Ο γιος της Χρυσαυγίτισσας, «τα μαχαίρια» και οι ναζιστικές επιθέσεις σε μετανάστες

Την Πέμπτη 21 Ιουνίου το βράδυ κάπου στο Γιόφυρο μια παρέα ανεγκέφαλων πιτσιρικάδων με έναν χρυσαυγίτη και γιό υποψήφιας της Χ.Α. (όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων) επικεφαλής, έπιναν τον καφέ τους καμαρώνοντας για τα κατορθώματά τους. Το παρεάκι είχε ξυλοκοπήσει και κλέψει μετανάστη, με τα πράγματα του οποίου ο χρυσαυγίτης εθεάθη να καθαρίζει επιδεικτικά το αυτοκίνητό του. Τα γέλια κόπηκαν όταν ομάδα αντιφασιστών τους πλησίασε, χωρίς κανείς να φέρει κανένα αντικείμενο, και ο συγκεκριμένος φασίστας δέχτηκε τρεις γροθιές και δυο σφαλιάρες ως ελάχιστη απάντηση σε ένα σκουλήκι που αρέσκεται να χτυπάει αδύναμους για να σπάει πλάκα. Ούτε ενέδρα υπήρξε, ούτε μαχαιρώματα. Όλα αυτά αποτελούν την γκεμπελική προπαγάνδα του Καρεφυλλάκη και της συμμορίας του και τίποτα περισσότερο.

Το ίδιο βράδυ το ναζιστικό κοινοβουλευτικό κόμμα της Χ.Α. ανέβασε στην τοπική ιστοσελίδα το εξής: «Έκτακτο Γεγονός: Αναρχικοί μαχαίρωσαν τον γιο υποψήφιας της Χ.Α.», κάνοντας λόγο για 10 άτομα που μαχαίρωσαν έναν, που όμως απέφυγε τις μαχαιριές και ψιλοτραυματίστηκε. Τα ψέματα των νεοναζί αναπαρήχθηκαν από διάφορα site με τίτλους όπως «Ενέδρα θανάτου καταγγέλει η Χ.Α.» ή «Μαχαιρωμένος στον λαιμό γιος υποψήφιας της Χ.Α.» και άλλα τέτοια. Στην όλη προπαγάνδα πρωτοστάτησε ο επικεφαλής των ναζί στην Κρήτη, Καρεφυλλάκης, γνωστός από τις φωτογραφίες του τόσο με ναζιστικούς χαιρετισμούς, όσο και με μαχαίρι δίπλα σε ματατζήδες εναντίον διαδηλωτών.

Πιστοί απόγονοι του Γκέμπελς και της λογικής «πες-πες κάτι θα μείνει» οι χρυσαυγίτες εμφανίζουν μαχαιρώματα απλά για να γραφτεί η λέξη. Η λογική είναι απλή: ό,τι και να έχει γίνει, στην πραγματικότητα η συνεχής επανάληψη της ψεύτικης είδησης δημιουργεί τέτοια σύγχυση, που στο τέλος κανείς δεν θα θυμάται τι είναι αλήθεια και τι όχι. Αποτέλεσμα όλης αυτής της υπερβολής είναι να συλληφθεί την επόμενη μέρα σύντροφος που περνούσε τυχαία από το σημείο και δεν έχει καμία σχέση με το γεγονός.

Οι νεοναζί μέσω της θυματοποίησης, όπως αυτή προβάλλεται από τα ΜΜΕ, επιζητούν την ηθική και κοινωνική νομιμοποίησή τους, και ταυτόχρονα την προστασία των μπάτσων. Απαραίτητα χαρακτηριστικά για να αναπτύξουν το «κοινωνικό» τους έργο, όπως οι εμπρησμοί σπιτιών μεταναστών που έγιναν στην Θέρισσο και στην Αγ.Τριάδα στις 14 και 16 Ιουνίου, οι ξυλοδαρμοί σε μετανάστες και αγωνιστές στα Χανιά και οι επιθέσεις στο πλευρό των Ματατζήδων εναντίον διαδηλωτών. Και φυσικά, τα δικά τους μαχαιρώματα, τα πραγματικά, εναντίον των μεταναστών στον Αγ. Παντελεήμονα και την πλ. Αττικής, στους σταθμούς του Μετρό και στο Πέραμα. Αυτά για τα οποία οι «αντικαθεστωτικοί» της Χ.Α σπανίως δικάζονται και ποτέ δεν τιμωρούνται από το καθεστώς που τείνει όλο και πιο απροκάλυπτα προς τον φασισμό.

Οι χρυσαυγίτες και οι φασίστες δεν είναι τίποτα περισσότερο από το ίδιο το καθεστώς που, αφού αδυνατεί πλέον να επιβληθεί με το καρότο, θα πρέπει να το κάνει με το μαστίγιο. Ανέκαθεν αποτελούσαν το βαθύ κράτος, σκοπός τους είναι η πλήρης υποταγή της ίδιας της κοινωνίας, και όπλο τους η βία στους αδύναμους. Εμείς από την μεριά μας ξεκαθαρίζουμε προς όσους ενδιαφέρονται, ότι δεν θα ανεχτούμε ρατσιστικές επιθέσεις στην πόλη μας και θα τσακίσουμε τις ναζιστικές συμμορίες. Ο κόσμος που ονειρευόμαστε και για τον οποίο πολεμάμε βασίζεται στην αλληλεγγύη, την ισότητα και την συνεχή εξέγερση ενάντια στην εξουσία. Ο κόσμος των νεοναζί αποτελείται από τον ρατσισμό, την φυλή, την πλήρη υποταγή στον αρχηγό, τον ολοκληρωτισμό και τον πόλεμο. Γι’ αυτό και είμαστε δυο κόσμοι σε σύγκρουση. Στην πορεία προς την κοινωνική απελευθέρωση και την αταξική κοινωνία οι φασίστες αποτελούν ακόμα ένα εμπόδιο και συνεπώς θα περάσουμε από πάνω τους. Ο καθένας ας διαλέξει στρατόπεδο και ας αναλάβει τις ευθύνες του.

Να τσακίσουμε το φασισμό – να μην ζήσουμε σαν δούλοι. Αλληλεγγύη στον διωκόμενο σύντροφο.

Αναρχικοί Ηρακλείου και αντιφασίστες σύντροφοι