Παρέμβαση στα ανοιχτά γραφεία της Prodea στα πλαίσια του open house athens

Κυριακή 2 Απρίλη 2023

Open house Athens με τα γραφεία της Prodea Investments ανοιχτά στο κοινό, που αντί για αρχιτεκτονική, μάθαινε για την καλή μας εταιρία. Είπαμε να ενημερώσουμε και ‘μεις το κοινό για το ποιόν της, και να ευχηθούμε μακροημέρευση (not).Και έξω σταθήκαμε φωνάζοντας συνθήματα, μοιράζοντας κείμενα και μιλώντας με τον κόσμο. Και μέσα μπήκαμε για να θαυμάσουμε την αισθητική Prodea που θέλει να ξεβλαχέψει τον Λόφο Στρέφη. Να δούμε στην τελική και την άποψή της για το πράσινο (στην άθλια πράσινη ταράτσα της). Ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε:

PRODEA INVESTMENTS: Αδίστακτος έμπορος των γειτονιών και των ζωών μας

Prodea Investments: Συστάθηκε το 1999 με όνομα Αττικά Ακίνητα Α.Ε., μετονομάστηκε σε MIG Real Estate το 2007 ως μέρος του ομίλου Βγενόπουλου, συγχωνεύτηκε το 2015 με την Πανγαία και είχε όνομα Εθνική Πανγαία, ενώ το 2019 μετονομάστηκε εκ νέου σε Prodea Investments. Είχε 22 κακουργηματικές διώξεις εναντίον στελεχών της από τον εισαγγελέα διαφθοράς, που παραγράφησαν με νόμο της κυβέρνησης ΝΔ.

Επέβαλε στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, μέσω του Μπακογιάννη και της παράταξής του, που ενεργούν ως πειθήνιοι υπάλληλοί της, την εκχώρηση σε αυτήν του Λόφου Στρέφη, στο γενικότερο πλαίσιο του εξευγενισμού των Εξαρχείων και της αύξησης των τιμών των ακινήτων προς όφελος των επενδύσεών της.

Επέβαλε την ανάπλαση του αναδασωτέου Λόφου Στρέφη, την καταστροφή του δασικού του χαρακτήρα, της πανίδας και της χλωρίδας του, την εκδίωξη των σημερινών χρηστών του, και τη μετατροπή του σε εξευγενισμένο αστικό πάρκο, προορισμένο για χρήση από τουρίστες και πλούσιους καταναλωτές.

Επέβαλε την υλοποίηση της επένδυσής της στον Λόφο Στρέφη με δεκάδες μπάτσους που απλόχερα διέθεσε το ελληνικό κράτος, καταστολή, ξυλοδαρμούς και συλλήψεις κατοίκων, αποστείρωση του Λόφου και εκδίωξη της γειτονιάς και των χρηστών της από αυτόν.

Ανέθεσε την κατασκευή του έργου της στον Λόφο Στρέφη στον «εθνικό εργολάβο» ΑΚΤΩΡ και τη θυγατρική του ΤΟΜΗ ΑΒΕΤΕ, που ευθύνεται για το έγκλημα των Τεμπών, λόγω της μη υλοποίησης της σύμβασης του συστήματος τηλεδιοίκησης που είχε αναλάβει, με τις συνεχείς οικονομικές απαιτήσεις της από το δημόσιο.

Μέσω του διευθύνοντος συμβούλου της Καρυτινού, αποκαλεί «δήθεν πολίτες» όσα αντιδρούν στα σχέδιά της, και «προβληματικό πεπαλαιωμένο stock» τα σπίτια και τις γειτονιές μας, άρα και τις σχέσεις και τις ζωές μας.

Όταν εμείς μιλάμε με όρους επιβίωσης για το κόστος ζωής από την αύξηση των ενοικίων, η Prodea Investments βλέπει ευκαιρίες επιχειρηματικής ανάπτυξης και αύξησης του χαρτοφυλακίου της.

Όταν εμείς μιλάμε για ελεύθερους δημόσιους χώρους και ανάσες ζωής στις δασικές νησίδες του κέντρου της Αθήνας, η Prodea Investments βλέπει σ’ αυτούς την προέκταση των επενδύσεών της, και την αύξηση της αξίας των μετοχών της.

Η Prodea Investments πουλά και αγοράζει τις ζωές μας και καμιά πράσινη ταράτσα της, κανένα μεταμοντέρνο γλυπτό-παραγγελία του διευθύνοντος συμβούλου της δεν θα μας κάνουν να ξεχάσουμε ότι είναι εχθρός μας.

Ανοιχτή Συνέλευση για την Υπεράσπιση του Λόφου Στρέφη