Μπάτσοι και ναζί το ίδιο μαγαζί

Το τελευταίο ανέκδοτο που ακούγεται στη χώρα που τη βάφτισαν Ελλάδα, και που δυστυχώς δεν βγάζει καθόλου γέλιο, είναι αυτό που λέει ότι η ναζιστική οργάνωση «Χρυσή Αυγή» είναι ένα αντισυστημικό κόμμα που πολεμά το σύστημα. Αυτό πιστεύουν τουλάχιστον πεντακόσιες χιλιάδες γελοίοι (γιατί το λιγότερο γελοίος είναι κάποιος που ψηφίζει τους φασίστες, και μάλιστα για δεύτερη φορά, πιστεύοντας ότι αυτοί θα πολεμήσουν το σύστημα). Η ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος όμως και η προέλευση των ψήφων προς τη Χ.Α. μάς φανερώνει το πόσο «αντισυστημικοί» είναι οι φασίστες. Σύμφωνα λοιπόν με τη καταμέτρηση των ψήφων προς αυτούς, βλέπουμε ότι σε όλη την ελληνική επικράτεια ένας στους δύο αστυνομικούς ψήφισε τους χρυσαυγίτες. Η μισή δύναμη της ελληνικής αστυνομίας, του κατεξοχήν κατασταλτικού μηχανισμού του κράτους, ψήφισε τους έλληνες ναζί. Αναλυτικότερα και με βάση τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο εσωτερικών, προκύπτουν από την ανάλυση των ψήφων σε 11 εκλογικά τμήματα της Αθήνας στα οποία ψήφισαν, στις 17 Ιουνίου –με βάση ειδικούς εκλογικούς καταλόγους– χιλιάδες αστυνομικοί που υπηρετούν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και σε υπηρεσίες όπως η Άμεση Δράση, η ΔΙ.ΑΣ., η Ασφάλεια Αττικής και άλλες. Τα τμήματα αυτά –από το 806 ως και το 816 εκλογικό τμήμα– βρίσκονται στα σχολικά συγκροτήματα στην οδό Αμπελακίων 24 και στην οδό Πανόρμου, κοντά στο κτίριο της ΓΑΔΑ, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Σε όλα αυτά τα τμήματα η «Χρυσή Αυγή» έλαβε ποσοστό από 17,2% έως 23,04% που είναι σχεδόν ίδια με αυτά που είχε λάβει, το ίδιο κόμμα, στα ίδια τμήματα και στις εκλογές του περασμένου Μαΐου. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ένα εξ αυτών –στο 809– η «Χρυσή Αυγή» έλαβε ποσοστό 21,7% ενώ στις εκλογές της 6ης Μαΐου το ποσοστό αυτό ήταν 21,06%. Στα υπόλοιπα τμήματα οι «απώλειες» της «Χρυσής Αυγής» είναι εξαιρετικά μικρές. Στο 811 τμήμα, στις εκλογές της Κυριακής, η «Χρυσή Αυγή» έλαβε ποσοστό 23,04% έναντι 23,08% τον Μάιο, στο 814 πήρε 21,58 έναντι 21,88% και στο 806 21,99% έναντι 22,2%.Για να γίνει αντιληπτή η μαζικότητα της «ψήφου» των αστυνομικών προς τη «Χρυσή Αυγή» αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι σε γειτονικά αστυνομικά τμήματα όπως το 804 και το 805 το ποσοστό αντίστοιχα της «Χρυσής Αυγής» είναι 5,35 και 6,57%.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες πολιτικές προτιμήσεις των αστυνομικών, όπως προκύπτει από τις ίδιες αναλύσεις, εκτός των φασιστών φαίνεται να δίνεται μαζικά ψήφος στο.. αδελφό κόμμα της Χ.Α. (σύμφωνα και με τα λεγόμενα του πρώην νομάρχη Θεσ/νίκης, Π. Ψωμιάδη), αυτό της Νέας Δημοκρατίας. Είναι ενδεικτικό ότι σε ένα από αυτά τα τμήματα –το 814– με συμμετοχή ένστολων ψηφοφόρων η Ν.Δ. έλαβε ποσοστό 33,14% έναντι 16,16% τον περασμένο Μάιο. Όσο αφορά την Κρήτη, ιδιαίτερα αποκαλυπτικά είναι τα αποτελέσματα στα εκλογικά τμήματα σε Χανιά, Ηράκλειο και Λασίθι, στα οποία ψήφισαν βάση ειδικών εκλογικών καταλόγων οι αστυνομικοί των διευθύνσεων, και οι κρατούμενοι που έχουν δικαίωμα ψήφου.

