Μικρά μεγάλα εσωτερικά νέα #29

Χανιά 25/3: Επίθεση σε μετανάστες και αντεπίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Μετανάστες που κάθονταν στη πλατεία της Σπλάτζιας στα Χανιά, δέχτηκαν λεκτική επίθεση με απειλές από παρέα εθνικιστικών απόβλητων της Χ.Α. Πολίτης (γιατρός στο επάγγελμα) που είδε την επίθεση πήρε το μέρος των μεταναστών προκειμένου να τους προστατέψει. Λίγη ώρα αργότερα και αφού οι φασίστες είδαν τον γιατρό να κινείται μόνος του πεζός στην οδό Δασκαλογιάννη, κατέβηκαν από το αυτοκίνητο στο οποίο είχαν επιβιβαστεί, τον ακολούθησαν και τον ξυλοκόπησαν χρησιμοποιώντας ρόπαλο. Στη συνέχεια, μπήκαν στο αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή.

Η άνανδρη επίθεση σε βάρος του γιατρού, είχε ως συνέπεια ο τελευταίος να τραυματιστεί στο πρόσωπο και να οδηγηθεί στο Νοσοκομείο Χανίων όπου νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη επίθεση, συγκεντρώθηκαν άμεσα αντιφασίστες και ακολούθησε αυθόρμητη συγκέντρωση αλληλεγγύης στην αγορά Χανίων, και μερικοί από αυτούς κατευθύνθηκαν στα τοπικά γραφεία της Χρυσής Αυγής, όπου μπήκαν μέσα και τα κατέστρεψαν σπάζοντας τα. Ήταν μία ελάχιστη απάντηση ανθρωπιάς απέναντι στον τοπικό φασιστικό βόθρο των Χανίων.

Αθήνα 2/4: Ο εξευτελισμός είναι ίδιον της εξουσίας

Στην εξευτελιστική διαδικασία σωματικού ελέγχου με πλήρη γύμνωση και επισκόπηση γεννητικών οργάνων υπέβαλλε την άναυδη σύζυγο κρατούμενου απεργού πείνας, που είχε 24ωρη άδεια να τον επισκέπτεται και να τον φροντίζει, εξωτερική ανώνυμη αστυνομικίνα που εκλήθη από τον επίσης ανώνυμο αστυνομικό που συνεπικουρούσε τους φρουρούς. Ο “έλεγχος” έγινε μέσα στο λουτρό του κελιού, όπως κατήγγειλε η ίδια η γιατρός των απεργών πείνας Όλγα Κοσμοπούλου στο νοσοκομείο Κρατικό Νικαίας. Πρόκειται για ένα από τα πιο απάνθρωπα, ταπεινωτικά και εξευτελιστικά πράγματα, που απαιτούμε να μην γίνονται ούτε στους κρατούμενους, πόσο μάλλον στις/τους συγγενείς τους, υπό τον μανδύα της «πρώτη φορά αριστερά» η κυβέρνηση δείχνει ότι το κράτος ελέγχου και έκτακτης ανάγκης έχει μόνο συνέχεια ανεξάρτητα από οποιαδήποτε εναλλαγή.

Το έχουμε αναφέρει επανειλημμένως ότι σε έναν κόσμο άνομο και αντιφατικό ως προς την έννοια του δικαίου είμαστε όλοι συνένοχοι και συμμέτοχοι, ένοχοι μα καθόλου αθώοι, αυτουργοί και συνεργοί, σε αυτό το βασανιστήριο. Ο εξευτελισμός εκτός από ίδιον της εξουσίας αποτελεί στην ουσία μια θεσμική τρομοκρατία από τα εκάστοτε αστυνομικά όργανα προς τους συγγενείς και τους ίδιους τους κρατούμενους με στόχο τον εκφοβισμό, την παρακώλυση, την ταπείνωση και το σπάσιμο του ηθικού τους. Στο πλαίσιο αυτό δεν ξεχνάμε ούτε απορρίπτουμε ως «ρεφορμιστικό» το αίτημα για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και νοσηλείας των κρατουμένων μέχρι να μην υπάρχει ούτε μία αποθήκη Ανθρώπων.

Παρανέστι Δράμας: Απεργία Πείνας σε Στρατόπεδο Συγκέντρωσης

Απεργία πείνας ξεκίνησαν από τις 23 Μαρτίου 23 έγκλειστοι μετανάστες στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Παρανεστίου Δράμας. Αιτήματά τους είναι η άμεση απελευθέρωση και η νομιμοποίησή τους. Αναγνωρίζοντας ως παράλογη και άδικη τη συνθήκη της κράτησής τους δεν δέχονται να παραμένουν φυλακισμένοι περιμένοντας την όποια διαδικασία χορήγησης χαρτιών. Αυτή τη στιγμή στο Παρανέστι είναι φυλακισμένοι 210 μετανάστες και περίπου 80 ανήλικοι, ενώ ανάμεσά τους υπάρχουν άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας που «αντιμετωπίζονται» μόνο με παυσίπονα.