Μικρά μεγάλα νέα της αδούλωτης #15

Καταγγελία για τη μη επαναπρόσληψη ξενοδοχοϋπαλλήλου

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρεθύμνου καταγγέλλει τη μη επαναπρόσληψη ξενοδοχοϋπαλλήλου και γραμματέα του σωματείου, που είχε απολυθεί λίγους μήνες πριν, ως εκδικητική λόγω της συνδικαλιστικής του δράσης, και του ότι κινήθηκε 2 φορές νομικά κατά της επιχείρησης. *Ρε μανώλη, αν το όπλο μας είναι μόνο τα δικαστήρια, ζήτω που καήκαμε… Να φροντήσουμε να δουλέψουμε για συλλογικές δράσεις γιατί η αλληλεγγύη είναι η πραγματική μας δύναμη.

[Ρέθυμνο] Ασφ-αλήτες στην πανεπιστημιούπολη του Γάλλου

Στις 7:30 το πρωί της Δευτέρας 5 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το βιβλίο συμβάντων του νυχτοφύλακα, ασφαλίτες ζήτησαν να μπουν στο Πανεπιστήμιο Κρήτης προκειμένου να ελέγξουν αν γίνονται καταλήψεις από φοιτητές. Ο φύλακας τούς ζήτησε να μην το κάνουν και να ενημερώνονται στο εξής από τον ίδιο. Αν και προκλητικοί, οι αστυνομικοί έφυγαν, λέγοντας ότι σκοπός της παρουσίας τους ήταν να ενημερώσουν το υπουργείο τους αν γίνεται κατάληψη.

[Χανιά] Εισιτήριο και στη φύση!

Ο δήμος Κισσάμου αποφάσισε να βάλει εισιτήριο 1 ευρώ στην παραλία του Μπάλου. Μάλιστα θα υπάρχει και φύλαξη για να μην επιτρέπεται η είσοδος σε όσους δεν έχουν πληρώσει! Η δικαιολογία είναι η φροντίδα και η συντήρηση του μέρους, που δέχεται χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, αλλά και η ανάπτυξη νέων υποδομών, ώστε να γίνει το μέρος «πιο ελκυστικό».

[Ρέθυμνο] Ξενοδοχοϋπάλληλος έστειλε τον εργοδότη του στο νοσοκομείο

Ένας 28χρονος ξενοδοχοϋπάλληλος έστειλε τον εργοδότη του στο νοσοκομείο με κατάγματα στις 29/06. Αφορμή ήταν κάποια παρατήρηση για την αποδοτικότητά του από το αφεντικό, το οποίο τον είχε απλήρωτο για μήνες. Το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου δεν καθυστέρησε να υποστηρίξει το… μεγαλοαφεντικό: «Τέτοιες ενέργειες είναι καταδικαστέες από τους εργαζομένους και όλους τους Ρεθυμνιώτες, και μόνο θλίψη και οργή προκαλούν. Τον τελευταίο καιρό, η έξαρση της βίας στον νομό μας, προβληματίζει και ανησυχεί την τοπική κοινωνία, που έπαψε να νιώθει ασφαλής ακόμα και στον χώρο εργασίας της. Καλούμε την πολιτεία και ειδικότερα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να αποκατασταθεί η έννομη τάξη στον νομό μας πριν να είναι αργά». Δηλαδή, οι εργατοπατέρες βαφτίζουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες ως εργαζόμενους, και καλούν την αστυνομία να τους προστατέψει στους χώρους δουλειάς!

Ο Όθωνας και το αυγό

Αυγό στο κεφάλι έφαγε στις 25/09 ο Μανώλης Όθωνας, ενώ προλόγιζε φιέστα του πασόκο-δημάρχου στη μαρίνα Ρεθύμνου, παρουσία όλης της τοπικής γλίτσας, αλλά και δεκάδων μπάτσων, ασφαλιτών και της προσωπικής του φρουράς, που έμειναν παγωτό. Ο υφυπουργός Προ. Πο χαρακτήρισε αρχικά το ζήτημα «ελάχιστης σημασίας» και «ένα show», αλλά μέσα σε λίγες ώρες τα γύρισε και έκανε μήνυση (μάλλον μέσω τηλεφωνικής εντολής στους μπάτσους). Σε ανακοίνωσή του απειλεί για άμεση καταστολή και παραδειγματική τιμωρία σε όσους προβαίνουν σε παρόμοια περιστατικά. Εμείς τον περιμένουμε να εμφανιστεί στη δίκη.