«Όλο το νερό της θάλασσας δεν θα μπορούσε»

«Όλο το νερό της θάλασσας δεν θα μπορούσε»*

Ψηφίστηκε στις αρχές του Σεπτέμβρη ο νόμος που απαγορεύει τη διάσωση προσφύγων στα ελληνικά ύδατα, στο πλαίσιο του «νομοσχεδίου Μηταράκη» με τίτλο «Αναμόρφωση διαδικασιών απελάσεων και επιστροφών πολιτών τρίτων χωρών, προσέλκυση επενδυτών και ψηφιακών νομάδων, ζητήματα αδειών διαμονής και διαδικασιών χορήγησης διεθνούς προστασίας».

«Ομαλή αποϊδρυματοποίηση των παιδιών» χαρακτήρισε η υφυπουργός εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, την πρόταση για απασχόληση σε ξενοδοχεία 16χρονων παιδιών που διαβιούν σε δομές φροντίδας ανηλίκων.

«Εξαιρετική είδηση: Η Ελλάδα μόλις ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αποκτήσει έξι επιπλέον Rafale. Μαζί θα προχωρήσουμε για να χτίσουμε μια πραγματικά αυτάρκη Ευρώπη» αναφέρει η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας σε ανάρτησή της στο Twitter.

«Κάποια στιγμή θα καεί» έλεγε για το δάσος του Ερημίτη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στα μέσα του Ιουλίου του 2020, ένα μήνα πριν καταστραφεί μεγάλο τμήμα του από πυρκαγιά.

Λίστα με ονόματα παιδιών σε νηπιαγωγείο της Αθήνας δημοσιοποίησε ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Μπογδάνος, επισημαίνοντας πως «τα ονόματα των αλλοδαπών παιδιών είναι η συντριπτική πλειοψηφία».

Κοκορομαχίες μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού. Τυμβωρυχία εκατέρωθεν και πολιτικά παιχνίδια ενώ ακόμα μαίνονται τα πύρινα μέτωπα.

Με δελτίο τύπου ο Αλέξης Κούγιας ενημερώνει πως ο εντολέας του, Δημήτρης Λιγνάδης, θα προχωρήσει σε αίτηση αποφυλάκισης, τονίζοντας πως πρόκειται για «μία απαράδεκτη νομικά και δικονομικά εισαγγελική προσπάθεια να εξοντωθεί ο πελάτης του». Η δήλωση αυτή έλαβε χώρα τις ίδιες μέρες που ακόμα μία γυναικοκτονία ήρθε στο φως: Ο γυναικοκτόνος της Ρόδου την εξόντωσε γιατί τον χώρισε.

«Συνεργάτες ή απόλυση» ήταν ο αρχικός εκβιασμός από την e-food.

Καθολική συναίνεση στη διαχείριση της πανδημίας δίνει σχεδόν σύσσωμη η αριστερά. Ταυτόχρονα, οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί τίθενται σε αναστολή, κίνηση που αποτελεί ισχυρό πλήγμα στο ήδη υποβαθμισμένο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Κερασάκι στην τούρτα των υγειονομικών εξελίξεων, η τοποθέτηση ενός ναζί ως επικεφαλής του υπουργείου υγείας.

Εκείνο που λείπει από αυτούς τους κυρίους είναι ο Τρόμος…

* Εμπνευσμένο από το ομότιτλο κείμενο του Γκυ-Ερνέστ Ντεμπόρ, που δημοσιεύτηκε στο πρώτο τεύχος του Potlatch (δελτίο πληροφόρησης του γαλλικού τμήματος της Λετριστικής Διεθνούς), στις 22/06/1954. Η απόδοση στα ελληνικά και η έκδοση του συνόλου των δελτίων του Potlatch έγιναν με τη στήριξη της κατάληψης Σινιάλο τον Μάιο του 2018 (περισσότερα εδώ: https://sinialo.espiv.net)