Τρέξε, άνθρωπε, τρέξε #50

Στιγμιότυπα ορατότητας από την καθημερινότητα των αοράτων

Άμεση απελευθέρωση του συντρόφου Χάρη Μαντζουρίδη

Ο σύντροφος Χ. Μαντζουρίδης συλλαμβάνεται κάτω από το σπίτι που διαμένει με τη συντρόφισσά του και το παιδί τους. Ο σύντροφος κατηγορείται μετά από το γνώριμο «ανώνυμο τηλεφώνημα» για ληστεία σε χρηματαποστολή. Επιπλέον, με βάση το έωλο στοιχείου του DNA, που υποτίθεται βρέθηκε σε έναν γεμιστήρα κοντά στο σημείο της ληστείας, αλλά και μία εμπρηστική ενέργεια το 2009 χρεώνεται στον σύντροφο το προφίλ που η «αντιτρομοκρατική» υπηρεσία θέλει να περάσει.

Ο σύντροφος, προφυλακίζεται αρχικά στον Κορυδαλλό. Εκεί, κλονίζεται όσον αφορά την ψυχολογία του, με αποτέλεσμα μετά από τραυματισμό του να μεταφερθεί σε κελί του ψυχιατρικού νοσοκομείου Δαφνί. Σε όλο αυτό το διάστημα και με πρόφαση τον covid-19, ο σύντροφος βρίσκεται απανωτά σε απομονώσεις, που επιβαρύνουν επιπλέον την υγεία του.

Τώρα έχει επιστρέψει στον Κορυδαλλό. Η αίτηση αποφυλάκισής του δεν έγινε δεκτή μέχρι να δικαστεί. Τέλος, επιβαρύνεται με πιθανότητα πειθαρχικού παραπτώματος μέσα στη φυλακή, με τη δικαιολογία, ότι τραυματίστηκε με σκοπό να αποδράσει. Έτσι αντιμετωπίζουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους τα τσιράκια της εξουσίας.

Ο σύντροφος στοχοποιείται μέσα από μία ακόμη σκευωρία του κράτους απέναντι σε αγωνιστές. Τι και αν αυτή θα πέσει με κρότο, ο σύντροφος κάθε μέρα που περνάει επιβαρύνει την υγεία του καθώς είναι στη φυλακή.

Να δοθεί ένα τέλος στη σωματική και ψυχολογική εξόντωση του συντρόφου

Άμεση απελευθέρωση του Χάρη Μαντζουρίδη

Εφετείο της Οργάνωσης Επαναστατικής Αυτοάμυνας, και της απαλλοτρίωσης του ΟΠΑΠ στον Χολαργό

Στις αρχές Φλεβάρη εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση της οργάνωσης Επαναστατική Αυτοάμυνα. Σε αυτή δικάζονται οι αναρχικοί σύντροφοι Δημήτρης Χατζιβασιλειάδης και Βαγγέλης Σταθόπουλος.

Ο πρώτος έχει εξαρχής αναλάβει την ευθύνη της απαλλοτρίωσης του ΟΠΑΠ στον Χολαργό. Ταυτόχρονα αναλαμβάνει την ευθύνη της φύλαξης όπλων και υλικών της αντίστασης. Μέσα σε αυτά, και για τη διαφύλαξη της συνέχισης του αγώνα, βρίσκεται και το όπλο-σφραγίδα της οργάνωσης. Οι λόγοι ύπαρξης των υλικών αυτών εξηγούνται από τον σύντροφο ως η συνέχεια της αντίστασης σε κράτος και κεφάλαιο με κάθε μέσο.

Ο δεύτερος σύντροφος αναλαμβάνει εξαρχής ότι έδωσε την έμπρακτη αλληλεγγύη του σε έναν τραυματισμένο σύντροφο (τον Δ. Χ. – ο οποίος τραυματίστηκε μόνος του κατά την απαλλοτρίωση του ΟΠΑΠ). Παρόλα αυτά, η «αντιτρομοκρατική» υπηρεσία τον κατηγορεί για συμμετοχή στη ληστεία και την οργάνωση. Ο σύντροφος αρνείται τις επιπλέον κατηγορίες.

Ο Β. Σταθόπουλος βρίσκεται στη θέση του κατηγορούμενου και λόγω της εμπλοκής ενός ακόμη ατόμου στην υπόθεση. Ο Δ. Μπάκας, φίλος του Δ. Χατζηβασιλειάδη, δίνει μία κατάθεση που εμπλέκει ανοιχτά τον Βαγγέλη Σταθόπουλο στην όλη υπόθεση (πέρα από την παροχή βοήθειας). Αργότερα, στο δικαστήριο, προσπαθεί να αποσύρει την κατάθεση του, δεν αλλάζει κάτι εν τέλει.

Σε πρώτο χρόνο, ο σύντροφος Δ. Χατζηβασιλειάδης καταδικάζεται ερήμην, όντας «καταζητούμενος» τότε, σε 16 χρόνια, ενώ ο Β. Σταθόπουλος σε 19 χρόνια.

Στα πλαίσια του εφετείου γίνονται πληθώρα παρεμβάσεων και δράσεων για τους δύο συντρόφους.

Λευτεριά στους αναρχικούς συντρόφους Δ. Χατζηβασιλειάδη και Β. Σταθόπουλο

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

Η «αντι»τρομοκρατική υπηρεσία δεν λύνει υποθέσεις, τις δημιουργεί

Στις 23/09/2020, μετά από δήθεν «ανώνυμο τηλεφώνημα», η αντιτρομοκρατική υπηρεσία συλλαμβάνει τον σύντροφο Π. Γεωργιάδη. Αργά το ίδιο βράδυ συλλαμβάνει τον σύντροφο Μ.Τ κάτω από το σπίτι του, στο οποίο εισβάλλει λίγες ώρες αργότερα συλλαμβάνοντας και τη συντρόφισσα Ε.Μ.

