Οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την κατάσταση της ΒΙΟ.ΜΕ.

Η τελευταία συνέλευση των εργαζομένων πήρε απόφαση να γίνουν ενέργειες προκειμένου να βγουν κάποια χαρτιά νομιμοποίησης του εγχειρήματος, ούτως ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να εξάγουν τα φυσικά καθαριστικά που παράγουν τώρα για την επιβίωσή τους, με σκοπό την κάλυψη μεγάλου μέρους των αναγκών τους.

Στα πλαίσια αυτά έγινε μια συνάντηση με το υπουργείο εργασίας και οι διαβεβαιώσεις που πήραν από τον υφυπουργό εργασίας κ. Κικέρογλου είναι πως θα πρέπει να φτιάξουν οι ίδιοι έναν συνεταιρισμό για να μπορέσει να τους παραχωρήσει τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου και να αποκτήσουν μια νομική μορφή ώστε να γίνει πράξη ο στόχος τους. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των εργαζομένων, εάν το καταφέρουν και εξάγουν (εκεί που έχουν δημιουργήσει δίκτυα διακίνησης, και πάντα κινηματικά), θα καταφέρουν να τετραπλασιάσουν τον κύκλο εργασιών της προηγούμενης εταιρίας.

Στόχος τους είναι φυσικά και το μεγάλωμα του εργοστασίου και η αύξηση του αριθμού των συμμετεχόντων στο εγχείρημα.

Και δεν σταματούν μόνο σε αυτούς τους στόχους, αλλά απαιτούν να αναλάβει το υπουργείο την ασφάλισή τους για το 2014. Παράλληλα, διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους από την εργοδοσία, που έτσι κι αλλιώς κινδυνεύει με φυλάκιση, λόγω του ότι έχει «χάσει» (αντιφάσκοντας) σε όλες τις δίκες που έχουν γίνει μέχρι τώρα.

Τέλος, συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία για τη δημιουργία ανεξάρτητου κέντρου αγώνα, αποφάσισαν να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την δημιουργία σωματείου βάσης βιομηχανικών εργατών.