Μικρά μεγάλα εξωτερικά νέα #30

Η.Π.Α: Νομοσχέδιο που θα επιτρέπει σε δασκάλους να σκοτώνουν μαθητές αν νιώσουν απειλή

Ομολογουμένως, αυτή τη φορά, η ακροδεξιά ξεπέρασε τον εαυτό της, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η είδηση δεν χρειάζεται κάποιον ιδιαίτερο σχολιασμό.Ο δάσκαλος του μέλλοντος σε ρόλο Δικαστή Ντρέντ: Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής του Τέξας, Νταν Φλυν, πρότεινε ένα νομοσχέδιο με την ονομασία “Νόμος για την Προστασία των Καθηγητών(H.B868). Θα επιτρέπει στους δασκάλους να χρησιμοποιούν θανάσιμη βία σε σχολικό έδαφος, σε σχολικό λεωφορείο ή σε γιορτή που είναι χορηγός το σχολείο,  ευρισκόμενοι σε αυτοάμυνα ή προστατεύοντας μαθητές του σχολείου. Επίσης, οι δάσκαλοι θα επιτρέπεται να χρησιμοποιούν όπλα υπερασπιζόμενοι περιουσία του σχολείου. Επιπροσθέτως, στους δασκάλους που θα πυροβολούν κάποιον, κάτω από αυτές τις συνθήκες, θα παρέχεται “Πολιτική Ασυλία”, το οποίο σημαίνει πως δεν θα θεωρούνται υπεύθυνοι αν ο μαθητής που πυροβόλησαν τραυματιστεί ή πεθάνει. Να σημειωθεί πως οι δάσκαλοι στο Τέξας έχουν ήδη το δικαίωμα να έχουν όπλα στη τάξη.
Οι υποστηρικτές της οπλοκατοχής απαιτούν, οι καθηγητές να είναι οπλισμένοι, μετά από το περιστατικό των πυροβολισμών στο Σάντυ Χούκ το 2012, που κόστισε τη ζωή σε 20 ανθρώπους. Ωστόσο, οι υποστηρικτές του ελέγχου της οπλοφορίας, δηλώνουν πως η εύκολη πρόσβαση στα όπλα αυξάνει το έγκλημα. Ψυχολόγοι σημειώνουν, επίσης, πως η εύκολη πρόσβαση σε όπλα αυξάνει τις πιθανότητες να πυροβοληθεί κάποιος κατά τη διάρκεια μιας συναισθηματικά φορτισμένης αντιπαράθεσης.
πηγή: http://www.provo.gr

Γαλλία. Το καλό πράγμα αργεί να γίνει…

Αθωώθηκαν οι Γάλλοι μπάτσοι που ήταν υπεύθυνοι για το θάνατο ενός 15χρονου κι ενός 17χρονου πριν από 10 χρόνια στο προάστιο του Παρισιού Μπομπινί. Οι μπάτσοι είχαν κυνηγήσει τρία παιδιά, χωρίς να έχουν κάνει κάτι, κι αυτά για να ξεφύγουν πήδηξαν πάνω απ’ τον τοίχο ενός υποσταθμού της ηλεκτρικής εταιρείας, μ’ αποτέλεσμα οι δύο να πεθάνουν από ηλεκτροπληξία κι ο τρίτος να υποστεί βαριά εγκαύματα. Το περιστατικό πυροδότησε τρεις εβδομάδες ταραχών και συγκρούσεων, με πυρπολήσεις αυτοκινήτων και κτιρίων σε ολόκληρη τη Γαλλία.
Ο εισαγγελέας αρνήθηκε τρεις φορές στη διάρκεια 10 ετών να ασκήσει διώξεις στους υπεύθυνους αστυνομικούς. Οι οικογένειες των νεκρών δεν το έβαλαν κάτω και τελικά οι αστυνομικοί δικάστηκαν με την κατηγορία ότι δεν προσπάθησαν να αποτρέψουν τον κίνδυνο για τους νεαρούς. Αλλά πώς να το κάνουν, αφού, σύμφωνα με το Associated Press, ένας απ’ τους κατηγορούμενους αστυνομικούς είχε πει στη διάρκεια του περιστατικού στον ασύρματο “Αν μπουν εκεί μέσα, δεκάρα δε δίνω για το τομάρι τους”; Η αθωωτική απόφαση, βέβαια, υποστηρίζει ότι οι αστυνομικοί “δεν είχαν σαφή γνώση του μεγάλου και άμεσου κινδύνου” για τις ζωές των παιδιών.

