Το ΝΑΤΟ δημιουργεί τα ποτάμια της προσφυγιάς και της δυστυχίας

Ένα από τα πιο αγαπημένα θέματα της ρατσιστικής και απάνθρωπης φιλολογίας της κυβέρνησης Παπαδήμου, των εγκάθετων δημοσιογράφων και ολόκληρου του πολιτικού συστήματος, από το ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Μπακογιάννη, μέχρι τις ναζιστικές συμμορίες δολοφόνων που διαπλέκονται με την Αστυνομία και την ΕΥΠ, είναι η δαιμονοποίηση των Αφγανών και των Πακιστανών μεταναστών. Ας δούμε, όμως, οι δυστυχισμένοι αυτοί άνθρωποι από πού φεύγουν και γιατί.

Η διεθνής αρθρογραφία αναφέρεται στη σοβαρή ανθρωπιστική κρίση που αντιμετωπίζει το Πακιστάν. Η οργάνωση Save the Children ανέφερε ότι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που ζουν στην περιοχή Χάιμπερ έχουν εξαναγκαστεί να καταφύγουν στις γειτονικές περιοχές Νοουσέρα και Πεσάβαρ από τον Ιανουάριο, εξαιτίας των συγκρούσεων ανάμεσα στις δυνάμεις του τακτικού στρατού και τους πακιστανούς Ταλιμπάν.

«Έχουμε 250.000 ανθρώπους που έχουν εκτοπιστεί, εκ των οποίων οι 60.000 άνθρωποι εκτοπίστηκαν μέσα μόλις στην τελευταία εβδομάδα κι έχουν απελπιστική ανάγκη της απαραίτητης βοήθειας για να σωθεί η ζωή τους», δήλωσε ο Φαρίς Κάσιμ, εκπρόσωπος τη οργάνωσης Σώστε τα Παιδιά.

«Πρόκειται για μια σοβαρή ανθρωπιστική κρίση κι αν οι μάχες συνεχιστούν, εκτιμάμε ότι πάνω από μισό εκατομμύριο άνθρωποι θα εκτοπιστούν.

Χρειάζονται υποστήριξη από την διεθνή κοινότητα και την κυβέρνηση», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η περιοχή Χάιμπερ είναι η μία από τις οκτώ των ημιαυτόνομων περιοχών των φυλών κατά μήκος των συνόρων με το Αφγανιστάν, όπου είναι γνωστό ότι διαθέτουν βάσεις οι Αφγανοί αντάρτες.

Ο στρατός διεξάγει επιχειρήσεις στις περιοχές αυτές από τα τέλη του 2008, και τα τελευταία χρόνια επικεντρώνεται σε απομακρυσμένες ορεινές περιοχές. Το 2009, οι μάχες είχαν αναγκάσει 2,3 εκατ. ανθρώπους να εγκαταλείψουν πόλεις και χωριά στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας.

Φυσικά, οι μετακινήσεις των χιλιάδων αυτών ανθρώπων δεν γνώρισαν τη δημοσιότητα που αναλογούσε στους Σύριους πρόσφυγες που φεύγουν για την Τουρκία, για να γλυτώσουν από τη μανία του αυταρχικού και δολοφονικού καθεστώτος Άσαντ. Ο ι Σύριοι πρόσφυγες είναι «καλοί και βολικοί» γιατί δικαιολογούν τις ιμπεριαλιστικές πιέσεις των ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΝΑΤΟ, και πιθανόν στο όνομά τους να έχουμε άλλη μια «ανθρωπιστική επέμβαση».

Για τα θύματα της «ανθρωπιστικής» επέμβασης του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, χωρίς να λείπουν και οι βομβαρδισμοί στο Πακιστάν, συχνά με θύματα αμάχους.

Ελάχιστοι μιλούν και πολλοί λιγότεροι συνδέουν τη μετακίνηση χιλιάδων απελπισμένων μεταναστών προς τη Δύση με την εισβολή και επέμβαση του ΝΑΤΟ.

Ακόμη λιγότεροι μιλούν για τις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης που έχει στείλει τις στρατιωτικές της δυνάμεις στο Αφγανιστάν για «ανθρωπιστικούς και εκπολιτιστικούς λόγους», όπως πάντα.

Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση
diktiospartakos.blogspot.com