Το ακροδεξιό ελληνικό κράτος λογοκρίνει, τρομοκρατεί, καταστέλλει και νομοθετεί φασιστικά, (ενώ το νεοναζιστικό παρακράτος του αλωνίζει)

Η οικονομική κρίση είναι πια φανερό πως δεν έρχεται μόνη της. Συνοδεύεται από μια κρίση νομιμοποίησης  των κυβερνήσεων σε όλα τα επίπεδα, και από μια πρωτοφανή επιβολή, σύμφωνη προς το νέο πνεύμα του καπιταλισμού. Στις μέρες που ζούμε, η νομιμότητα του κράτους και του πολιτικού συστήματος δεν θα πρέπει πια να θεωρείται δεδομένη, και κάθε επίκληση στη Δημοκρατία, μόνο ως κακόγουστο αστείο μπορεί να ακούγεται. Η ιθύνουσα τάξη γνωρίζει καλά ότι ως το 2014, αυτό που αποκαλούμε «ελληνική δημοκρατία» θα έχει μετατραπεί σ’ ένα υβρίδιο κορπορατικού-ιδιωτικοποιημένου κράτους, με ανύπαρκτη δημόσια περιουσία, ελάχιστες κοινωνικές παροχές και κατ’ επίφαση δημοκρατικούς θεσμούς.

Ωστόσο, το (έτσι και αλλιώς πλαστό) δημοκρατικό πολίτευμα, ουσιαστικά, έχει ήδη καταλυθεί. Η τυπική λειτουργία των κρατικών εξουσιών, οι οποίες κάνουν πως αποφασίζουν μέτρα και ψηφίζουν νόμους που υποδεικνύει η τρόικα και οι τεχνικοί της σύμβουλοι, παρέχει απλώς την αναγκαία, ελάχιστη «νομιμοποίηση» για την έξωθεν επιβολή της πιο βίαιης μετάλλαξης που έγινε ποτέ στην ελληνική κοινωνία. Καλή η συναίνεση των τριών κυβερνητικών εταίρων «δια τη σωτηρίαν της πατρίδος», αλλά όπου δεν πίπτει λόγος… έρχεται η κρατική βία (σε όλα τα επίπεδα), η λογοκρισία και η καταστολή. Μόνο μέσα σε μία ημέρα στον αστικό τύπο δημοσιεύτηκαν τρεις ενδεικτικές ειδήσεις που αναφέρονται με τη σειρά:

O άνθρωπος που… «εξέθεσε» τη χώρα διεθνώς

Πρωτοφανής σύλληψη με σκοπό τον εκφοβισμό και τη φίμωση κάθε φωνής που στρέφεται ενάντια στην κρατική καταστολή, και αναδεικνύει τη σχέση αστυνομικών-χρυσαυγιτών, και αστυνομικής βίας εναντίον αντιφασιστών που ήθελαν να εμποδίσουν μια δράκα εθνικιστικών αποβλήτων της Χρυσής Αυγής να καταθέσουν στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων του πολέμου, έγινε στην Κέρκυρα στις 29/10/12.

Ο Αλέξανδρος Χονδρογιάννης συνελήφθη τη Δευτέρα στην Κέρκυρα, μετά από μήνυση αστυνομικών. Τα μαντρόσκυλα του κράτους μπήκαν στο σπίτι του, τον συνέλαβαν φορώντας του χειροπέδες μπροστά στον τετράχρονο γιο του, ενώ κατάσχεσαν δύο υπολογιστές, δυο USB, καθώς και μία κάμερα. Το «έγκλημά» του ήταν ότι ανάρτησε κάποιες φωτογραφίες μπάτσων που βρίσκονταν παρέα με χρυσαυγίτες, και μερικές που έδειχναν τον ξυλοδαρμό από τα ΜΑΤ του Θόδωρου Μπούκα, κυβερνήτη του ελληνικού πλοίου για τη Γάζα το 2010, ο οποίος αντιστάθηκε παθητικά στα σκυλιά της ΕΛ.ΑΣ. Ο Α.Χ φωτογράφησε τα περιστατικά τα οποία συνέβησαν σε δημόσιο χώρο κατά τη διάρκεια της αντιφασιστικής παρέμβασης της 28/10/2012, και τα ανήρτησε στο προσωπικό ιστολόγιό του (Facebook), στο πλαίσιο της παρέλασης και των κινητοποιήσεων των πολιτών που ακολούθησαν.