Αργεντινή: Μείωσαν την ποινή σε παιδόφιλο γιατί το 6χρονο θύμα «φαινόταν γκέι» !

Σε όποια γωνιά του πλανήτη και να κοιτάξουμε, τα συχάματα που έχουν την εξουσία των νόμων και λέγονται δικαστές, είναι το ίδιο μισάνθρωποι.
Δύο δικαστές στην Αργεντινή μείωσαν κατά πολύ την ποινή που επιβλήθηκε σε παιδόφιλο, επειδή το 6χρονο θύμα του είχε προηγουμένως κακοποιηθεί και «φαινόταν γκέι». Οι δικαστές αποφάσισαν σε αυτή την υπόθεση ότι ο παιδόφιλος, ένας προπονητής ποδοσφαίρου δεν φέρει όλη την ευθύνη για το βιασμό του παιδιού, επειδή ο 6χρονος είχε τραυματιστεί από προηγούμενη κακοποίηση από τον πατέρα του και επίσης γιατί έδειξε «ομοφυλοφιλικές τάσεις».
Η απόφαση, η οποία πάρθηκε το περασμένο έτος, αλλά διέρρευσε τώρα στον Τύπο. Επίσης, αποκαλύφθηκε ότι οι συγκεκριμένοι δικαστές έχουν μακρύ ιστορικό που αφορά στις μείωσης των ποινών που σχετίζονται σε σεξουαλικά και φυλετικά εγκλήματα. Για παράδειγμα, δικαιολόγησαν τους βιασμούς δύο έφηβων κοριτσιών από έναν πάστορα επειδή ανήκαν σε κατώτερη οικονομική τάξη.
Τα δικαστικά έγγραφα δείχνουν ότι οι δικαστές Horacio Piombo και Benjamin Ramon Sal Llargues μείωσαν την ποινή του προπονητή Mario Tolosa από έξι χρόνια σε 38 μήνες, λέγοντας ότι επειδή ο πατέρας του αγοριού μπορεί να το είχε ήδη βίασει, το αγόρι ήταν συνηθισμένο σε τέτοια κακοποίηση και είχε δείξει ομοφυλοφιλικά χαρακτηριστικά!
Το Μάρτιο οι ίδιοι δικαστές μείωσαν την ποινή ενός πατέρα που βιάσε την κόρη του επειδή το θύμα έκανε αντιφατικές δηλώσεις στο δικαστήριο. Το 2011 ένας άνδρας που σκότωσε τη γυναίκα του με σφυρί είδε την ποινή του να μειώνεται κατά πολύ επειδή η στάση της γυναίκας κρίθηκε ως «σχεδόν προκλητική» !
Ποιά δικαιοσύνη άραγε θα δικάσει αυτούς που στο όνομα της δικαιοσύνης διαπράττουν έγκλημα μετά το έγκλημα που καλέστηκαν να δικάσουν με τη νομική τους εξουσία; Και ποία θα μπορούσε να είναι η ποινή για τους συγκεκριμένους που βίασαν για δέυτερη φορά με τις αποφάσεις τους;

