Μικρά μεγάλα νέα της αδούλωτης #19

Συμπλοκή με υποψήφιους βουλευτές της χρυσής αυγής στα ΚΤΕΛ στα Χανιά

Την Πέμπτη 3 Μαΐου, και ενώ μοιραζόταν αντιφασιστικό κείμενο στα ΚΤΕΛ από συντρόφους-ισσες, εμφανίζονται οι αρχιχρυσαυγίτες Καρεφυλλάκης και Βλαμάκης μαζί με άλλους 2-3 και επιτίθενται σε σύντροφο από πίσω. Οι σύντροφοι αμέσως αντεπιτέθηκαν, μέχρι που τα φασιστοειδή τράπηκαν σε φυγή με αυτοκίνητο που έφτασε να τους πάρει. Το μοίρασμα συνεχίστηκε κανονικά, ενώ πολύς κόσμος προσέγγισε με θετικό τρόπο τους αντιφασίστες, και αρνητικά σχόλια για τους χρυσαυγίτες.

Κατάληψη στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΥΔΩΝ ΤV

Την Πέμπτη 31/05 στις 18:30 περίπου 60 αντιφασίστες-στριες κατέλαβαν τον τηλεοπτικό σταθμό ΚΥΔΩΝ ΤV, στα Χανιά, μετά από πληροφορίες ότι ο σταθμός επρόκειτο να προβάλει συνέντευξη του αρχιχρυσαυγίτη Καρεφυλλάκη. Η ροή του προγράμματος διακόπηκε και απετράπη η προβολή της συνέντευξής του. Αντί αυτού προβλήθηκε 2 φορές αντιφασιστικό βίντεο που είχε φτιαχτεί από τους καταληψίες.

Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών!

Το βράδυ στις 6 Ιουνίου το βράδυ μηχανάκια με φασιστοειδή που κρατούσαν παλούκια στα χέρια τους έσκασαν έξω από ένα γιαπί στη Μπότσαρη όπου μένουν μετανάστες. Μια γειτόνισσα που τους αντιλήφθηκε βγήκε στο μπαλκόνι να τους διώξει, φωνάζοντας ότι οι μετανάστες είναι ένα χρόνο εκεί και δεν ενοχλούν κανένα. Μετά την κατακραυγή τα φασιστοειδή αναγκάστηκαν να φύγουν. Όλο το γείτονες σε αλληλεγγύη με τους μετανάστες έμειναν ξάγρυπνοι σε επιφυλακή μήπως ξαναγυρίσουν.

Παρεμβάσεις με αφορμή τις εκλογές στα Χανιά, και ξύλο σε φασίστες

Με αφορμή τις εκλογές στις 17/06 έγιναν μαζικά μοιράσματα κειμένου για τις εκλογές και τη σημερινή πολιτική συγκυρία, της παγκρήτιας συνέλευσης αναρχικών/αντιεξουσιαστών στο κέντρο και σε γειτονιές της πόλης με ταυτόχρονη αφισοκόλληση για το ίδιο θέμα. Το κείμενο μοιράστηκε και σε χωριά στη διαδρομή Χανιά-Παλιόχωρα. Τέλος, τις προηγούμενες μέρες των εκλογών γράφτηκαν συνθήματα στο κέντρο της πόλης. Στα πλαίσια των μοιρασμάτων, την Πέμπτη 14/06 εντοπίζονται 2 ασπόνδυλα φασιστοειδή να μοιράζουν τρικάκια σε αμάξια (δίπλα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής και με ένα τζιπάκι μπάτσων στα 50 μέτρα). Σύντροφοι επιτίθενται στον έναν χρυσαυγίτη (ο οποίος έκανε και την επίσκεψή του στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες), αφού ο άλλος έγινε καπνός. Ο συγκεκριμένος ήταν ανάμεσα σε αυτούς που είχαν επιτεθεί στην απογευματινή πορεία στο κουμ-καπί την 25η Μάρτη και τις είχε ξαναρπάξει. Στη συνέχεια ο κόσμος αποχώρησε συντεταγμένα φωνάζοντας αντιμπατσικά και αντιφασιστικά συνθήματα, ενώ τζιπάκια ΟΠΚΕ και ζητάδες απέτυχαν να τους περικυκλώσουν, προς απογοήτευση των συναδέλφων τους χρυσαυγιτών.

Δολοφονικές επιθέσεις φασιστών σε μετανάστες στα Χανιά με εμπλοκή «επιχειρηματία»

Ξημερώματα της μέρας των εκλογών (17/06) ομάδα τεσσάρων φασιστών επιτέθηκαν και λήστεψαν δύο αλγερινούς άστεγους μετανάστες στη Νέα Χώρα, με σιδηρολοστούς και μαχαίρια. Τα ξημερώματα της επόμενης μέρας δολοφονική επίθεση από 2 φασιστοειδή δέχτηκε 25χρονος Αιγύπτιος στην πλατεία Τάλως της Παλιάς Πόλης των Χανίων, με σιδηρολοστούς, με αποτέλεσμα να του αφαιρεθεί το ένα νεφρό. Την Παρασκευή στις 22/06 σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 39χρονου Χανιώτη για την επίθεση στη Νέα Χωρα για πρόκληση σωματικών βλαβών σε βάρος των μεταναστών. Η ανακοίνωση των μπάτσων λέει ότι τα κίνητρα δεν είναι πολιτικά, καλύπτοντας για άλλη μια φορά τα φιλαράκια τους.

Πρόκειται για τον «ευυπόληπτο επιχειρηματία» Αυγουσιανάκη Γεώργιο, ψηφοφόρο της Χρυσής Αυγής, που διαθέτει κομμωτήριο-τατουάζ στον Πλατανιά. Έγγραφο που δημοσιεύτηκε στο 15ο τεύχος της Άπατρις αποκάλυπτε την οργάνωση ιδιωτικής εταιρείας ασφάλειας στον Πλατανιά υποβοηθώντας το έργο της δημοτικής αστυνομίας και της ΕΛ.ΑΣ. Μέλη της ήταν γνωστά φασισταριά της πόλης που επιτίθονταν και ξυλοκοπούσαν μετανάστες μικροπωλητές στην τουριστική περιοχή στον Πλατανιά, την Αγία Μαρίνα κ.ά., και χρηματοδοτούταν από καταστηματάρχες και ξενοδόχους της περιοχής, ανάμεσά τους και τον εν λόγω πληρωμένο δολοφόνο καταστηματάρχη!