Μικρά μεγάλα εσωτερικά νέα #30

Ζώντας μια αξιοπρεπή διαδρομή κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες

Η αστυνομική επιχείρηση στη Νέα Αγχίαλο στέφθηκε με “επιτυχία”. Πάνω στο νεκρό σώμα του φίλου Σπύρου Δραβίλα οι τηλεκανίβαλοι ουρλίαζουν: ο Γρηγόρης Τσιρώνης, ο Σπύρος Χριστοδούλου και ο νεκρός Σπύρος Δραβίλας είναι αδίστακτοι ληστές, αιμοσταγείς δολοφόνοι.
Ο Γρηγόρης ήταν και παραμένει σύντροφος. Από τις πρώτες συλλήψεις του, απόρροια της συμμετοχής του στο Πολυτεχνείο του 1995 και στους αγώνες ενάντια στην ανάπλαση της πλατείας Εξαρχείων το 1997, ως τη συμμετοχή του σε δεκάδες δυναμικές παρεμβάσεις του αναρχικού χώρου και στην ενεργό παρουσία του ως εργάτης στο συνδικάτο των courier, o Γρηγόρης ήταν πάντα δίπλα μας. Φυγόδικος από τον Γενάρη του 2006 μετά την απαλλοτρίωση της Εθνικής Τράπεζας στη Σόλωνος, σε μια δεκάχρονη πορεία μάχης και επιβίωσης απέναντι στο κεφάλαιο και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς. Επικηρυγμένος απο το 2009 για την ίδια υπόθεση και στοχοποιημένος όλα αυτά τα χρόνια, κατάφερε να διατηρήσει την ανθρωπιά και την αγωνιστικότητά του παρά τις αντιξοότητες και το κυνήγι που είχαν στήσει ξοπίσω του τα σύγχρονα αποσπάσματα δίωξης.
Ο Σπύρος Χριστοδούλου ήταν και παραμένει ένας ανυπότακτος προλετάριος που διέγραψε και διαγράφει τη δική του αξιοπρεπή διαδρομή κάτω απο τις πιο αντίξοες συνθήκες: τη φυλακή και την παρανομία.
Ακριβώς όπως και ο Σπύρος Δραβίλας. Το είχε γευτεί απο την ηλικία των 21 ετών όταν πρωτοήρθε σε επαφή με την σκληρή πραγματικότητα του εγκλεισμού. Έκτοτε, με αρκετά χρόνια στην πλάτη του ως κρατούμενος, δραπέτης και φυγόδικος μέχρι την ηλικία των 34 ετών απέρριψε συνειδητά την επί μακρόν στέρηση της ελευθερίας του. Αρνήθηκε όπως λίγοι μπορούν, να δει τον εαυτό του να περπατά ξανά στους άθλιους διαδρόμους και τα κελιά των σωφρονιστικών κολαστηρίων, αφήνοντας και τα τελευταία χρόνια μια ασυνθηκολόγητης νιότης στα σύγχρονα κάτεργα.

Πηγή: Athens Indymedia

Καρτέλ ηρωϊνης: Η Ελληνική μεγαλοαστική τάξη που εμπορεύεται τον θάνατο.

