Συνεχής Ενημέρωση από Πορείες 28/7

Η Άπατρις, θα καλύψει τις σημερίνες πορείες σε αλληλεγγύη με τον αγώνα του αναρχικού απεργού πείνας Γ. Μιχαηλίδη, μετά τη σημερινή απορριπτική απόφαση του συμβουλίου εφετών σχετικά με το αίτημα για υφ’ όρων αποφυλάκιση. Ο Γ. Μιχαηλίδης βρίσκεται στην 67η ημέρα απεργίας πείνας, με την υγεία του να διατρέχει πλέον σοβαρό κίνδυνο. https://athens.indymedia.org/post/1620175/

Πάτρα [10.30] πορεία περίπου εβδομήντα άτομα στο κέντρο διμοιρίες πίσω από τα δικαστήρια σε αναμονή. Μοίρασμα και παλμός. Έληξε στην κατάληψη παραρτήματος. Αύριο πρωί 11.30 συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια και πορεία πάλι στις 7. Μετά την πορεία θα ακολουθήσει συνέλευση.

Αθήνα [22.25] Έχει πάει ήδη κόσμος στη ΦΕΠΑ για την προγραμματισμένη συνέλευση η οποία θα πραγματοποιηθεί κανονικά. Όλ@ εκεί.

Ηράκλειο [22.18]
Επιθεσεις των μπάτσων έξω από την κατάληψη Ευαγγελισμού στο Ηράκλειο κρήτης , θάλαμος αερίων τα περιξ στενά και οδοφράγματα. Θυμίζουμε την πολύ μαζική πορεία με δυνατό παλμό που προηγήθηκε.

Θυμίζουμε την πολύ μαζική πορεία αι με δυνατό παλμό που προηγήθηκε

Aθήνα, Θησείο [22.15] Ησαπ Θησείο κλειστός ο σταθμός.
Το πορειάκι έληξε Θησειο.
Μοναστηράκι ανοιχτά κανονικα

Aθήνα, Θησείο [22.15] Ο κόσμος έσπασε. Έχουν μείνει μόνο οι διμοιρίες.

Αθήνα, Θησείο [22.05] Ο κόσμος κατευθήνθηκε προς Θησείο όπου υπάρχουν παρατεταγμένες διμοιριές.

Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο Κρήτης [νωρίτερα] από @antirinfo

Θεσσαλονίκη περί τα 300 άτομα στην πορεία νωρίτερα 

Ηράκλειο Κρήτης πάνω απο 500 άτομα στη πορεία που τελείωσε λιγο πριν  *Η Θα νικήσει ο δρόμος ή θα νικήσει ο τρόμος * 

Aθήνα, Μοναστηράκι [21.57] Τώρα το συγκεντρωμένο σώμα στο Μοναστηράκι ξεκινάει πορεία.

Aθήνα, Σύνταγμα [21.50] Η οδός Αθηνάς είναι κλειστή , διενεργούνται εργασίες για αλληλεγγύη στον αναρχικό σύντροφο απεργό πείνας στην 67 μέρα σήμερα Γιάννη Μιχαηλίδη.

Aθήνα, ΓΑΔΑ [21.42] Στη ΓΑΔΑ συγκεντρωμένος κόσμος στην απέναντι μεριά της ΓΑΔΑ.Πάνω από 50 άτομα. Σίγουρα κάποια αριστεροί από Λαϊκή Ενότητα. Μια διμοιρία στο πλαϊνό στενό από τη μεριά του γηπέδου, προς κέντρο. 

Aθήνα, [21.42] Ο κόσμος παραμένει στο δρόμο και μπλοκάρει την κανονική λειτουργία της πόλης. Τώρα στο Μοναστηράκι. Τώρα στο Μοναστηράκι έχει κλείσει ο δρόμος και απο τα 2 ρεύματα. Οδοφραγματα. Οι δράσεις μας δε χωράνε σε μια λωρίδα.

Aθήνα, Μοναστηράκι [21.38] Ο κόσμος παραμένει στην Ερμού, το σώμα της συγκέντρωσης διεκδικει και παραμένει στο δρόμο. Αυτή δεν είναι άλλη μια τουριστοΠέμπτη.

Aθήνα, Μοναστηράκι [21.31] Βγαίνει κόσμος στην Ερμού και το σώμα της συγκέντρωσης κατευθύνεται προς Αθηνάς.

Aθήνα, [21.24] Κανονικά η πρόσβαση στη συγκέντρωση στο Μοναστηράκι από μετρό/ηλεκτρικό. Γύρω στα 500 άτομα συγκεντρωμένα τώρα με πολύ παλμό, μπροστά από το σταθμό.

Χανιά [21.15] Η πορεία κατευθύνεται προς τον κατειλημμένο λόφο Καστέλι όπου θα γίνει συνέλευση για την συνέχιση των δράσεων σε αλληλεγγύη με τον Γ. Μιχαϊλίδη.

Aθήνα [21.14] Προσσέγγιση στο Μοναστηράκι,καθαρή για την ώρα από την Αθηνάς.

