Τα χίλια πρόσωπα του ρατσισμού (οπισθόφυλλο)

  • Ο εγκλωβισμός χιλιάδων εκτοπισμένων ανάμεσα στα κράτη Ελλάδας-Τουρκίας. Κρατικά συμφέροντα, φράγκα και κονδύλια στην πλάτη των φτωχών.
  • Εθνική υπερηφάνεια. Ήρωες. Εθελοντές που ετοιμάζονται να πάνε στον Έβρο. Παπάδες. ΜΑΤ. Στρατός. Ασκήσεις με πραγματικά πυρά. Ένα ένοπλο συνονθύλευμα απέναντι σε άοπλες οικογένειες, ξεριζωμένους και εκτοπισμένους. Ποτέ πριν η ιστορία δεν έχει καταγράψει εισβολή, που να χρίζει μάλιστα στρατιωτικής διαχείρισης, από ένα σώμα χωρίς οπλισμό. Δεν είναι τα παλικάρια απέναντι στους εισβολείς. Είναι η ξεφτίλα και η ντροπή ενάντια στη φτώχεια.

  • Δωρεάν γεύματα στα σώματα ασφαλείας, και δεκάευρα στους μετανάστες για μία φόρτιση κινητού.

  • Οι εισβολείς (όταν δεν είναι «στρατιά Γκρίζων Λύκων» ή η «Πέμπτη Φάλαγγα» του τουρκικού κράτους) είναι ΟΛΟΙ από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν. Δεν έρχονται από τα πεδία μάχης της Συρίας, τη ζώνη δηλαδή των άμεσων πολεμικών εξελίξεων, επομένως δεν χρειάζονται βοήθεια, ενώ αντιθέτως τα κίνητρά τους είναι ύποπτα. Τα επιτελεία της Εθνικής Άμυνας γνωρίζουν καλά σε ποιες χώρες διατηρούν στρατεύματα, επιχειρούν και βγάζουν φράγκα (το Αφγανιστάν είναι μία από αυτές), και τις ευθύνες τους για τον εκτοπισμό ολόκληρων πληθυσμών.
  • «Να μην γαμιόσουνα σαν τη σκύλα, να μην ήσουνα γκαστρωμένη μωρή! Κουνέλες! Εμείς σε γαμήσαμε;» ~κάτοικος Λέσβου Ακόμα ένα στιγμιότυπο του ελληνικού πολιτισμού. Του ίδιου που παραπονιέται για τις αμβλώσεις των Ελληνίδων, την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα και μακροχρόνια τον κίνδυνο αλλοίωσής του.
  • «Το μεταναστευτικό τώρα αποκτά μια νέα διάσταση, καθώς στις ροές προς την Ελλάδα περιλαμβάνονται άνθρωποι από το Ιράν -όπου είχαμε πολλά κρούσματα κορονοϊού- και πολλοί διερχόμενοι από το Αφγανιστάν. Τα νησιά μας συνεπώς, τα οποία είναι ήδη επιβαρημένα σε θέματα δημόσιας υγείας, πρέπει να προστατευτούν διπλά. Να τα διασφαλίσουμε. Να το πω απλά, να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να αποφύγουμε την εμφάνιση του ιού -ειδικά εκεί». ~Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός του ελληνικού κράτους.

    Δεν είναι η πρώτη φορά που συνδέεται το προσφυγικό με τη δημόσια υγεία. Η χυδαιότητα κορυφώνεται στην παρούσα φάση, με τη βαρύτητα που έχει αποκτήσει ο κορωνοϊός, που η απόπειρα περαιτέρω δαιμονοποίησης του μεταναστευτικού υποκειμένου γίνεται αφότου η «μόλυνση» του ελληνικού ιστού έρχεται από ελληνίδα της «υψηλής κοινωνίας» που επέστρεφε από την εβδομάδα μόδας του Μιλάνου.

  • Ο ρατσισμός προσπαθεί πάντα να διατηρείται «ανθρώπινος», και να δικαιολογεί τα σκατά του. Τα σκατά όμως μόνο με σκατά μπορείς να τα καλύψεις. Έτσι ο εθνικός κορμός δεν βλέπει προσφυγόπουλα που υποφέρουν από δακρυγόνα, αλλά ανθρώπους που «βάζουν τα παιδιά τους πάνω από φωτιές για να δακρύσουν από τον καπνό, και μετά τα πάνε στις κάμερες για πλάνα». Βέβαια είναι γνωστό σε όποιον έχει βρεθεί σε αντίστοιχη θέση στον δρόμο, πως η φωτιά ανακουφίζει το τσούξιμο και εξουδετερώνει την επίδραση του δακρυγόνου.

Με όπλο την αλληλεγγύη να αντισταθούμε στον μισανθρωπισμό και τη βαρβαρότητα