Στα ειδικά εκλογικά τμήματα όπου ψήφισαν κρατούμενοι των φυλακών Χανίων και Νεαπόλεως αλλά και οι αστυνομικοί, η Χρυσή Αυγή στην κυριολεξία σάρωσε, ενώ ειδικά στα Χανιά ήρθε πρώτη.

Σε ό,τι αφορά στο Ηράκλειο, εκεί οι μεν αστυνομικοί ήταν διασκορπισμένοι σε περισσότερα του ενός εκλογικά τμήματα, ενώ οι κρατούμενοι μαζί με τους δεσμοφύλακες και την αστυνομική φρουρά των φυλακών ψήφισαν σε εκλογικό τμήμα στο οποίο ψήφιζαν και άλλοι πολίτες, στο οποίο η Χρυσή Αυγή ήρθε τέταρτη.

Αναλυτικότερα, σε ό,τι αφορά στα Χανιά, το προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης και οι κρατούμενοι της δικαστικής φυλακής, ψήφισαν στο 277 ειδικό εκλογικό τμήμα Αγ. Ιωάννη με τα εξής αποτελέσματα:

 • Χρυσή Αυγή: 27%
 • ΣΥΡΙΖΑ: 24%
 • ΝΔ: 19%
 • ΠΑΣΟΚ: 11%
 • Ανεξάρτητοι Έλληνες: 9%
 • ΔΗΜΑΡ: 4%

Να σημειωθεί πως στις εκλογές της 6ης Μαΐου στο ίδιο εκλογικό τμήμα τα αποτελέσματα ήταν:

 • Χρυσή Αυγή: 20,20%
 • Δημοκρατική Συμμαχία:19,19%
 • Ανεξάρτητοι Έλληνες: 8,18%
 • ΠΑΣΟΚ:14,14%
 • ΝΔ: 8,08%
 • ΣΥΡΙΖΑ: 6,06%
 • Δημοκρατική Αριστερά: 5,05%

Αντίστοιχα δείγματα της πολιτικής επιλογής των μπάτσων είχαμε και στις εκλογές της 6ης Μάη: Η «Χρυσή Αυγή» ήρθε πάλι πρώτο κόμμα στις τάξεις των μπάτσων, και το ποσοστό της κυμαινόταν από 18,64% (στο 813ο εκλογικό τμήμα) έως 23,67% (στο 816ο εκλογικό τμήμα). Επιπλέον η «Χρυσή Αυγή» έλαβε ποσοστά 23,08% στο 811ο εκλογικό τμήμα, 22,7% στο 808ο εκλογικό τμήμα και 22,2% στο 806ο. Εκτός αυτού, σε τέσσερα αστυνομικά τμήματα της Καισαριανής, που βρίσκονται δίπλα στην έδρα των ΜΑΤ, όπου και πάλι ψήφισαν αστυνομικοί της συγκεκριμένης αστυνομικής δύναμης, η «Χρυσή Αυγή» κατέλαβε ποσοστό από 13% έως 19%.

Δεν γνωρίζω τι είδους κοπριά μπολιάζει το μυαλό όσων ψήφισαν και κυρίως όσων θεωρούν τους ναζί της Χ.Α. «αντισυστημικούς». Ίσως να πιστεύουν ότι ο υπάλληλος της ΚΥΠ Μιχαλολιάκος είναι ο έλληνας Τσε Γκεβάρα, και ο Κασιδιάρης κάτι μεταξύ Άρη Βελουχιώτη και Μάο Τσε Τουνγκ. Δεν είμαι ψυχαναλυτής ούτε καν ψυχίατρος για να δώσω μια επιστημονική ερμηνεία πάνω σε αυτό. Αυτό που μπορεί να διακρίνει όμως κάθε λογικός άνθρωπος είναι ότι το «αντισυστημικό» κόμμα της Χ.Α. πλειοψηφικά το ψηφίζουν οι επίσημοι προστάτες του συστήματος, οι οποίοι ανάγονται σε βασικό κορμό των ψηφοφόρων των ναζιστών.

Αλβανός Ακίνδυνος