στις 22/6/2014, έπειτα από εξάμηνη παρακολούθηση εντοπίστηκαν δύο τόνοι ηρωίνης που είχαν μεταφερθεί με νταλίκες από το δεξαμενόπλοιο «Noor One» (που παρέμενε αγκυροβολημένο από τις 7 Ιουνίου του ίδιου χρόνου) στα ανοιχτά της Ελευσίνας, σε αποθήκη και βίλα στο Κορωπί και στη Φιλοθέη. Η βίλα της Φιλοθέης, στην οδό Αθανασίου Διάκου 9-11 στην οποία κατασχέθηκε ο ένας και πλέον τόνος ηρωίνης, ανήκε στον έμπορο διαμαντιών Νίκο Σταματιάδη.
Ο πατέρας Σταματιάδης, ο οποίος έχει καταγωγή από τη Χάλκη και έζησε επί χρόνια στη Νότια Αφρική, ήταν γνωστός στους κύκλους των εύπορων Αθηναίων για τις ιδιομορφίες του σε σχέση με τυχερά παιχνίδια και στοιχήματα.
Η οικογένεια Σταματιάδη είναι στη λίστα Λαγκάρντ, με βασικό καταθέτη τον Νίκο Σταματιάδη. Η βίλα Σταματιάδη ήταν ο χώρος που έκρυβαν την ηρωίνη. Από εκεί έφευγε μόνο όταν υπήρχε επιχείρηση αποστολής στο εξωτερικό, οπότε την μετέφεραν τμηματικά στην αποθήκη στο Κορωπί και την έκρυβαν σε σάκου με μαρμαρόσκονη.
Το πρόσωπο-κλειδί της επιχείρησης «φωτογραφήθηκε» από μερικά αστικά μ.μ.ε., αλλά και με αναρτήσεις στο Διαδίκτυο. Τα δημοσιεύματα αφορούσαν και τη στενή συνεργασία του με πρόεδρο μεγάλης Ποδοσφαιρικής Α.Ε. Πρόκειται για τον Αιμίλιο Κοτσώνη, στενό φίλο του Βαγγέλη Μαρινάκη, πρόεδρο της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός και υπεύθυνο του τμηματος προμηθειων της Π.Α.Ε. που μπήκε στη σύνθεση του Ολυμπιακού τον Σεπτέμβριο του 2010, λίγους μήνες μετά την μη εκλογή του στο Δήμο Γλυφάδας με την παράταξη του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.
Ο Α. Κοτσώνης ήταν ο ιδιοκτήτης του δεξαμενόπλοιου “Noor One” ενώ η εταιρία στην οποία άνηκε ουσιαστικά το πλοίο είχε δημιουργηθεί το 2013 από τον ίδιο τον Β.Μαρινάκη. Ο στενός συνεργάτης και φίλος του Βαγγέλη Μαρινάκη κρίθηκε προφυλακιστέος, μετά την πολύωρη απολογία του στην ανακριτρια πειραιως ως φυσικος αυτουργος στις 30/5/15.
Η συνολική ποσότητα της ηρωίνης που έχει εντοπίσει και κατασχέσει το Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. από τη βίλα της Φιλοθέης, το πλοίο και τις αποθήκες στο Κορωπί ανέρχεται σε δύο τόνους και εκατόν είκοσι κιλά (2,120 kgr). Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα που έχει βρεθεί ποτέ σε ευρωπαϊκό έδαφος. Φυσικά μόνο τυχαίο δεν είναι ο ένας από τους δικηγόρους του να είναι ο αδελφός του φύρερ της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, Τάκης Μιχαλόλιας.

Η φασιστική Ελληνική “Δικαιοσύνη” σε νέα επεισόδια

Αν υπάρχει ένας ξευτιλισμένος θεσμός στη χώρα που κάποιοι φάφτισαν Ελλάδα με εντελώς φασιστικά χαρακτηριστικά, αυτός είναι σίγουρα η Ελληνική “Δικαιοσύνη”.   12 χιλιάδες ευρώ καλούνται να καταβάλουν ως πρόστιμο οι μετανάστες από το Μπαγκλαντές που, όταν διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους, δέχτηκαν την επίθεση από επιστάτες των φραουλοχώραφων όπου εργαζόταν στη Μανωλάδα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 28 άτομα. Πρόκειται για τα δικαστικά έξοδα που θα πρέπει να πληρώσουν ως πρόστιμο επειδή είχαν αιτηθεί αλλαγή δικαστή στη δίκη, θεωρώντας πως ο συγκεκριμένος δικαστής μεροληπτούσε υπέρ της άλλης πλευράς. Ο εκπρόσωπος των μεταναστών εργατών, Αρίφ Αχμάν, δήλωσε ότι έκαναν καταγγελία για το πρόστιμο στο γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού, Νάντιας Βαλαβάνη: “Συναντηθήκαμε με τον διευθυντή του γραφείου της και του είπαμε πως το πρόστιμο είναι ρατσιστικό. Τα παιδιά έφαγαν σφαίρες, δεν έχουν πληρωθεί τα λεφτά που τους χρωστάνε κι έρχεται και το πρόστιμο τώρα. Αυτό που μας είπε ο διευθυντής είναι ότι θα βοηθήσουν να ακυρωθούν αυτά τα πρόστιμα. Και μας είπε ότι είναι ντροπή που μας τα έστειλαν”, συμπλήρωσε. Υπενθυμίζεται ότι στη δίκη για τους τραυματισμούς με καραμπίνα από επιστάτες των φραουλοχώραφων ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης είχε αθωωθεί ενώ οι επιστάτες καταδικάστηκαν για επικίνδυνες σωματικές βλάβες και συνεργεία σε επικίνδυνες σωματικές βλάβες εκ παραλείψεως. Η καταδίκη τους είχε ανασταλτικό χαρακτήρα και, αφέθηκαν ελεύθεροι.