Τα πάντα για την κοινότητα

«Είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε με κάθε τίμημα την κοινότητά μας καθώς είναι το βασικό ζωτικό στοιχείο για εμάς μέσα στο σάπιο κόσμο της φυλακής. Δεν παζαρεύουμε την αξιοπρέπειά μας μπροστά σε κανένα θρασύδειλο υπηρέτη της έννομης τάξης».

Απόσπασμα κειμένου των Χαρίση Φ., Ντάλιου Α., Μιχαηλίδη Γ.,
Πολίτη Δ., Καραγιαννίδη Γ.

Στις 12/12 οι Χαρίσης Φοίβος, Ντάλιος Αργύρης, Μιχαηλίδης Γιάννης, Πολίτης Δημήτρης και Καραγιαννίδης Γιώργος, οι οποίοι βρίσκονται έγκλειστοι στις φυλακές Κορυδαλλού, βρέθηκαν αντιμέτωποι με την προσβλητική συμπεριφορά του ανθρωποφύλακα Γ. Μυλωνά. Μετά από μικροεντάσεις ανάμεσα στους 5 αναρχικούς και τον συγκεκριμένο ανθρωποφύλακα, αποφασίστηκε η μεταφορά τους στα πειθαρχεία της Γ’ πτέρυγας, ενώ οι Μπάμπης Τσιλιανίδης, Γιάννης Ναξάκης και Γρηγόρης Σαραφούδης μεταφέρθηκαν στη Δ’ πτέρυγα.

Η πρακτική της απομόνωσης είναι μια συνηθισμένη τακτική που ακολουθούν οι υπηρεσίες των διαφόρων φυλακών προς παραδειγματισμό όσων βρίσκονται εντός των τειχών, για να καμφθεί η όποια διάθεση αντίστασης μέσα στις φυλακές. Στις 13/12 οι απομονωμένοι στα πειθαρχεία σύντροφοι ξεκινάνε απεργία πείνας με αίτημα την επανένωση της αναρχικής κοινότητας που έχουν σχηματίσει εντός των τειχών των φυλακών Κορυδαλλού. Οι Μπάμπης Τσιλιανίδης και Γρηγόρης Σαραφούδης ξεκινούν απεργία πείνας και δίψας στις 14 και στις 15/12 αντίστοιχα. Παράλληλα, υπήρξαν κινήσεις αλληλεγγύης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Βέροια.

Το πάθος με το οποίο υπερασπίστηκαν οι σύντροφοι την κοινότητά τους οδήγησε σε συμβιβαστική νίκη του αγώνα τους, καθώς μεταφέρθηκαν όλοι μαζί στη Δ’ πτέρυγα το βράδυ της 15/12. Η απεργία πείνας έληξε, αλλά ο αγώνας εντός των τειχών συνεχίζεται..