Οι 3 σύντροφοι, αφού δικαστούν ερήμην στα δελτία ειδήσεων ως μέλη ένοπλης οργάνωσης, θα οδηγηθούν στον ανακριτή, ο οποίος αποφασίζει την προφυλάκιση του Πολύκαρπου Γεωργιάδη για την κατηγορία της «παράνομης κατοχής εκρηκτικών υλών για διάπραξη κακουργήματος», ενώ ο σύντροφος και η συντρόφισσα διώκονται με κατηγορίες πλημμεληματικού χρακτήρα.

Κι αν οι συλλήψεις και οι έφοδοι σε σπίτια αγωνιστών είναι πλέον κανονικότητα, εξίσου επικίνδυνη συνήθεια τείνει να αποτελέσει και η χρήση εκ μέρους της αντιτρομοκρατικής, μεθόδων όπως αυτή του «ανώνυμου τηλεφωνήματος», ή τα φαιδρά τεχνάσματα με τα οποία διακαώς επιχειρεί να αναβαθμίσει το κατηγορητήριο του προφυλακισμένου συντρόφου. Τεχνάσματα χωρίς τα οποία ο σύντροφος Π.Γ. θα ήταν ελεύθερος, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της απλής κατοχής.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ Μ.Τ. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ Ε.Μ.

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

Απεργία πείνας κρατουμένων στις φυλακές Rikers στην Αμερική

Φυλακισμένοι ή προφυλακισμένοι στις φυλακές του Rikers Island κάνουν απεργία λόγω των συνθηκών διαβίωσης στις φυλακές κατά τη διάρκεια της covid-19, και την έλλειψη του απαραίτητου προσωπικού για διάφορα ζητήματα.

Οι συνθήκες στις φυλακές έχουν γίνει ακόμη πιο δύσκολες εν μέσω της covid-19. Έχουν πεθάνει αρκετά άτομα κατά τη διάρκεια, ενώ όλες οι άλλες μορφές καταπίεσης ή ξεσπάσματος έχουν ενταθεί: Βίαιες αντιπαραθέσεις μεταξύ κρατουμένων, βία από τους σωφρονιστικούς, παύση διεξαγωγής δικαστηρίων για άγνωστο διάστημα, έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης κ.ο.κ.

Ακόμη, λόγω όλης αυτής της πίεσης, όλα τα ζητήματα του εγκλεισμού έχουν επίσης ενταθεί.

Λευτεριά στον επαναστάτη Claudio Lavazza

Ο Claudio Lavazza είναι ένας αναρχικός της δράσης που έχει περάσει τα τελευταία 25 χρόνια σε ισπανικές και γαλλικές φυλακές. Μαχητικός στην ένοπλη αναταραχή της δεκαετίας του 1970, αφού φυλακίστηκε στην Ιταλία για τις δραστηριότητες του PAC (Προλετάριοι Οπλισμένοι για τον Κομμουνισμό), η ζωή του πέρασε ανάμεσα στη μυστικότητα, τη φυγή και μια πεισματική, που ποτέ δεν διακόπηκε, εχθρότητα κατά των τραπεζών και των αρχών, ως πάντα διαθέσιμη αλληλεγγύη με τις ανατρεπτικές κινήσεις που βρήκε στον δρόμο του.

Συνελήφθη το 1996 στην Ισπανία, μετά από πυροβολισμό μετά από ληστεία τράπεζας που πήγε στραβά, ενεπλάκη στον αγώνα ενάντια στις ειδικές φυλακές της Ισπανίας, το καθεστώς FIES στο οποίο υποβλήθηκε για 8 χρόνια. Μετά από 24 χρόνια φυλάκισης, εκδόθηκε στη Γαλλία [τον Ιούλιο του 2018] όπου τον περίμενε ποινή φυλάκισης 10 ετών για μια μεγάλη ληστεία σε υποκατάστημα της Banque de France το 1986.

Παρά το γεγονός ότι η νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ορίζει ότι η συσσώρευση των ποινών που εκτίθηκαν στην Ισπανία μπορούν να απορροφηθούν από αυτήν την ποινή, και ότι ο Claudio έπρεπε να είχε αποφυλακιστεί στις 11 Δεκεμβρίου, ο εισαγγελέας του δικαστηρίου του Mont-de-Marsan, που είναι υπεύθυνος για την υπόθεσή του, συνεχίζει να χρησιμοποιεί δικαιολογίες και προφάσεις για να καθυστερήσει την απελευθέρωση του Claudio.

Είναι μια νέα εκδίκηση του κράτους, να τιμωρεί έναν συνεπή επαναστάτη που δεν αρνήθηκε ποτέ το παρελθόν του, και συνεχίζει να επιβεβαιώνει την αναγκαιότητα και την αξία του αγώνα ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο.

Από τις 7 Ιανουαρίου 2022 κάνουμε έκκληση για αλληλεγγύη στον σύντροφο αναρχικό Claudio Lavazza. Απήχθη παλαιότερα από το ισπανικό κράτος και αργότερα από τους Γάλλους, έχει ήδη περάσει 25 χρόνια στη φυλακή, και παρ’ όλο που θα έπρεπε να είναι ελεύθερος από τις 11 Δεκεμβρίου, ο εισαγγελέας του Mont de Marsan που παρακολουθεί την υπόθεσή του, απεσταλμένος της εκδίκησης του κράτους, συνεχίζει να τον κρατά πίσω από τα κάγκελα.

Πηγή: athens.indymedia.org/post/1616298