συντάγματος, εξαιτίας των πολιτικών που υπερψήφισε και στήριξε ο Αντ. Σαμαράς.

Την Παρασκευή 15/06 ο Σαμαράς μιλούσε στην πλατεία Συντάγματος. Ο κόσμος δεν ήταν πολύς. Μάλλον ήταν από τις μικρότερες συγκεντρώσεις που είχε κάνει ποτέ η Δεξιά. Ωστόσο, οι «γαλάζιοι» «Ρέιντζερς» και «Κένταυροι» ήταν αρκετοί, ώστε να βεβηλώσουν το μνημείο του νεκρού. Ώστε να σπάσουν τη μαρμάρινη πλάκα του. Ώστε να ρημάξουν το στεφάνι και τα λουλούδια που είχαν εναποτεθεί στη μνήμη του. Αυτούς τους κάφρους ανέδειξε ο ελληνικός λαός σε πρώτη εκλογική δύναμη.