Το επόμενο πρωί, όπως περιγράφει ο ίδιος, χτύπησαν την πόρτα του αστυνομικοί και τον κάλεσαν να τους ακολουθήσει στο τμήμα. Εκεί του ανακοίνωσαν τη σύλληψή του.
Κατηγορείται για απρόκλητη έργω εξύβριση, παραβίαση νόμου περί προσωπικών δεδομένων και διασπορά ψευδών ειδήσεων που μπορούν να θίξουν το κύρος της χώρας! Με λίγα λόγια, τι του λείπει του ψωριάρη; Φούντα με μαργαριτάρι.

Ο υπουργός προστασίας της Χρυσής Αυγής και του καθεστώτος, Δένδιας, μετά τη διεθνή κατακραυγή για τα βασανιστήρια των πραιτόρων του σε αντιφασίστες διαδηλωτές, τα οποία αμφισβήτησε, και είδε πίσω από τις καταγγελίες «δάκτυλο» της αντιπολίτευσης, ζήλεψε τους υπουργούς δημοσίας τάξης της χούντας των συνταγματαρχών. Άλλωστε τι παραπάνω είχαν αυτοί οι μπαστουνόβλαχοι που χόρευαν καλαματιανούς στις κάμερες της Υ.ΕΝ.Ε.Δ., από τον ευγενή Κερκυραίο; Η πραγματικότητα φυσικά είναι ότι το κράτος βρίσκεται σε έναν διαρκή πανικό, και προσπαθεί να ελέγξει το τι λέγεται δημόσια μέσα από συλλήψεις και κατηγορητήρια. Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι ακόμη μια απόπειρα λογοκρισίας μετά και τη σύλληψη του δημοσιογράφου Κ. Βαξεβάνη μετά τη δημοσίευση της περίφημης λίστας Λαγκάρντ.

Απαγορεύεται να λες τη γνώμη σου όταν πρόκειται για υπουργούς της κυβέρνησης

Την ίδια μέρα κόπηκε η πρωινή εκπομπή των δημοσιογράφων της ΝΕΤ (η παλιά Υπηρεσία Ενημερώσεως Ενόπλων Δυνάμεων αν θυμούνται οι μεγαλύτεροι), Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένας Κατσίμη, επειδή «τόλμησαν» να σχολιάσουν την ιατροδικαστική έκθεση που επιβεβαίωνε τους βασανισμούς των δεκαπέντε αντιφασιστών διαδηλωτών, η οποία εξέθετε την αυτού μεγαλειότητα του υπουργού Δένδια και της συγκυβέρνησής του, όταν αυτός μετά βεβαιότητας είχε αρνηθεί ότι έγιναν βασανισμοί τύπου Αμπού Γκράιπ στη Γ.Α.Δ.Α., απειλώντας ότι θα μηνύσει τη βρετανική εφημερίδα Guardian για ψεύδη και έκθεση της χώρας. Να τος πάλι ο ψωριάρης που λέγαμε.

Και αν νομίζετε ότι o fast track εκφασισμός της συγκυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ-ΔΗΜ.ΑΡ. σταματά εδώ, γελαστήκατε.

Αποφασίζομεν και διατάζομεν!

Ο υπουργός προστασίας της Χρυσής Αυγής και των σκυλιών του κράτους, Νίκος Δένδιας, προώθησε στο υπουργικό συμβούλιο τις ίδιες μέρες νομοσχέδιο που ουσιαστικά ποινικοποιεί τις κινητοποιήσεις και τις διαδηλώσεις, και θέτει συγκεκριμένες …προδιαγραφές με τον εκάστοτε Αστυνομικό Διευθυντή να «χρεώνεται» την ευθύνη για το εάν οι διαδηλωτές, ανάλογα με τον όγκο της συγκέντρωσης, θα μπορούν να κινηθούν σε ολόκληρο το οδόστρωμα ή θα περιοριστούν στο πεζοδρόμιο.