Aθήνα, Μοναστηράκι [21.11] Κόσμος συνεχίζει να μαζεύεται στο Μοναστηράκι. Υπάρχει παλμός, συνθήματα και τρικάκια. Προσέγγιση καθαρή για την ώρα από την Αθηνάς

Aθήνα [20.49] Στα Εξάρχεια συνεχίζεται η τουριστη κανονικότητα εκτός εαν κάποιος φαίνεται περίεργος , φυσουνιασμένος ή απλα δεν αρέσει στο μπάτσο η φάτσα του οποτε και ελέγχεται ή και προσαγάγεται.

Aθήνα [20.49] ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ. Γίνεται προσπάθεια ανασυγκρότησης της πορείας

Aθήνα, Σύνταγμα [20.17] απο @radiofragmataΥπάρχουν τραυματίες και οι προσαγωγές είναι τουλάχιστον 12. Τώρα φωνάζουν από τους ασυρμάτους για “φάση στο Μοναστηράκι” #Michailidis_Hungerstrike #antireport

Aθήνα, Σύνταγμα [20.36] Ακαδημίας, Σολωνος κ γύρω από τη Νομική έχει φουλ μπάτσους κ μαζεύουν κόσμο. Άλλες δύο προσαγωγές.

Aθήνα, Σύνταγμα [20.25] Οι προσαχθέντες από city link θα μεταφερθούν στη ΓΑΔΑ αλλά βρίσκονται ακόμα εκεί. Είναι γύρω στα 5 άτομα.

Aθήνα, Σύνταγμα [20.23] Ανεβαίνουν ματ τρέχοντας από πανεπηστημίου ακαδημίας. Κατεβάίνει διμοιρία προς Ομόνοια. Δελτάδες επίσης στην Ερμού.

Aθήνα, Σύνταγμα [20.21] 2 προσαγωγές στη Βουκουρεστίου στο ύψος της city link οι μπάτσοι δεν αφήνουν γύρω κόσμο να μάθει τα ονόματά τους ώστε να βρεθεί δικηγόρος. Χρειάζεται δικηγόρος.

Aθήνα, Σύνταγμα [20.16] Υπάρχει ακόμα κόσμος στο δρόμο. Στη Πανεπιστημίου στο ύψος της Χαριλάου Τρικούπη που πάλι τους την πέφτουν μπάτσοι. Υπάρχει και κόσμος πίσω από αυτο που γιουχάρουν τους μπάτσους.

Aθήνα, Σύνταγμα [20.15] Διμοιρία στο σταθμό Συντάγματος. ανεβαίνουν προς τα πάνω εξώ από τη βουλή και κυνηγάνε κόσμο. Προς λεωφόρο συγγρού κάποιος κόσμος.

Aθήνα, Σύνταγμα [20.14] τμήμα της πορείας έχει σπάσει προς Μοναστηράκι. Ενώ έχουν εντοπιστεί κάμποσοι ασφαλήτες (και)στην Μητροπόλεως. 

Aθήνα, Σύνταγμα [20.12] Σπάνε πάλι τη συγκέντρωση με χρήση αύρας πάλι. Πολλές διμοιρίες και πίσω και μπροστά.Η αύρα ρίχνει νερό και στα Προπύλαια και επί της Πανεπιστημίου. Ο κόσμος κατευθύνεται προς Ομόνοια.

Aθήνα, Σύνταγμα [20.11] Δελτάδες κατευθύνονται προς παλιά βουλή. Δίας στην οδό βουλής.

Αθήνα, Σύνταγμα [20.07] Έχει σπάσει το μπλοκ. Κόσμος είναι στη σταδίου Αύρα πίσω από την πορεία. Την χρησιμοποίησαν. Υπάρχει σίγουρα μία σύλληψη στην Αμερικής.

Aθήνα, Σύνταγμα [20.06]. Συγκρούσεις αυτή τη στιγμή.Ασταμάτητα Κρότου λάμψης .  Έχει σπάσει το μπλοκ που προσπάθησε να ανασυγκροτηθεί και έφαγε ξανά πέσιμο.

Aθήνα, Σύνταγμα [20.05] Μπάτσοι την πέσανε στο αναρχικό μπλοκ με κρότου λάμψεις και δακρυγόνα

Aθήνα, Σύνταγμα [20.03] Τώρα κατεβαίνει το αναρχικό μπλοκ στο δρόμο. Επιχειρείται από το μπλοκ να πάρει όλο το οδόστρωμα. Το πανό βρίσκεται μπροστά χωρίς την πίεση μπάτσων.

Πάτρα, [20.02] Περίπου πενήντα άτομα στην συγκέντρωση στο Παράρτημα όπου θα ξεκινήσει σε λίγο πορεία.

Aθήνα, Σύνταγμα [19.57] Ο κόσμος κατεβαίνει στο δρόμο. Πολλοί μπάτσοι στο δεξιό κορδόνι του μπλοκ των αναρχικών. Εφαρμόζουν μια λωρίδα για να μπορούν να διέρχονται και αυτοκίνητα επί της Πανεπιστημίου. Δίπλα από την πορεία συνεχίζουν να έρχονται αυτοκίνητα.

