Μικρά μεγάλα εσωτερικά νέα #27

Πανηγυρική αθώωσή των 42 συλληφθέντων στις 17/9/2014

Η κίνηση κατάληψης του δημαρχείου Κερατσινίου στις 05/12/09 έγινε σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους επίσης 22 συλληφθέντες, ύστερα από κινηματογραφικού τύπου εισβολή αστυνομικών δυνάμεων στο αναρχικό στέκι Ρεσάλτο, στο Κερατσίνι την ίδια μέρα.

Μετά από μια πολύωρη διαδικασία στις 17/9/2014, κατά την οποία σε καμία μαρτυρική κατάθεση αλλά και σε κανένα περαιτέρω στοιχείο της δικογραφίας δεν αναδείχτηκε ούτε σπιθαμή συσχέτισης των 42 με τις κατηγορίες που τους αποδίδονταν, ήρθε η πανηγυρική αθώωσή των 42 συλληφθέντων σχετικά με την κατάληψη.

Οι κατηγορίες αφορούσαν τόσο στην κατάληψη του δημαρχείου και την μετατροπή του σε κέντρο αντίστασης, αντιπληροφόρησης και αλληλεγγύης σχετικά με την αστυνομική εισβολή λίγο νωρίτερα στο ΡΕΣΑΛΤΟ, όσο και στα αναποδογυρισμένα ασφαλίτικα έξω από το ΡΕΣΑΛΤΟ όταν ομάδα συντρόφων και συντροφισσών κατέφτασε έξω από το μπατσοκρατούμενο στέκι.

Η δίκη κράτησε περισσότερες από 6 ώρες και χαρακτηρίστηκε τόσο από την κατάρρευση του κατηγορητηρίου όσο και από 41 πολιτικές τοποθετήσεις σχετικά με την εξέγερση του Δεκέμβρη, την αντιεξεγερτική εκστρατεία του κράτους, τη στοχοποίηση και τις εισβολές σε αυτοοργανωμένα στέκια και καταλήψεις, την όξυνση της κρατικής και παρακρατικής καταστολής, το καθεστώς έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί, τη σημασία των αυτοοργανωμένων εγχειρημάτων μέσα στις γειτονιές, τη μακρόχρονη και πολύμορφη δράση του ΡΕΣΑΛΤΟ στο Κερατσίνι και τις γύρω περιοχές του Πειραιά

Ομόφωνα ένοχοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας οι νεοναζί Σιατούνης και Στράτος

Στις 30 Ιουνίου του 2008 το αναρχικό στέκι Αντίπνοια, στα Κάτω Πετράλωνα, δέχθηκε οργανωμένη επίθεση από 15-20 παρακρατικούς της χρυσής αυγής. Εισβάλλοντας στο στέκι «χαιρέτισαν» φασιστικά φωνάζοντας «με τους χαιρετισμούς της Χρυσής Αυγής», και στη συνέχεια επιτέθηκαν με μαχαίρια σε δύο από τα τέσσερα άτομα που βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα στο στέκι. Τους τραυμάτισαν στα πόδια και στο κεφάλι και στη συνέχεια απομακρύνθηκαν όπως ήρθαν, με μηχανές μεγάλου κυβισμού.

Oμόφωνα ένοχοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία κρίθηκαν τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου οι νεοναζί Σιατούνης και Στράτος για το σοβαρό τραυματισμό δύο ατόμων στο αναρχικό στέκι «Αντίπνοια» στις 30/6/2008. Tους επιβλήθηκαν ποινές 11 ετών κι 6 μηνών και 13 ετών κι 6 μηνών, αντίστοιχα, καθώς κι επταετής στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων. Η ποινή αποφασίστηκε ομόφωνα να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και δεν τους αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Θρασείς παρέμειναν οι δύο νεοναζί κατά την έξοδό τους από το κτίριο του Πρωτοδικείου απειλώντας τους συγκεντρωμένους αλληλέγγυους, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα η διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν παρατεταγμένη στο προαύλιο του δικαστηρίου επιτέθηκε απρόκλητα στους συγκεντρωμένους με ασπιδιές και χυδαίες ύβρεις, χωρίς, ευτυχώς, να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

3 σφαίρες σε μαθητές – θα το ανεχθούμε;

Ξημερώματα της Δευτέρας 22/9 μαθητές του 1ου και του 2ου ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ Καισαριανής προσπαθούν να καταλάβουν το σχολείο τους, διαμαρτυρόμενοι για την άθλια και καταπιεστική εκπαιδευτική πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά. Αμέσως, καταφθάνουν 3 περιπολικά από το Α.Τ. Καισαριανής και καταδιώκουν τους μαθητές. Ένας από τους αστυνομικούς πυροβολεί 3 φορές προς μαθητές που προσπαθούν να διαφύγουν προς το Σκοπευτήριο. Οι πυροβολισμοί ακούγονται στη γειτονιά. Οι υπόλοιποι αστυνομικοί εισβάλλουν στο προαύλιο του λυκείου και σημαδεύοντας τα κεφάλια των καταληψιών μαθητών εκτοξεύουν βρισιές και απειλές. Οι μαθητές προσάγονται στο Α.Τ. Καισαριανής, όπου κρατούνται μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, δεχόμενοι απειλές να μη μιλήσουν για τους πυροβολισμούς που δέχθηκαν.

Το μαθητικό κίνημα που από πέρυσι έχει υψώσει το ανάστημά του στο «Νέο Λύκειο» με διαδηλώσεις και καταλήψεις, έρχεται αντιμέτωπο με στρατό από μπάτσους και εισαγγελείς που προσπαθούν να επιβάλουν το νόμο της σιωπής και της μιζέριας που επικρατεί και στην υπόλοιπη κοινωνία. Δεκάδες είναι οι καταληψίες μαθητές που καταδικάστηκαν πέρυσι σε ποινές φυλάκισης, ενώ φέτος με την έναρξη της σχολικής χρονιάς η ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε να εντείνει την «προστασία» της γύρω από τα σχολεία με συνεχείς περιπολίες για την πάταξη των καταλήψεων. Ο μόνος «εξωσχολικός κίνδυνος»  προκύπτει από τα όπλα των μπάτσων και τα μαχαίρια των φασιστών που σημαδεύουν τη νεολαία, τους μετανάστες, τους άνεργους και τους εργαζομένους. Αν νομίζουν ότι θα τρομοκρατηθούμε και θα κάνουμε ότι «δεν είδαμε, δεν ακούσαμε, κοιτάμε τη δουλειά και τα μαθήματα μας» είναι πολύ γελασμένοι. Οι κάτοικοι της Καισαριανής, η γειτονιά των προσφύγων, των εργατικών και αντιφασιστικών αγώνων θα σταθεί στο πλευρό των αγωνιζόμενων μαθητών. Καλούμε κάθε γονέα, κάθε εργαζόμενο/άνεργο να μην παρακολουθήσει αμέτοχος τη δολοφονική επίθεση στα παιδιά του, να κατέβει στο δρόμο και να απαιτήσει να ξεκουμπιστούν τα ένστολα καθάρματα από τα σχολεία και από τις γειτονιές μας.

Ακούστε το καλά μπάτσοι, δικαστές: Κάτω τα χέρια από τους μαθητές

Αναδημοσιευτής