Η διάταξη αυτή που μπορεί να θεωρηθεί τουλάχιστον ακροδεξιάς έμπνευσης, προωθείται σε μία περίοδο κοινωνικού αναβρασμού με τους εργασιακούς φορείς, τις κοινωνικές ομάδες και γενικότερα τους πολίτες να κατέρχονται ως διαδηλωτές στους δρόμους, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα σκληρά μέτρα λιτότητας.

Όπως αναφέρεται, για τις διαδηλώσεις: «Οι συναθροίσεις πρέπει να διεξάγονται με τρόπο που να μην διαταράσσεται ή να διαταράσσεται στο μέτρο του απολύτως αναγκαίου η οδική κυκλοφορία. Ειδικότερα, σε πόλεις με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων, δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση η κατάληψη ολόκληρου του οδοστρώματος και η πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας από μικρές συναθροίσεις. Η εκτίμηση του μεγέθους της συνάθροισης και η δυνατότητα περιορισμού της στο πεζοδρόμιο ή σε μέρος του οδοστρώματος ανήκουν στον αρμόδιο αστυνομικό διευθυντή».

Το νομοσχέδιο προβλέπει επίσης αυστηροποίηση ποινών: «για όσους φέρουν όπλα, εκρηκτικές ή εύφλεκτες ύλες, μεταλλικές ή άλλες ράβδους, και γενικά αντικείμενα πρόσφορα προς πρόκληση φθορών, καθώς και για όσους μετέχουν σε συναθροίσεις καλύπτοντας ή αλλοιώνοντας τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κράνη και κουκούλες».

Με λίγα λόγια όσοι/ες οδηγούν μηχανές, τις μέρες των διαδηλώσεων καλό είναι να κάθονται σπίτι τους, αλλιώς κινδυνεύουν να κατηγορηθούν για «διασάλευσιν της δημοσίως τάξεως».

Για τα κοντάρια με σημαίες που κρατάνε οι διαδηλωτές, ούτε λόγος, αυτοί πάνε κατευθείαν με τις διατάξεις του τρομονόμου.

Κι επειδή υπάρχουν και αρκετοί αφελείς που θέλουν να προστατεύουν τους πνεύμονες και τα μάτια τους από τους τόνους χημικών και δακρυγόνων που ρίχνει η ΕΛ.ΑΣ., υπάρχει διάταξη και γι’ αυτούς: «προτείνεται η απαγόρευση της χρήσης των αντιασφυξιογόνων μασκών στις διαδηλώσεις, καθώς έχει παρατηρηθεί ότι τις φορούν άτομα που συμμετέχουν σε επεισόδια, προκειμένου να μην επηρεάζονται από τη χρήση χημικών μέσων, και έτσι αποκτούν τακτικό πλεονέκτημα έναντι της Αστυνομίας». Γιατί πολύ απλά όταν… τρώει γιαούρτι ένας βουλευτής είναι επίθεση κατά της Δημοκρατίας. Όταν τρώνε χημικά 50.000 διαδηλωτές είναι… Τετάρτη. Για να μην τον αδικούμε πάντως, ο υπουργός θα επιτρέπει, κατόπιν άδειας, τέτοιες μάσκες να μπορούν να φορούν μόνο οι δημοσιογράφοι και φωτογράφοι. Εξάλλου κι αυτούς τους δέρνουν, οπότε μικρό το κακό.

Αν νομίζετε ότι το ακροδεξιάς έμπνευσης νομοσχέδιο εξαντλείται σε αυτά, κάνετε λάθος.

