Οι σκευωρίες συνεχίζονται

Ενημέρωση από τους 14 κλητευόμενους για υποχρεωτική λήψη δείγματος DNA

Τα τελευταία 24ωρα, 5 σύντροφοι έχουν καλεστεί από την ασφάλεια για να δώσουν δείγμα DNA, σε συνέχεια της κλήτευσης του συντρόφου Η.Κ. Έπειτα από επικοινωνία με δικηγόρο, αναμένεται να σταλεί αντίστοιχο χαρτί σε ακόμη 9 άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση κατάληψης της πρυτανείας του πολυτεχνείου στις 13/11/2020. Μια αναλυτική αναφορά για την υπόθεση έχει κάνει ο σύντροφος Η.Κ. στο κείμενό του (https://athens.indymedia.org/post/1614043/). Με λίγα λόγια, καλούμαστε να δώσουμε DNA διότι δείγμα που βρέθηκε –σε μη παράνομα κινητά αντικείμενα (άδεια μπουκάλια) στην κατειλημμένη πρυτανεία το Νοέμβρη του ‘20– ταυτίζεται από τους μπάτσους με αυτό που βρέθηκε σε ένα χαρτί λερωμένο από αίμα (εξίσου μη παράνομο), που εντοπίστηκε στους δρόμους των Εξαρχείων έπειτα από συγκρούσεις το 2014!

Από τη μια, έχουμε την κατάληψη της πρυτανείας του Ε.Μ.Π. λίγες μέρες πριν τις 17 Νοέμβρη του 2020, που έγινε παράλληλα με το άνοιγμα του κάτω πολυτεχνείου με στόχο να σπάσει το lock-out που είχε ανακοινώσει η διοίκηση. Από την άλλη, είναι οι μαζικές συγκρούσεις στα Εξάρχεια το 2014, 6 χρόνια πριν. Η προκλητικότητα με την οποία στήνεται αυτή η υπόθεση είναι πρωτοφανής. Πρώτον, τα αντικείμενα στα οποία βρέθηκαν τα δείγματα είναι κινητά και μη παράνομα. Δεύτερον, είναι δεδομένο ότι από την κατειλημμένη πρυτανεία (που είχε τη στήριξη όχι μόνο του κόσμου του αγώνα, αλλά και του μεγαλύτερου μέρους της πολυτεχνικής κοινότητας) πέρασε μεγάλος αριθμός ατόμων. Ακόμα περισσότερος κόσμος πέρασε από κεντρικό δρόμο των Εξαρχείων ένα βράδυ του Δεκέμβρη του ’14, μετά από μαζική διαδήλωση την οποία ακολούθησαν εκτεταμένες συγκρούσεις μεταξύ μπάτσων και διαδηλωτών. Επίσης, τα δύο αυτά γεγονότα είναι εμφανώς ασυσχέτιστα χρονικά, αφού απέχουν 6 χρόνια μεταξύ τους, και με τους περισσότερους από εμάς να ήμασταν 13 ή 14 χρονών (!) το 2014.

Με την οικονομική κρίση να εντείνεται και την συνεπακόλουθη εξαθλίωση των καταπιεσμένων, με την έντονη δυσαρέσκεια για τη φανερά ταξική κρατική διαχείριση της πανδημίας και με το κύμα διεθνών εξεγέρσεων τα περασμένα χρόνια, συμπληρώνεται ένα ψηφιδωτό παγκόσμιας αναταραχής για το καπιταλιστικό σύστημα. Όπως συμβαίνει πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις οι κρατικοί και κατασταλτικοί μηχανισμοί εγκαταλείπουν κάθε πρόσχημα και επιτίθενται στα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας. Επιστρατεύοντας κάθε μέσο, επιχειρούν να χτυπήσουν τις τάξεις των καταπιεσμένων αλλά και όποιον/α αντιστέκεται.

Το πρόσφατο παράδειγμα της υπόθεσης των 8 συντρόφων/ισσών της ΑΣΟΕΕ είναι ενδεικτικό των πρακτικών καταστολής και στοχοποίησης αγωνιζόμενων φοιτητ(ρι)ών. Δεν τρέφαμε καμία αυταπάτη πως αυτές οι διώξεις αποτελούν μεμονωμένο περιστατικό. Τώρα βλέπουμε τη συνέχεια. Το πώς, δηλαδή, οι στημένες υποθέσεις, οι σκευωρίες και τα παράλογα κατηγορητήρια συνεχίζονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο από την ΕΛ.ΑΣ. Είναι πασιφανές ότι εμείς δεν θα είμαστε η τελευταία τέτοια υπόθεση, καθώς η στοχοποίηση αγωνιζομένων φοιτητ(ρι)ών (και όχι μόνο) θα συνεχιστεί. Η πολίτικη του κράτους συνεχίζει να προσπαθεί να τρομοκρατήσει όσα άτομα επιλέγουν να αντιστέκονται με κάθε μέσο. Και με νέο εργαλείο τη δημιουργία διευρυμένων βάσεων δεδομένων με δείγματα DNA –ακόμα κι αν αυτό παραμένει νομικά ενδεικτικό και όχι αποδεικτικό στοιχειό (πρόσφατα παραδείγματα η υπόθεση της Ηριάννας, του Τ. Θεοφίλου και του αγωνιστή από τις Σκουριές) – αποσκοπούν στο φακέλωμα όλο και περισσότερου κόσμου.

Στεκόμαστε απέναντι στις κρατικές μεθοδεύσεις, οι οποίες στήνονται για να στοχοποιήσουν και να εκφοβίσουν τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες. Μέσα από τους συλλογικούς αγώνες σηκώνονται αναχώματα ενάντια στην επέλαση της δυστοπίας. Ο πόλεμος μαίνεται και δεν σταμάτα. Θα μας βρουν απέναντι τους και θα είμαστε πιο δυνατοί, γιατί θα έχουμε ο ένας την άλλη.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ

ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΚΕΥΩΡΙΕΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΛΗΨΗ DNA

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Οι 14 διωκόμενοι
14diwkomenoiDNA
@riseup.net