Μικρά μεγάλα εσωτερικά νέα #42

Αλεξανδρούπολη

Εκφόρτωση στρατιωτικού υλικού του ΝΑΤΟ αλλά και των ΗΠΑ έγινε τον Μάιο στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης που χρησιμοποιήθηκε ως σταθμός για να προωθηθούν αργότερα σε χώρες των Βαλκανίων για την πραγματοποίηση στρατιωτικών ασκήσεων. Η Αλεξανδρούπολη θα γίνει ακόμα μια περιοχή που θα προσφέρει μια ζεστή φιλοξενία σε ΝΑΤΟικές δυνάμεις, ώστε να μπορεί ακόμα πιο εύκολα να εξαπολύει πολέμους και τρομοκρατία σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Απ’ ό,τι φαίνεται οι ευχές του δημάρχου, να μεταφερθεί ολόκληρη η ΝΑΤΟική βάση του Ιντζιρλίκ εκεί, έχουν αρχίσει να πραγματοποιούνται.

Θεσσαλονίκη

Παρεμβάση πραγματοποιήθηκε από την Αντιφασιστική Νεολαία Θεσσαλονίκης στο Rover club με στόχο την ακύρωση των συναυλιών της νεοναζί μπάντας Marduk σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι συναυλίες είχαν παραγραμματιστεί να γίνει 15 και 16 Ιουνίου αλλά ακυρώθηκαν. Να σημειώσουμε δε ότι η διοργάνωση επικαλέσθηκε πρόβλημα με τις πτήσεις.

Ο τραμπούκος καθηγητής Κωνσταντίνος Τοκμακίδης επιτέθηκε λεκτικά και σωματικά σε φοιτητές που πραγματοποιούσαν παρέμβαση στην πρυτανεία του ΑΠΘ με αφορμή την -για ακόμη μία φορά- εν κρυπτώ συνεδρίαση της συγκλήτου.

Κοζάνη

Σε ρατσιστικό πογκρόμ προέβησαν κάτοικοι του χωριού Αιανή σε βάρος ανήλικων μεταναστών, που διαμένουν στη δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ΑΡΣΙΣ. Σύμφωνα με καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης 30 κάτοικοι επιτέθηκαν στη δομή φιλοξενίας μετά από το πρώτο επεισόδιο της συμπλοκής, επίσης ορίστηκε δικάσιμος εις βάρος των ανήλικων μεταναστών.

Λαμία

Το μεικτό ορκωτό εφετείο της Λαμίας μετέθεσε την ανακοίνωση της απόφασης για τη δίκη των μπάτσων Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη για τις 29 Ιουλίου. Ο λόγος ήταν η «αιφνίδια εισαγωγή» του συνηγόρου υπεράσπισης στο νοσοκομείο. Είναι προφανέστατο ότι το δικαστικό σώμα προσπαθεί με κάθε τρόπο η απόφαση να εκδοθεί μετά την ισχύ του νέου ποινικού κώδικα, δηλαδή μετά την 1η Ιουλίου, που είναι ευνοϊκότερος προς την πλευρά των κατηγορουμένων.

Βόλος

Στην Ελλάδα έφτασαν, και συγκεκριμένα στον Βόλο, τα αμερικανικά επιθετικά ελικόπτερα «OH-58D Kiowa Warrior» που θα ενισχύσουν τις επιχειρησιακές δυνατότητες της 1ης ταξιαρχίας αεροπορίας στρατού, που εδρεύει στο Στεφανοβίκειο. Το κόστος των ελικοπτέρων ήταν 50.000.000 ευρώ, την ίδια στιγμή που μειώνονται μισθοί και συντάξεις, που περικόπτονται παροχές σε δομές υγείας και εκπαίδευσης.

Έβρος

Η «επιτροπή αλληλεγγύης στρατευμένων-δίκτυο ελεύθερων φαντάρων Σπάρτακος» καταγγέλλει ότι στο φυλάκιο Πέταλο, του 31ου Τάγματος Υποστήριξης της 31ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας, το οποίο βρίσκεται στην κωμόπολη Φέρες, σε απόσταση 6 χιλιομέτρων από τον ποταμό Έβρο, διενεργούν περιπολίες στις οποίες εξαναγκάζονται να συλλαμβάνουν μετανάστες, που προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα. Μάλιστα οι υπηρεσίες εκεί γίνονται χωρίς «αβολίδωτα», που σημαίνει ότι η πρώτη σφαίρα είναι κανονική και όχι προειδοποιητική, όπως προβλέπεται από τον νόμο. Μαρτυρίες και έρευνες έχουν δημοσιευθεί τον τελευταίο χρόνο που μαρτυρούν όχι απλά την εμπλοκή του ελληνικού στρατού στα σύνορα του Έβρου αλλά και τη βίαιη καταστολή που ακολουθείται στους μετανάστες που προσπαθούν να περάσουν στην Ευρώπη.

Σάμος

Ο γνωστός ξενοφοβικός Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου & Δημοτικού Σχολείου Βαθέος Σάμου κατέθεσε αγωγή σε εκπαιδευτικό που υπερασπίστηκε την πρόσβαση στην εκπαίδευση για όλους. Η υπεράσπιση της εκπαιδευτικού για την εισαγωγή ανηλίκων προσφύγων φαίνεται να έθιξε ανεπανόρθωτα την «τιμή και την υπόληψη» των μελών του εν λόγω συλλόγου, και έτσι ζητάει αποζημίωση 50.000 ευρώ.

Πειραιάς

Επίθεση από τέσσερις φασίστες δέχθηκε ο αντιφασίστας σκηνοθέτης και συγγραφέας Γ. Γιουλούντας. Φεύγοντας από τον ΕΚΧ Φαβέλα φαίνεται να τον ακολούθησαν και προέβηκαν σε επίθεση.