Ναζί και φανατικοί ισλαμιστές: Οι νέοι μισθοφόροι του ΝΑΤΟ

Από την πρώτη εμφάνιση των φανατικών ισλαμιστών του ISIS, το οποίο ήταν άγνωστο μέχρι πριν από ένα χρόνο, και αντικατέστησε τη «φθαρμένη» Αλ Κάιντα ως «τρομοκρατικό πρόσχημα» στη παγκόσμια σκηνή, υπήρχαν οι εικασίες ότι οι ΗΠΑ, μέσω της Σαουδικής Αραβίας το χρηματοδοτούσαν ως όχημα, για να ανατραπεί ο πρόεδρος της Συρίας  Άσαντ, ο οποίος εδώ και χρόνια έχει σταθεί εμπόδιο στον αγωγό φυσικού αερίου του Κατάρ, που θα μπορούσε να εκθρονίσει τη Ρωσία από τον ως τώρα ενεργειακό κυρίαρχο της Ευρώπης.
Οι εικασίες επιβεβαιώθηκαν πρόσφατα μετά τη διαρροή απόρητου εγγράφου του Αμερικάνικου Πενταγώνου. Το έγγραφο που διέρρευσε στις 18 Μαΐου, κατά λάθος αποχαρακτηρισμένο, και δημοσίευσε το Judicial Watch ,αποκαλύπτει ότι σε συντονισμό με τα κράτη του Κόλπου και την Τουρκία, οι ΗΠΑ χρηματοδοτούν ισλαμικές ομάδες (για να αποσταθεροποιήσουν τον Άσαντ), και –ουσιαστικά- την εμφάνιση ενός Ισλαμικού Κράτους  στο Ιράκ και τη Συρία .
Στο ίδιο συμπέρασμα οδηγούν και αποχαρακτηρισμένα έγγραφα της Υπηρεσίας Αμυντικών Πληροφοριών (DIA) , με ημερομηνία 12 του Αυγούστου, 2012, που διέρρευσαν στα μέσα Μαϊου και σαφώς αναφέρονται στη χρηματοδότηση της συριακής αντιπολίτευσης και των ισλαμικων οργανώσεων που τη στηρίζουν και συναποτελούν.
Στα έγγραφα δίνεται  ιδιαίτερη βαρύτητα στη χρησιμότητα των “no fly zones” (ζώνες απαγόρευσης πτήσεων), που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ανατροπή Καντάφι, από ομάδες Ισλαμιστών στη Λιβύη.
Στο αντίστοιχο έγγραφο του Πενταγώνου, η δημιουργία “Σαλαφιστικού πριγκιπάτου” θεωρείται ως θετική εξέλιξη για την συριακή αντιπολίτευση, που υποστηρίζουν: “…η Δύση, οι χώρες του Κόλπου, και η Τουρκία”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται και συνεχίζει:
“Μια τέτοια κρατική οντότητα θα παρέχει, μια περαιτέρω  ώθηση στην υπόθεση της ενοποίησης της τζιχάντ μεταξύ των σουνιτών του Ιράκ και της Συρίας και των υπόλοιπων Σουνιτών στον αραβικό κόσμο…” ενάντια σε Συρία και Ιράν.
Όμως η χρηματοδότηση των ισλαμιστών από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έχει και μια άλλη πλευρά. Την κοινή χρηματοδότηση και αξιοποίηση τους στο Ουκρανικό έδαφος.
Η σχέση των Ουκρανών δεξιών εθνικιστών με τους Τσετσένους ισλαμιστές είναι παλιά. Ο ναζί εθνικιστής Muzychko μαζί με άλλoυς  Ουκρανούς  εθελοντές (Δεξιός Τομέας), ήταν στη Τσετσενία και πήραν μέρος στον πρώτο πόλεμο εναντίον της Ρωσίας στο πλευρό των Τσετσένων ισλαμιστών. Το τμήμα αυτό των Ουκρανών εθελοντών είχε την ονομασία “Viking” και υπαγόταν απευθείας  στον αρχηγό των Τσετσένων, Shamil Basayev, κύριος υπεύθυνος της σφαγής 260 άμαχων, κυρίως παιδιών.
Στις τάξεις του ISIS δραστηριοποιείται επίσης η οργάνωση  “Jaish al-Muhajireen wal-Ansar” (Στρατός των ξένων και των υποστηρικτών) που αποτελείται κυρίως από Τσετσένους και Ρωσόφωνους ισλαμιστές.
Ένα από τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης “jaish al-Muhajirin wal Ansar”, είναι  ο Abdul Karim Krymsky, Τάταρος από την Κριμαία.
Στη Κωνσταντινούπολη βρίσκεται το σημείο συγκέντρωσης-γέφυρα, που συνδέει το ISIS με την Ουκρανία και τις νεοναζιστικές ομάδες. Μέσω αυτής της “γέφυρας”, Ρωσό”εθελοντές” στην Ουκρανία για να πολεμήσουν δίπλα στα ναζιστικά παραστρατιωτικά τάγματα.
Την ίδια στιγμή οι ιδεολογικοί αδελφοί του “Δεξιού Τομέα” σε Ελλάδα (Χρυσή Αυγή) και Ευρώπη, καταγγέλλουν την “ισλαμική απειλή που πλανάται πάνω από την Ευρώπη,” στα πρόσωπα των απελπισμένων και κυνηγημένων προσφύγων από τους πολέμους των αφεντικών των μισθοφόρων τους στρατών στη μέση ανατολή και το Αφγανιστάν.