Aθήνα, Σύνταγμα [19.53] Κίνηση από αριστερούς να κατέβουν επί της Αμαλίας. Οι μπάτσοι έχουν κόψει όπως και σε προηγούμενη πορεία. Δεν έχει αριστερό κορδόνι, μόνο δεξιά.

Χανιά, [19.51] Μπάτσοι με πλήρη εξάρτηση επί της Τζανακάκη και ασφαλίτες στο H&M. Πρόσβαση άνετη

Aθήνα, Σύνταγμα [19.51] Σύνταγμα πριν λίγο. Αλληλεγγύη στιν απεργό πείνας Γ.#Μιχαηλίδη  https://twitter.com/i/status/1552697702831489027

Aθήνα, Σύνταγμα [19.50] Οι μπάτσοι ειναι εξαιρετικά πιεστικοί αλλά ο κοσμος συνεχιζεί να μαζεύεται. Η πρόσβαση προς τη πλατεία είναι εύκολη. Οι μπάτσοι είναι παρατεταγμένοι μπροστά από τον κόσμο σε κορδόνι πάνω στην Αμαλίας.

Aθήνα, Σύνταγμα [19.45] Πρόσβαση από παντού στη συγκέντρωση. Το μετρό είναι ανοιχτό.

Aθήνα, Σύνταγμα [19.44] Πάρα πολύ μπάτσοι. Έχουν εντολή να επιτεθούν στην πορεία ακούγεται συνέχεια απο τους ασύρματους.

Αθήνα, Σύνταγμα [19.40] Aθήνα, Σύνταγμα [19.] @antirinfo on Twitter: “#Αθήνα [19.25] απο συντροφο-ισσα: Η συγκέντρωση στο #Σύνταγμα έχει ξεκινήσει Η συγκέντρωση των μπάτσων επίσης , οι οποίοι φαίνεται να έχουν εντολή να απαγορεύσουν..με κάθε δημοκρατικό μέσο..να γίνει πορεία. Η πρόσβαση Σύνταγμα εύκολη. #antireport #Michailidis_Hungerstrike https://t.co/yBuBE8HbhN” / Twitter

Γύρω στα 1000 άτομα αυτή τη στιγμή στο #Συνταγμα

Χανιά, [19.31] Γύρω στα 80 άτομα στη συγκέντρωση αλληλεγγύης με τον απεργό πεινας Γ. #Μιχαηλίδη 

Aθήνα, Σύνταγμα [19.22] Δημοτόμπατσοι κόβουν κλήσεις σε μηχανκια σταθμευμένα πανω στην Καραγεώργη Σερβίας στη γωνια του Συντάγματος εξω από εθνική .. #antireport #Michailidis_hungerstrike

Αθήνα, Σύνταγμα [19.14]  via @radiofragmata Ενώθηκε με τον υπόλοιπο κόσμο στο Σύνταγμα.  ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 23/5. #Michailidis_Hungerstrike #antireport

Χανιά [19.12] Συγκέντρωση τώρα πλατεία Αγοράς

Aθήνα, Σύνταγμα [19.06] από@radiofragmata
Ο κόσμος της κατάληψης φεύγει από ΑΔΕΔΥ με κατεύθυνση προς Σύνταγμα. Στο Σύνταγμα από τις 17:30 τουλάχιστον υπήρχαν και ενισχύονταν οι δυνάμεις καταστολής (κλούβες, ΜΑΤ, μπλέδες). #antireport https://twitter.com/radiofragmata/status/1552686331955904515

Aθήνα, Σύνταγμα [19.04] H πρόσβαση προς Σύνταγμα είναι ανοιχτή. H Σταδίου καθαρή από δυνάμεις.

Aθήνα, Σύνταγμα [18.55] Πανεπιστημίου και Αμερικής (στο ύψος του θεάτρου Χορν) κλούβα με Πράσινους που αναμένουν. 

Aθήνα, Σύνταγμα [18.53] 3 κλούβες και αύρα στην Αμαλίας έξω από τη βουλή από τη μεριά του Εθνικού κήπου. 

Aθήνα, Σύνταγμα [18.51] Έχει ξεκινήσει να μαζεύεται κόσμος νωρίτερα της προγραματισμένης συγκέντρωσης και ήδη έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους πολυάριθμες δυνάμεις των ΜΑΤ

Μετά το πέρας της διαδήλωσης στο Σύνταγμα θα συνεχιστεί η συνέλευση αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη στη ΦΕΠΑ στις 21:00. https://athens.indymedia.org/post/1620180/

Αθήνα (18.46): Λήξη της κατάληψης ΑΔΕΔΥ-Όλες και Όλοι στο Σύνταγμα στις 19:00 – Σοβαρή επιδείνωση της υγείας του Γ.Μιχαηλίδη

Αθήνα (18.40): Λήγει η κατάληψη στην ΑΔΕΔΥ κάλεσμα για κόσμο στο σύνταγμα στις 19.00. Μετά το πέρας της διαδήλωσης στο Σύνταγμα θα συνεχιστεί η συνέλευση αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη στη ΦΕΠΑ στις 21:00
Πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1620180/