Με τη νέα διάταξη θα τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή μη εξαγοράσιμη όποιος συλλαμβάνεται σε διαδήλωση και α) φέρει όπλα κατά την έννοια των διατάξεων του νόμου 2168/93 όπως πιστόλια κρότου, μηχανισμούς εκτόξευσης αντικειμένων, πυροτεχνήματα, εύφλεκτες ύλες, β) καλύπτει με οποιονδήποτε τρόπο το πρόσωπό του ή αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του «με κράνη, μάσκες, κουκούλες, μαντίλια, αντιασφυξιογόνες μάσκες». Επιπλέον προβλέπεται –με βάση όσα έγιναν γνωστά– ότι «ειδικά για άτομα που αναζητούνται στο πλαίσιο ποινικής δίωξης ως υπαίτιοι πρόκλησης φθορών ή σωματικών βλαβών σε δημόσιες συναθροίσεις, δύναται να επιτραπεί η άμεση δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και της φωτογραφίας τους μετά από σχετική διάταξη του αρμόδιου εισαγγελέως προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίας της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων». Η κυβέρνηση μάς δίνει τη δυνατότητα επιτέλους να γίνουμε διάσημοι σε όλο τον πλανήτη, μιας και η ΕΛ.ΑΣ. δημοσιεύει τις φωτογραφίες συλληφθέντων σε διαδηλώσεις ιντερνετικά. Μάλιστα αν κάποιος καταδικαστεί για τα προαναφερόμενα, το δικαστήριο έχει τη δυνατότητα να του επιβάλει απαγόρευση συμμετοχής σε δημόσιες συναθροίσεις από ένα έως πέντε χρόνια, δίνοντας μάλιστα το «παρόν» στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του!

Να λοιπόν που όσοι αντιστέκονται στην εξαθλίωση που μας έχουν επιβάλει θα θεωρούνται και χουλιγκάνοι (ως γνωστόν η παρουσία των χούλιγκανς, που έχουν καταδικαστεί για επεισόδια σε γήπεδα, στα αστυνομικά τμήματα, πριν τους αγώνες των ομάδων τους, είναι ένα μέτρο που έχει παρθεί νομικά εδώ και μερικά χρόνια).

Το μενού περιλαμβάνει ακόμη και τους συνδικαλιστές, που έχουν αρχίσει και πηδάνε τους φράκτες των κομματικών μαντριών: «ποινικές κυρώσεις προβλέπονται και για τους συνδικαλιστές που θα προχωρούν στις καταλήψεις κτιρίων δημόσιων υπηρεσιών. Για πρώτη φορά θεσπίζεται ιδιώνυμο αδίκημα πλημμεληματικού χαρακτήρα για τις βίαιες εισβολές, όπως λ.χ. στο Πεντάγωνο ή στο μηχανογραφικό της ΔΕΗ».

Κι επειδή οι φυλακές θα γεμίσουν, καλό είναι να τους κρατήσουμε όλους μέσα μαντρωμένους, και πού ξέρεις, ίσως αλληλοφαγωθούν μεταξύ τους από τον συνωστισμό, και γλυτώσει η Ελληνική κοινωνία από τους «διασαλευτάς της τάξεως, τους ληστές και τους δολοφόνους»: Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται δραστικές αλλαγές σε σχέση με τις άδειες κρατουμένων, καθώς αναμένεται να περιοριστεί σημαντικά η χορήγησή τους, κάτι που επίσης θα προκαλέσει την οργίλη αντίδραση των κρατουμένων.

Φυσικά ένας καλός ακροδεξιός δεν θα μπορούσε να αφήσει απέξω τη σύγχρονη «μάστιγα» της χώρας, αυτή που φταίει για όλα τα δεινά και τα κακά αυτού του τόπου, τα μνημόνια, την οικονομική εξόντωση του λαού, τις αυτοκτονίες συμπολιτών μας, τις στρατιές των νεόπτωχων και των άστεγων, ίσως ακόμη και για τη τρύπα του όζοντος. Μιλάμε φυσικά για τους μετανάστες. Προβλέπεται η «άμεση απέλαση αλλοδαπών σε περίπτωση που έχουν προκύψει ενδείξεις συμμετοχής τους σε πλημμελήματα κατά τη διάρκεια της προδικασίας, ενώ θα απαγορεύεται η είσοδος στη χώρα ξένων που δεν έχουν λευκό ποινικό μητρώο». Να φανταστούμε ότι η τελευταία πρόταση θα ισχύει και για τις κατά καιρούς επισκέψεις Ισραηλινών υπουργών που έχουν καταδικαστεί από διεθνή δικαστήρια για εγκλήματα εναντίον του παλαιστινιακού λαού; Ή αυτούς τους καλύπτει η βουλευτική ασυλία όπως τους δικούς μας; Θα μου πείτε τι ρωτώ κι εγώ τέτοιες εποχές.

Ευάγριος Αληθινός